Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
08 mai 2009
Treballadors, autònoms, artesans,

petits agricultors, dones, joves.

VOTA COMUNISTA, VOTA PCPE-PCPC
Ens dirigim a vosaltres davant les eleccions europees de 2009. Ens dirigim als treballadors i petits agricultors, sindicalistes, militants del moviment pacifista, del moviment feminista, del moviment juvenil, militants pels drets democràtics, per les llibertats populars, de la solidaritat Interncional, militants dels moviments contra els tractats de la UE i l'OTAN. Compartim la visió d'una societat sense explotació de l'home per l'home, sense pobresa, injustícia social i guerres imperialistes. Conflueixen en aquesta campanya a favor d'una Europa de prosperitat per a la gent, de pau, de drets socials i democràtics, una Europa que no té res a veure amb la UE del capital i la guerra.

Ens coneixeu, podeu confiar en nosaltres. Hem compartit lluites: vagues i mobilitzacions contra l'estratègia de Lisboa, per l'ocupació amb drets, contra la privatització dels serveis públics, per l'educació i la sanitat públiques i gratuïtes, contra les guerres imperialistes i l'ocupació de Palestina, Iraq, Afganistan i Iugoslàvia. Hem estat junts en les lluites en defensa de les llibertats democràtiques i els drets dels immigrants. Vam estar espatlla amb espatlla en les manifestacions de la joventut i els estudiants i les mobilitzacions dels agricultors. Lluitem per la victòria del NO en els referèndums que es van celebrar a Irlanda, Holanda i França.

Us vam dir la veritat sobre la crisi econòmica. Les seves arrels es troben en l'acumulació de riquesa en mans d'uns pocs per mitjà de la flagrant explotació dels molts que són condemnats a la pobresa, a la incertesa i a la inseguretat. La solució real per al poble ha de buscar en la confrontació amb la seva causa: la recerca de beneficis, el propi capitalisme i no algun tipus de gestió del mateix. No accepteu pagar la crisi, no sou responsables de la mateixa. Lluitar per tot el que us pertany, la satisfacció de les vostres necessitats actuals segons el vostre criteri de progrés social, no per el retorn al passat. No espereu solucions de la UE ja que és part del problema i planteja solucions que serveixen només a l'oligarquia.

La UE és una opció del capital. Promou mesures a favor dels monopolis, de la concentració i centralització del capital. Amb el "Tractat de Lisboa", les seves característiques de bloc econòmic, polític i militar imperialista s'han enfortit en contra dels interessos dels treballadors i els pobles. S'està reforçant l'armamentisme, l'autoritarisme i la repressió estatal.

En nom de la "modernització", de la "competitivitat" i la "empresa", de la "flexiseguridad", s'intensifiquen els atacs als drets laborals i sindicals. El dret a la vaga està sent soscavat, així com altres llibertats sindicals. La setmana laboral i els salaris es redueixen amb el pretext de la crisi per salvaguardar la rendibilitat del capital. La perspectiva de futur per als treballadors és el treball sense drets fins a la mort. S'està configurant un escenari de malson per als drets laborals, amb l'increment de la jornada laboral diària i les 65 hores setmanals, juntament amb l'augment del subocupació, l'atur i de la inseguretat. Amb els atacs contra els salaris, les pensions, amb el retard de l'edat de jubilació, amb la separació del temps de treball en actiu i no actiu, amb pujades de preus, amb la multiplicació dels accidents laborals. Amb la rendició dels sistemes d'educació, salut i serveis socials al gran capital, amb la desaparició dels petits i mitjans agricultors en benefici dels grans agricultors i els monopolis. Amb l'increment de la repressió estatal, l'anticomunisme, el racisme i la xenofòbia. Les primeres víctimes de la intensificació de l'explotació i la major repressió són la joventut, les dones i els treballadors immigrants.

La Unió Europea és un pilar del nou ordre imperialista, de la globalització capitalista. Recolza la massacre de palestins per Israel. Participa activament en els plans d'agressió contra els pobles, especialment contra els pobles de la Mediterrània, d'Àfrica, d'Orient Mitjà i d'Amèrica Llatina. Participa en la cursa armantística, en l'establiment del "escut antimíssils" i en el retorn al dogma de l'atac nuclear preventiu. S'alinea amb els EUA i l'OTAN. El militarisme és intrínsec a la seva estructura.

Aquests esdeveniments donen la raó a aquelles forces que van resistir al Tractat de Maastricht, al d'Amsterdam i al de Niça. Les forces que van dir NO als tractats de Schengen i Proum. Ahir no estàvem sols, avui som encara més nombrosos. Tres pobles han rebutjat la "constitució europea", el Tractat de Lisboa, i hi ha hagut milers de lluites obreres i juvenils per tot Europa contra les polítiques de la UE. Els nostres partits han fet una important contribució a aquesta lluita. No ens sotmetre al pensament únic. Contribuïm a mantenir vives l'esperança i la perspectiva.

Avui els resultats de les polítiques que ha promogut la UE des de la seva fundació són òbvies. No hi ha solucions a favor dels pobles sense el rebuig a Maastricht i les "quatre llibertats" que estableix per al capital ("la llibertat de moviment" de capital, mercaderies, serveis i força de treball). Els treballadors han adquirit experiència. En les eleccions europees no confieu en les forces que van aprovar i dur a terme polítiques antipopulares i conservadores.

Els drets dels treballadors no tenen res a veure amb que es completi un mercat intern unificat, amb l'acceleració de l'estratègia de Lisboa, amb la directiva Bolkenstein, amb la flexiseguridad ni amb la PAC. Les tradicions democràtiques i d'activisme, les llibertats populars, estan en completa contradicció amb l'enfortiment de l'Espai de Llibertat, Seguretat i Justícia, amb l'enfortiment del mecanisme repressiu del qual "l'amenaça terrorista" és pretext, amb les persecucions i empresonaments de comunistes i altres activistes, amb la rehabilitació del nazi-feixisme i la inacceptable situació que afecta els ciutadans de segona a Lituània, Estònia i Eslovènia.

Existeix una alternativa per als pobles. A través de les lluites dels pobles es promou la possibilitat d'una altra Europa, d'una Europa de prosperitat per al poble, de progrés social, de drets democràtics, de pau i socialisme. Els carrerons sense sortida, les contradiccions, que en el context de la crisi es aguditzen, les dificultats a què s'enfronta la UE, són elements que els pobles han d'aprofitar. L'enfortiment de l'actual oposició popular a les polítiques antipopulares i inhumanes de la UE beneficia els treballadors.

Així, la lluita diària es torna més efectiva per a la defensa i ampliació dels drets socials i democràtics. La possibilitat d'una veritable solució alternativa estarà més a prop.

Lluita amb nosaltres per:

* Treball fix decent amb plens drets laborals. Per augments reals dels salaris i les pensions.
* Els pobles han de ser els amos dels recursos de riquesa i dels sectors estratègics de les economies dels seus respectius països.
* Sistemes públics i gratuïts de sanitat i seguretat social. Per la rebaixa de l'edat de jubilació i increments reals en les pensions. Per una educació millor, unificada i pública per a tots.
* Plens drets per als treballadors immigrants.
* Suport al petit i mitjà camperol i seguretat alimentària. Per la protecció real del medi ambient, que es sacrifica en benefici del gran capital.
* Dret de tot poble a escollir la seva pròpia via de desenvolupament. Aquest dret inclou el dret de desvinculació de les múltiples lligams amb la UE i l'OTAN, així com l'opció socialista.
* Pau, retirada de totes les bases dels EUA-OTAN i desmantellament de l'OTAN. Contra el "Partenariat per la Pau" i l'Euroexèrcit. Cap participació en guerres i intervencions imperialistes.
* Solidaritat amb tots els pobles que lluiten. Per un estat palestí independent amb capital a Jerusalem Est. Per una solució justa al problema de Xipre. Per la defensa de Cuba Socialista i l'abolició de la posició comuna de la UE cap a la mateixa.

Voteu per les llistes a les que donem suport a cada país.

Debiliteu les forces que donen suport i defensen la UE

NO a l'Europa dels monopolis i el militarisme.

Per una Europa de prosperitat per el poble, de pau, justícia social i drets democràtics, de socialisme.

The Parties
Workers' Party of Belgium,
Communist Party of Britain,
Communist Party of Bulgaria,
Party of the Bulgarian Communists,
Communist Party in Denmark,
Communist Party of Estònia,
Communist Party of Greece,
Hungarian Communist Workers' Party,
Communist Party of Ireland,
The Workers' Party of Ireland,
Socialist Party of Latvia,
Socialist Party of Lithuania,
Communist Party of Luxembourg,
Communist Party of Malta,
New Communist Party of the Netherlands,
Communist Party of Poland,
Portuguese Communist Party,
Romanian Communist Party,
Communist Party of Slovakia,
Communist Party of the Peoples of Spain,
Communist Party of Sweden
Mira també:
http://www.comunistes.org
http://www.pcpe.es

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
08 mai 2009
Es una peticio personal:
m´agradaria que indymedia barcelona escrigues una carta al pcpe per mostrarli el seu rebuig al assetjament continuu en aquesta web, que els fes constar que els lectors de indymedia son tant independents con aquesta eina i que no volem saber res de la clase política ni de la seva propaganda.
Ens hem compromes a una forma de viure, tenim dret a no ser intoxicats, ni tentats, ni mentits. Estem farts d´aquesta guerra psicologica per part dáltres moviments que han escollit altres camins per fer la seva justicia, nosaltres tenim el nostre propi, deixeunos en pau.

I no hi ha cap rao perque continueu amb la vostra propaganda, si siguessim polítics com vosaltres o simpatitzants no buscariem noticies aquí, respecteu la web i els seus lectors.

Si continueu sense respectarnos-hi os deixeu en evidencia, que es el que sempre em denunciat que nomes voleu vots per garantirvos-hi les subvencions.

Jo no vaig a cap plana de partits politics a fer discursos anarquistes.
Re: Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
08 mai 2009
El comunicat està prou bé, el què no entenc és a qui està dirigit, doncs no és el mateix un treballador grec o portugués que un d'espanyol o un de català.

Els primers certament s'han trobat al Partit Comunista en les seves lluites, mentre que als segons els preguntes pel PCPE i en un 99% dels casos no el coneixeran.

El text està escrit com si el procés de consciència de la classe treballadora fos molt més avançat que la trista realitat que tenim a l'Estat Espanyol i Catalunya, fruit d'uns "acords" traïdors en la transició que van deixar l'esquerra tocada de mort.

Entenc que us fassi il·lusió jugar "al pati dels grans", però la realitat són els 4281 vots que vau treure a les darreres eleccions europees en tot l'Estat Espanyol o el pes que teniu en associacions de veins, sindicats ,etc.

Crec que s'han de tenir en compte les realitats nacionals de cada país, el desenvolupament de la lluita de classes així com la consciència de classe en cadascun dels països. Jo sóc del PCC, comunista com vosaltres, i us desitjo el millor, per molt que entenc que la multiplicació d'opcions polítiques a l'esquerra no és funcional. IU,IA,II i PCPE...Hem d'avançar en la unitat.

Jo, en aquestes eleccions votaré a l'esquerra que crec que connecta millor amb el conjunt de treballadores i treballadors de Catalunya, una esquerra que vol visualitzar de cara a enfora un programa enlloc d'una ideologia. Pau, Terra i Pà demanaven els boltxevics fa 90 anys, i estic convençut que avui, alguns els dirien reformistes.

Sort a tots i totes!
Re: Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
08 mai 2009
fuera propaganda electoral de IMC-BCN
Re: Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
08 mai 2009
NO VOTES
QUE SE JODAN LOS POLÍTICOS!
Re: Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
08 mai 2009
Als anarkoanticomunistes que'ls bombin.

Contestant al que fa propaganda del PIE,

El comunicat va dirigit a les classes populars de tots els pobles de la UE. LÒGICAMENT, cada nació i poble d'Europa té unes condicions diferents però es pot treure aquesta sèrie de punts bàsics que ens afecten per igual a tots. I si tu veus que no s'adapta a la classe treballadora catalana, pitjor per a tu. Pots si vols llegir altres comunicats del PCPE com el comunicat de presentació de la nostra candidatura a www.comunistes.org al apartat de la dreta.

Després, es nota l'enveja que tenen els sectors més ultres del PCC-PCE-PSUC quan veuen que estan perdent tota la dignitat a nivell internacional. El PCPE ha anat a TOTES les trobadas, seminaris i reunions dels Partits Comunistes i Obrers europeus i internacionals. Per aquesta raó, juntament amb Partits com el KKE, el PC húngar (que ha deixat al PIE per les seves postures anticomunistes i traidores recentment) o el PCP, s'impulsa aquesta candidatura. En cavi, el teu partit no ha anat ni a un 20% d'aquestes trobades. És lògic aleshores que aquests partits revolucionaris vinguin amb el PCPE i no amb la UE social del PIE que representa el PCC.

Sobre els vots, sense comentaris. M'agradaria que el PCC es presentés sol i veiés que no treuria ni la mitat que nosaltres, el PCPC. Però és imposible que aquest ""comunistes"" deixin de banda els seus sous de diputats, regidors i demés 'puestecillos' de l'aparell de l'estat capitalista i oligàrquic. I m'agrada que parlis d'auestes traicions perquè una d'elles va ser la vostra, quan us vau vendre a les institucions monàrquiques i capitalistes, trencant amb el PCPE, el Partit COMUNISTA de l'Estat.

Sobre les altres candidatures, personalment votaré comunista: votaré PCPC-PCPE. Però alhora recolzo completament la candidatura de Inciativa Internacionalista - Esquerra dels Pobles i espero que en un futur no quedi com a opció simplement electoral i es pugui treballar des de la base una unitat anticapitalista de totes les forces revolucionàries i antisistema. Si és així, els comunistes del PCPC estarem allà. Però, com bé diu el comunicat, tots els anticapitalistes hem de boicotejar les altres candidatures que van d'esquerra però fan el joc de l'imperialisme. I una d'aquestes és el PIE (Partit de l'esquerra europea), on participa tota la xusma traidora i venuda (IU, el teu partit PCC, PCE etc etc). Esperem que els comunistes convençuts que queden dintre d'aquestes organitzacions podrides votin a les candidatures rupturistes amb el sistema, perquè el PIE ja porta molts anys donant sentit a la UE social, intentant humanitzant el capitalisme europeu i les seves institucions imperialistes.

CONTRA LA UE i LA OTAN, VOTA COMUNISTA, VOTA PCPE
TRENQUEM LES CADENES, CONTRA LA UE, CONTRA LA GUERRA I EL CAPITAL!

VOTA PCPE
Re: Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
08 mai 2009
per a m-l: que diu:"Als anarkoanticomunistes que'ls bombin."

hay que ser rastrero para poner propaganda electoral en un medio independiente. hay que tener baba de politico sarnoso.
Re: Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
08 mai 2009
"M'agradaria que el PCC es presentés sol i veiés que no treuria ni la mitat que nosaltres, el PCPC"

Company, sóc poc partidari de fer política-ficció, entre d'altres coses perquè estic convençut que el materialisme-dialèctic és una eina més eficaç que les fantasies. En tot cas, el projecte del PCC és el projecte del Front d'Esquerres i EUiA hi juga un paper destacat. Possiblement si el PCC renunciés al seu projecte treuria menys vots dels actuals, de la mateixa manera que si un ocell es desfés de les seves ales deixaria de volar. Però no renunciarem al nostre projecte, ho entens oi?

A nivell europeu el PCC aposta pel Partit de l'Esquerra Europea i un militant seu és membre del Secretariat del mateix; però la nostra prioritat es enfortir el projecte del Front d'Esquerres a Catalunya, treballant al Sindicat, a la mediació política, al moviment veinal, al moviment estudiantil, etc.

Si el projecte del PCPC és participar, a través del PCPE, a les trobades internacionals de Partits Comunistes (on tampoc hi són els italians o els francesos, per cert), jo ho respecto, ara bé, no n'entenc el projecte.

No confondre els desitjos amb la realitat, deia la Marta Harnecker, potser us serviria repassar una miqueta els seus "apuntes para la lucha". I la realitat aquí és que estem a la cua d'Europa en polítiques socials, i som capdavanters en atur i precarietat, sense que la classe treballadora n'hagi pres consciència. Tenim molta feina a fer, convencer i organitzar a partir de reivindicions concretes i amples, situar en cada moment les contradiccions que ens permeten avançar aglutinant al màxim de gent possible, sense oblidar que la contradicció principal segueix sent entre capital i treball. Tenim molta feina a fer.

Salut!
Re: Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
08 mai 2009
Tota la sort del món pels companys del PCPE però jo votaré allò que els fa mé mal al sistema: Iniciativa Internacionalista.
Re: Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
08 mai 2009
per a cat.
Som capaços de dir que els demes estan alienats pero tu creus que votant fas mal al sistema? qui et fa pensar així. Tu preguntare de una altre manera tu creus que burocraticament faras mal al sistema burocrata?
T´estas expresant mitjançan un paper, una llista, un dni, un representant... repensem.
Re: Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
08 mai 2009
A mi no hm cauen bé els estalos aquests i a més no els votaré podent votar Iniciativa Internacionalista.

El que estaria bé es deixar de demanar la censura a indymedia. Que pengin el que els doni la gana. Tampoc són ICV, ERC o un partit parlamentari.

Tota aquesta penya, revolta global i companyia, si fóssin tant responsables com diuen mirarien de muntar un front anticapitalista a l'esquerra d'ICV.
Re: Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
08 mai 2009
Per als anarquistes que estan per aquí dir-lis gràcies per deixar-se d'ambiguitats i actuar igual que el sistema; boicotejant, censurant i difamant a les organitzacions revolucionàries minoritàries.

Pel comuniska: Això és un simple comuniscat on, davant unnes eleccions europees uns quants partits comunistes europeus declaren que defensen les mateixes posicions i objectius respecte la UE. Apart d'això cada partit farà eleu programa, vinculant-lo amb la seva realitat, com bé dius, no és la mateixa realitat la del PCP que la del PCPE. Pese a això crec que és un important pas en la coordinació quan tots aquests partits demanen el vot a l'estat pel PCPE. Si tu creus que la opció revolucionaria es fer que surti un europarlamentari de ICV allà tu...
Re: Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
08 mai 2009
Si robar a un ladron tiene 100 años de perdon, censurar a un censor, demagogo, manipulador, nazi, policia, capitalista tiene los mismos años de piedad.

No es actuar como ellos, ellos censuran verdades, nosotr@s mentiras. Por lo que podria afirmar que borrar una mentira no es censurar propiamente dicho.

Estamos sensibilizados con las mentiras de la clase política? o la aceptamos como verdades tan respetables como la nuestra.

La impasividad sobre su propaganda solo puede afectar la credibilidad del medio independiente.

Propongo a los partidos políticos que cuelguen aqui su propaganda que paguen a este medio parte de las subvenciones que cobran i que se ahorran en informáticos. Si ya lo hacen que se haga público.

Si esta página acepta esta propaganda, no puede llevar a entender al personal que esta propaganda y sus secuaces son respetados por el movimiento revolucionario.

i si no creen en la revolucion social como unica via a liberamiento, y creen que politicamente se logran cambios que pongan las siglas de los partidos respetados en la cabecera, así no habra dudas y nadie hablará de contradicciones y me largaré a otro lugar independiente.
Re: Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
08 mai 2009
Veja'm! El PCPC convoca els seus congressos i seminaris on es plora al "padrecito Stalin", com tothom sap, a una cabina de telèfons, perquè no els cal més espai. Ignoreu-los i punt. Els queden quatre telediaris. Si només hi ha que veure amb qui van... el KKE! Però si aquestos són els que deien que els disturbis a Grècia eren cosa d'agents estrangers!
Re: Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
09 mai 2009
pel Comuniska:

Si l'AEP és el front d'esquerres al moviment estudiantil, ja podem plegar.... grocs, q sou uns grocs!
Re: Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
09 mai 2009
1. El PCPC no reb subvenció de cap tipus, així que tannca la boca

2. No sabía que ara són els anarquistes els que diuen què és veritat i què és mentida. Vosaltres heu estat molot encertats sempre en els vostres anàlisis, per això no heu fotut res mai ni ho fareu.

3. Ja estic fart amb les difamacions sobre stalin. El PCPC és marxista leninista, no stalinista que és un concepte que no existeix. Això sí, per difamar i desprestigiar sense argument algun, el terme stalinista va de perles.
Re: Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
09 mai 2009
"CCCP", el marxisme-leninisme s'ho va inventar Stalin. Si en comptes d'adorar a la falç i el martell llegíssiu llibres, ho sabríeu.
Re: Comunicat conjunt del Partits Comunistes europeus per a les eleccions al Parlament europeu
09 mai 2009
El tal "Espontani" sembla un nen de l'ESO quan parla.

crec que indymedia perd cada dia més per coses com aquestes. Per això kaos o lahaine i el portal més teòric rebelión són molt millors, perquè molts comentaris infantils i inútils com aquests no existeixen.
patrimonialistes antipolitica d'Indymedia
10 mai 2009
les ordes marxistes del vot envaixen aquest espai pur immaculat, capella del cami lluminos a la veritat absoluta, la nostra, savis iniciats en les pregaries al sant deu de la IDEA ens ha revelat a traves del seu llibre Sant, INDYMEDIA, propietat privada de la avantguarda pura dels que participem en els moviments socials encara que ens importin una merda si no es per vetlla que no es desviin del cami preclar que els santurrrons hem pensat, ja que tothom esta contaminat menys nosaltres, amen

cridem a la creuada contra la nova invasio satanica a un espai NOSTRE per patent de cors ja que aixi ho va revelar l'esperit de la IDEA etc com la CGT, el moviment okupa, l'antimilitarisme, el moviment estudiantil etc etc encara que nosaltres tot aixo ens importi una merda si no es per educar a les masses ignorants de la VERITAT PURA INMMACULADA DE LA IDEA

repetiu amb mi: no ens contaminarem de res que ens aparti del CAMI i aixi anirem a la cua de les cues en feminisme i alliberament gay i lesbia essent la penya mes masclista que et puguis creuar als moviments socials, fent lerrouxisme essen la penya mes cutreespañolista que et puguis creuar als moviments socials, ETC perque no sigui que pensar una mica ens DESVII una coma del que va dir un paio el 1880.

aaaameeeeennn
Sindicato Sindicat