Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Manifest d'Iniciativa Internacionalista pel Països Catalans
07 mai 2009
Els treballadors catalans necessitem una veu a Europa que recordi que el capitalisme comporta crisi, precarietat i exclusió, i que contribueixi a construir una alternativa que socialitzi la riquesa
1.jpg
En un context de crisi econòmica que cada dia engruixeix les llistes d'aturats; en un context en què se'ns continua negant el dret a l'autodeterminació als Països Catalans; en un context o­n es prohibeix a part de la població tenir representació política, sigui amb la llei de partits, sigui negant a milions de persones immigrades, els capitostos d'Europa ens convoquen a unes eleccions europees. I en aquest mateix context s'ha donat a conèixer la Iniciativa Internacionalista que vol recollir la veu dels treballadors i les treballadores que estem patint la crisi, la veu de les nacions sense Estat i la veu de les persones que pateixen la repressió per la seva militància política i sindical. Iniciativa Internacionalista vol recollir totes aquestes veus i portar-les fins a Europa per començar a construir una alternativa a l'Europa del capital i dels estats.

Els Països Catalans som uns dels indrets d'Europa que estem patint més durament les conseqüències d'una crisi que ha estat provocada, precisament, per polítiques impulsades des de l'Eurocambra, que només han buscat el màxim benefici per als empresaris, el diner públic per mantenir el benefici privat i retallat fins al límit els drets de les treballadores i dels treballadors, tant d'Europa com d'arreu del món. Ja hi ha un milió de catalanes i catalans sense feina. I més de 400.000 que no cobren cap prestació d'atur. Mentrestant, els governs europeus regalen diners públics als bancs, sense que les classes populars se n'hagin pogut beneficiar i visquin cada dia en una situació més precària i inestable.

>> Les treballadores i els treballadors catalans necessitem una veu a Europa que recordi que el capitalisme comporta crisi, precarietat i exclusió, i que contribueixi a construir una alternativa que socialitzi la riquesa. Una veu al costat de les lluites obreres contra retalls i acomiadaments. Una veu contra les lleis d'estrangeria que deixen milions de treballadors sense cap dret, constituint la pitjor reforma laboral, i el marc del creixement del racisme i la xenofòbia

Contràriament al que molts asseguren, la Unió Europea no ha debilitat els estats, sinó que precisament els ha reforçat dins del nou marc i els ha assegurat el manteniment de les fronteres per evitar l'autodeterminació de les nacions que reclamem la independència. A més, continua excloent i, per tant, amenaçant, les llengües que no són oficials.

>> Les treballadores i els treballadors dels Països Catalans necessitem una veu a Europa que expliqui que som una nació i que volem exercir lliurement el dret a l'autodeterminació, i que defensi la llengua catalana des de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar.

>> Una veu que denunciï les privatitzacions de serveis públics, com ara les directives Bolkenstein o la de Bolonya per a la Universitat.

La Unió Europea, a més, beneeix polítiques repressives que li permeten evitar les veus dissidents o fer callar i expulsar aquelles persones que viuen en una situació de marginalitat. És en aquest marc que ha permès l'aplicació d'una llei de partits que a l'Estat espanyol vulnera qualsevol dret democràtic. També en aquest marc ha estat possible una llei com la Directiva Europea de Retorn que contempla l'empresonament fins a sis mesos abans de ser expulsades de les persones immigrades que no tenen els papers en regla. I és el mateix que permet actuacions policials als nostres carrers cada cop més repressives i que amenacen drets com el de la llibertat d'expressió i manifestació.

>> Les treballadores i treballadors necessitem una veu a Europa que denunciï les pràctiques repressives i la persecució de les persones i moviments polítics que denuncien les conseqüències de l'Europa del capital i dels estats.

>>Una veu internacionalista al costat dels pobles d'arreu que lluiten contra l'opressió i les guerres imperialistes, amb la notable contribució dels exèrcits de la Unió Europea.

Però més enllà de la comtessa electoral el que aporta aquesta iniciativa és la voluntat d'organitzacions polítiques diferents, i de persones que no pertanyen a cap organització, d'aplegar forces per portar les nostres demandes a la mobilització.

Per construir una altra Europa, que sigui la de les treballadores i els treballadors, i la de les nacions lliures, que donem suport a la candidatura Iniciativa Internacionalista.

http://www.iniciativainternacionalista.org
Mira també:
http://www.iniciativainternacionalista.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest d'Iniciativa Internacionalista pel Països Catalans
07 mai 2009
El meu vot: per una candidatura que defensi la independència i el socialisme dels pobles!

El meu vot per II.
Re: Manifest d'Iniciativa Internacionalista pel Països Catalans
07 mai 2009
Jo no votaré a una candidatura feta a Madrid.

Abstenció!
Re: Manifest d'Iniciativa Internacionalista pel Països Catalans
07 mai 2009
Jejeje, que rucs que sou.
Els politics no us solucionaran res, ja sigui aqui, a madrid o a la unio uropea.
Merda per totes les candidatures.
Abstencio universal!
Re: Manifest d'Iniciativa Internacionalista pel Països Catalans
07 mai 2009
molt bé endavanteros
Re: Manifest d'Iniciativa Internacionalista pel Països Catalans
07 mai 2009
indp> intoxicador trosko, espanyol o les 2 coses.

Els independentistes no tenim cap problema amb Castella ni amb Madrid, sinó amb els estats opressors espanyol i francès. Si de veritat no dónes suport a una candidatura pel fet d'haver-se presentat també a Madrid, tens un problema que es diu RACISME (odies no per opció ideològica sinó per orígen), per tant, no sé que hi pintes ací a indy.

Per l'x: tu en canvi ets tan llest que encara has estat incapaç de revelar "LA" manera de portar la llibertat, les solucions i la felicitat s ls humanitat. Gràcies per la clarividència.

Pel 4: aquest manifest és del grup de suport dels Països Catalans a Iniciativa Internacionalista, on hi participen diverses organitzacions catalanes de l'esquerra anticapitalista. No sé perquè ho atribueixes a una, que en cap moment ha fet públic el seu suport (no vol dir que no ho faci més endavant). Atribueix-lo per exemple a Josep Garganté, que va de número 3 a la llista.
Re: Manifest d'Iniciativa Internacionalista pel Països Catalans
07 mai 2009
menudo alivio para Corrent Roig, que si no es por esto desaparece.
Re: Manifest d'Iniciativa Internacionalista pel Països Catalans
07 mai 2009
i quines organitzacions, col.lectius...etc, dels Països Catalans donen suport a aquesta candidatura?
gràcies!
Re: Manifest d'Iniciativa Internacionalista pel Països Catalans
07 mai 2009
Per la independencia i el socialisme...

ja sigui en Castella, Andalusia, Euskal Herria o als Països Catalans

Sembla un projecte molt interesant... a veure com es desenvolupa... pero el meu vot (que sera el primer en tota la meva vida) em semble que anirà cap a Iniciativa Internacionalista
Re: Manifest d'Iniciativa Internacionalista pel Països Catalans
07 mai 2009
yo votaré II, porque és la unica que a invitado a todo el mundo a sumarse ala campña i eso és lo noble y bonito.

VOTA DONDE LES DUELE!

VOTA I.I
Re: Manifest d'Iniciativa Internacionalista pel Països Catalans
08 mai 2009
un bon manifest d'intencions que no es veurà realitzat amb II (ni per cap altra)

unes candidatures per ser espanyoles i les altres perquè des de la presentació del projecte ja van deixar quedar clar l'únic que podíem fer des dels països catalans (i todo el mundo, per al de la calle) era penjar-los els cartells.

fa gràcia que s'acusi de trosko qualsevol veu crítica quan tota la candidatura és un poti poti de partits troskistes tronats...
Re: Manifest d'Iniciativa Internacionalista pel Països Catalans
08 mai 2009
jaja, si si un bon poti poti izquierda castellana, FPG a Galiza, Jaleo a Andalusia, Corriente Roja si si tots son trotskistes!!!!veig que estàs super ben informat company!!

Almenys aquesta candidatura ja ha servit per desenmascarar tot el sector més dretà de L'EI que prefereix renunciar a la defensa de l'autodeterminació dels pobles i les llibertats democràtiques abans d'acceptar propostes que puguin fer questionar els seus dogmes de fe. És allò de no me entres en la joyeria que se me mueven los collares. PATèTIC.
Cal però felicitar també a tots els companys indepes que per coherència revolucionaria estan a I.I! la solidaritat entre pobles sera la seva victoria!
Re: Manifest d'Iniciativa Internacionalista pel Països Catalans
08 mai 2009
els anti-sistema no voten i menys a les europees i tot això no és més que una algarada d´internet de reductes que van ser expulsats d´Izquierda Unida, és a dir rebotats, i grups testimonials amb divers grau de frikisme. I tot això no va més enllà de propaganda i algarades per interent. Cap partit basc il.legalitzat us dóna suport. Si Batasuna des de l´exili us dones suport encara algun català despistat us votaria per fotre a Espanya, però és el que hi ha. ni teniu suport dels bascos ni dels catalans, aneu a espanya a veure quants espanyols us voten, que riurem d´aqui no-res del vostre fracàs. Per cert IU baixa 4 dècimes en intenció de vot al darrer CIS. encara pot baixar més? I tant. Però serà fracàs de tots, perquè el PP guanyarà les europees, ERC baixarà (encara que l´ultim CIS digui que puja dues dècimes), ICV també baixarà, etc. És la lògica mediàtica i estratègia d´estat: els radicals no han de votar i si voten que ho facin per candidatures que no van enlloc, els constitucionalistes ja saben que votar, tenen dues opcions, opció a) prometo obediència al rei davant un crucifix (psoe) opcio b) juro obediència al rei davant un crucifix. I quina deu ser la diferència entre prometre i jurar?
Re: Manifest d'Iniciativa Internacionalista pel Països Catalans
09 mai 2009
el mes divertit es els indepes antitroskos i els de Corrent Roig i altres grups troskos en un mateix xiringo, i per mes inri estatal, si no veus cap contradiccio...
Sindicato Sindicat