Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Va de fútbol
07 mai 2009
Sobre el borreguismo de los que se consideran "alternativos"
Viendo el comportamiento de una gran mayoría de gente las noches en las que hay partido de fútbol cuando juega el barça, concretamente ayer noche, no puedo hacer nada mas que indignarme y plantearme de nuevo algunos principios que defiendo y por los que lucho.
La culpa de esto no la tienen directamente los aficionados a este tipo de deporte, ¡Pobres ilusos! os dijeron de pequeños que consumieseis fútbol, y no solo eso, que fueseis de un equipo en concreto... y como no, porque pensar por uno mismo si puedes ir por el camino facil y hacer lo que tanto odias, hacer lo que hacen los demás para sentirte parte de algo estúpido formado por mucha gente muy estúpida.
Necesitais algo grande para formar parte de ello porque vuestras vidas por si mismas no valen nada y cuando os vais a dormir por las noches continuais siendo lo que soys, una simple marioneta sin principios ni orgullo (¿a que te jode eskineto???) que se emborracha con la excusa de ver jugar a unos descerebrados que seguramente no leen.
Ademas denunciar la actitud de la sociedad, ya que cuando hay partido y gana el barça (o la seleccion en su momento), se puede salir con toda naturalidad a la calle sin que te digan nada a gritar ¡Barça! a altas horas de la madrugada, cuando en otra ocasión ya habría venido la policía a cachearos. Pero esos días son diferentes... Seres deformes e irracionales... ¿Acaso jugais en ese equipo, o solo colaborais a que continuen ganando miles de millones a vuestra costa y sus directivos empresarios especulen con nuestra ciudad? Si fuese que el equipo donde jugais hubiese ganado, pues lo veria bien, pero así, fantaseando con que podríais ser vosotros los que juegan allí...

Mejor hariais en celebrar que han detenido a un policia, o a un politico, o que han liberado a algun preso (pero bueno, estas cosas ya requieren de un esfuerzo emocional y un uso del intelecto con el que no estais familiarizados) e incluso os podríais juntar para ir a la montaña, ver peliculas, contar historias, debatir sobre vuestras vidas... o jugar al fútbol (aplicado todo a cualquier otro deporte).

El fútbol y la política hace tiempo que los separó el gobierno, convirtiéndolo en un arma de atontamiento y borreguismo.

Pero que os voy a decir yo, estas cosas ya sabeis donde encontrarlas, en vuestro interior. Parate a pensar un rato.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Va de fútbol
07 mai 2009
Que amargado te veo chaval!!! Todo tiene su momento. Algo haras mal cuando nadie se manifiesta por cosas como las que dices. ¿O es que solo tu tienes la verdad absoluta? Tomate una birra y relajate!!!
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
es cierto que el fútbol es el nuevo opio del pueblo, pero también es un hecho social y no debe estar necesariamente reñido con el activismo. Es cierto que lo de canaletas es un poco descarado, cuando se prohiben manis a todas horas, pero el hecho de tomar las calles es positivo, alcholizar-se de forma col·lectiva, crear disturbios en el centro, quemar cosas, etc. es questión de inclinarlo a la subversión
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
Muy bueno el escrito!!

El ocio nos pierde , somos ociosos y viciosos por que no encontramos en nuestras vidas algo que nos llene , lo triste es que acabamos rellenando nuestros vacios con el consumo.A pesar de todo como soy persona y tengo contradicciones ....VISCA EL BARÇA!!!

Salut i força!
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
si la gente saliese a la calle con la misma espontaniedad que estas noches atras y la misma camaraderia para espresar su rabia otro gallo cantaria.me da sentimiento de verguenza ajena al verlos.salud y la lucha continua....!!!
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
Si, si tomate una birra y grita barcaaaaa ya que es la única cosa que te dejan gritar. Desahoga tu rabia la noche de la liga y por la mañana, a trabajar. Tus ídolos corren detrás una pelota, pero por esto cobran millones, tú te conformas con comprar la camiseta de barca original gastando el sueldo de una semana. Ir al bar a ver el partido ya que tu miserable sueldo no te alcanza para comprar el digital que te vende el partido, volca algún contenedor en la ramblas y quéjate de los “violentos” que ni si quiera pueden manifestarse en el centro...
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
jo estic bastant d'acord amb aquest escrit.
El futbol és l'opi del poble, això és evident, però fins i tot és l'opi de tots i totes nosaltres, persones amb una suposada consciència, inquietuds, actitud i voluntat de canvi.
Quan hi ha futbol es suspenen assemblees, es canvien de dia xerrades i actes, no es fan manis, ni tallers ni qualsevol de les moltes activitats que es fan a centres socials, que organitzen els col.lectius i les organitzacions...
(d'acord, hi deu haver excepcions, però crec que aquesta és la norma general)

Em sembla perfecte que a la gent li agradi el futbol o el patinatge artístic. El que no puc entendre és quan el futbol passa davant de tot, quan el Barça passa a ser un ens amb categoría de semi-Déu, quan donem més importància a un partit de futbol que a les tantes coses per les que treballem cada dia...
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
¿Cuantos de los que estaban ayer llenando las calles hasta altas horas de un dia entre semana estaban sin empleo? ¿Cuantos de los que ayer cortaban el trafico, gritando y agitando banderas tienen problemas para llegar a fin de mes? ¿Cuantos de esos perderan su trabajo, su casa, o les embargaran el coche en los proximos meses?
Sin embargo cuando hay manifestaciones para protestar por ese tipo de cosas, esa misma gente se queda en casa con cualquier excusa. Eso los que aun necesitan autojustificarse.
Cuando la gente esta mas informada sobre cosas que no afectan en absoluto a su vida cotidiana que referente a lo que esta directamente relacionado con la propia subsistencia, su economia, su salud y su bienestar, estamos ante un ejemplo claro de ALIENACION.
Sentir empatia por individuos que cobran cantidades desorbitadamente obscenas por entretener a las masas promocionando multinacionales y alimentar el sentimiento identitario de pertenencia a un colectivo dirigido y gobernado por banqueros, abogados y magnates de la especulacion inmobiliaria, especialistas en marketing y expertos en ingenieria fiscal, cuando se gasta mas de lo que se ingresa, por muy comun que sea en el mundo entero, en la actualidad, es cuando menos un hecho triste del que tampoco hace falta alardear en un sitio anticapitalista como indymedia.
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
El típic escrit d'un madridista amargat, organitza`t i lluita, però sobre tot no oblidis passar-ho bé, no escoltas música? no veus pel.licules? no surts de festa? doncs no ens aburreixis, que la gent no es bellugui no és per culpa del futbol, de culpables n'hi han molts, sindicats venuts, televisió, manca de consciència, fins i tot tu pots tenir la culpa, que insultes a les persones que disfrutem amb el Barça.
Bé , relaxat i no t'enfadis Guti.
Visca el Barça!
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
Gràcies per escriure aquest comentari, em sento una mica menys sol avui, pensava que era l'única persona del planeta que creia això.

I per a mama, la religió també és un fet social.
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
eqelequà,
d'acord, la "massa" està alienada igual, per l'opi del futbol, per l'opi de la tele, per l'opi de la cultura de masses... o per l'opi a seques.
A mi el que avui m'entristeix especialment no és "la massa" sinó nosaltres, que també ens aliena el futbol, que fa que deixem de fer coses, que aplacem assemblees, que paralitzem les coses que fem dia a dia...
A mi tb m'agrada passar-m'ho bé, però si un dissabte al matí tinc una assemblea, una mani..., divendres no surto. Si féssim el mateix que amb el futbol, el que faríem seria aplaçar totes les assemblees de dissabte al matí pq divendres al vespre hi havia una festa
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
L'activisme no està renyit amb el futbol ignorant. El futbol pot ser una via més per a veïcular l'alienació, però és que potser tu no et fots de porros fins al cul, o no t'emborratxes? l'alienació la portem a sobre i es fruit del sistema en que vivim i contra el que lluitem. el que passa és que en els sectors ingènuo-anarquistes és molt maco això de rajar del futbol.
I en cas que no siguis un anarquista facilón, estic d'acord en que ets guti. o tamudo...
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
Sou bonisims!
Quan sataca al nacionalisme som mossos o de UPyD.
I quan es critica el hooliganisme futbolistic i el aborregament del oci/negoci, som madridistes.
Ja,Ja,Ja! Em pixo! Quin nivell!
A l'antiga Roma acusarieu de cristia al que critiques la tactica del poder del Panem et circenses.
Sou de tebeo.
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
puc entendre les dues parts, però estic totalment d'acord amb el q diu la gracienca de que portar qualsevol activitat substitutòria (o afició)al terreny del fanatisme ens perjudica per força raons. Siguem conscients del que fem!
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
Precisament a l'antiga Roma, o la Roma eterna com diuen uns altres, es juga la final de la Champions, podrém recuperar aquell bell costum de llençar els cristians als lleons, amb en Guti inclós. respecte a poco pan y pesimo circo, totalment d'acord "poco pan " però pésimo circo ? 2 a 6 al camp del Madrid i clasificar-se contra el Chelsea per a la final et sembla "pesimo circo"?
Esta bojos aquests romans!
Una mica d'humor i alegria quan toca, i odi i ràbia la resta de la setmana, que 90 minuts d'irracionalitat veient el futbol no fan mal a ningú.
Fora Guti
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
90 minuts veient el futbol si que fa mal a tothom, pero no son nomes 90 minuts, son moltes hores al cap de la setmana, i com tema de conversa entre la gent, el fubtol, i a sobre se senten part de l'equip i tot quan son morts de gana: "viste ayer que paliza LES dimos", remarco el ¡¡LES!!

Em fa vergonya sortir al carrer i veure la gent amb orgasmes per veure el futbol i fastig per la gent que diu: "no si teniu rao pero tots tenim incoherencies"... i qui no te "incoherencies" es un amargat, bona forma de justificar lo irracional.

Mort a l'esport professional i visca l'esport de veritat i popular!!
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
tu no tens cap distracció que sigui compartida per les masses? no t'agrada anar al cine? no vas mai a algun concert de música d'algun cantant conegut per les masses? no entres a xats "apolítics" d'internet? no tens mòbil?

sí, la gent descarrega les seves frustracions en aquestes manifestacions públiques és també perquè nosaltres, puristes de l'esquerra gloriosa no som capaços d'oferir-los cap alternativa creïble ni viable en la que dipositar les energies, de moment. i no ho som també perquè ens perdem en discussions estèrils i estúpides com aquesta sobre purismes morals. i perquè a molts els agrada molt més muntar una kafeta (amb "k", si pot ser) o una festeta de cap de setmana o una calçotada que asseure's i fer colzes per destriar les alternatives, que anar a tocar el món real i mirar d'incidir-hi. però clar, això és molt més aburridot que contractar a Kop, muntar una barra o servir birres un dissabte al vespre i entajar-te amb els col·legues.

menys criticar les distraccions dels altres i més treball de debò i autocrítica.
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
ROMA JA ESTÀ AQUI!
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
Indymedia NO deuria ser una barra de bar.
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
Quina casualitat, que només surten crítiques al futbol, quan guanya el Barça. "Aquí hay Guti encerrado", aneu a fer la ma Butragueños.
Visca el Barça!
Salut i Anarquia!
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
Totalment d'acord amb relaxat, tothom té les seves pasions i distraccions, per altra banda necessaries.

També d'acord amb el fet que una distracció a de ser això una distracció, no el que mogui la teva vida sense veure més enlla. Crec que la pasió pel futbol no hauria de ser una prioritat, hi ha coses molt més importants avanç.

Per altra banda moltes coses poden servir per alienar la gent, el problema rau en que molta gent vol estar alienada, ja li va bé no veure les coses amargants que pasen a diari, i sols es queden amb el que et pot alegrar la estona.

Dir que ahir m'ho vaig passar molt bé compartint una estona amb els amics mirant el partit, però trovo exagerada la reacció que hi va haver amb tanta gent a Canaletes i demés.

A la Gracienca no et falta rao de queixarte que la agenda ens la marqui el futbol o qualsevol altra banalitat.

I Moust, m'agrada veure l'esport, però més m'agrada practicar-lo, i ajuntarme per anar a escalar, o a la platja, o al cine (també podem parlar de la industria que el porta), etc etc etc, les coses no tenen perquè estar reñides.
Si dir, prefereixo perdrem un Barça Madrid, per a fer un acte en solidaritat o assamblea o demés (com ja m'ha passat en anteriors ocasions) per a mi no és una prioritat a la vida, ara si m'ho puc combinar, no deixaré de fer-ho, perquè algun purista consideri que els meus entreteniments no són llibertaris i els seus sí.
I sobre tot, no t'amarguis disfruta la vida, que els demés o provem, i no hi ha moillor victoria contra els opressors que ser feliç (l'objectiu del poder és que siguis sempre infeliç i amargat), i no cal que per això t'alienis del món on vius, ni deixis de lluitar.

I antifutbol, d'acord, el esport professional no és sa, i el millor es practicar-lo amb els amics i amigues, qwue és el més sa.
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
A mi la clave me parece esa que a dicho mama:
es questión de inclinarlo a la subversión.

y asi como cualquier cosa
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
Quan guanya el Barça es "opio del pueblo"

Quan guanya el "Real Madrid" o la "selección" és un triomf històric...

VISCA EL BARÇA I VISCA CATALUNYA!

estem aquí Zapatero, fes-te fotre pel Rajoy!!
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
Tros de gilipolles, quan has llegit a indymedia que sigui un triomf historic que guanyi el real madrid?
Les critiques que fem son extrapolables al real madrid, a la seleccio espanyola, catalana o la seleccio brasilenya.
El que pasa es que com quan guanya el madrid no es colapsa barcelona, doncs a indymedia bcn no cal criticar-ho. Per criticar les celebracions del madrid ja estan els madrilenys conscients, a indymdia madrid.
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
indymedia està ple de merengues!
sempre ha estat així! ells s'ho perden.

a mi la gent amargada em fa pena.

visca el Barça, visca Catalunya.
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
Se os tendria que caer la cara de vergüenza a la gente que decis cosas del estilo que si somos del madrid x criticar el barça, que si somos amargados...
Seguramente yo soy mas feliz que vosotros, ignorantes, que al menos mi estado de animo no depende de si gana un equipo que digo que es mio xq me sale del culo, y seguro (que no lo voy a afirmar como haceis vosotros, falacieros estupidos contaminadores con acusaciones sin ningun tipo de fundamento) que os hinchais a porros vosotros y no haceis casi na a lo largo de la semana y cuando llegue el día en que os esteis pudriendo en una cama os preguntareis ¿Sirvio de algo mi vida? y si!! fume muchos porros y me rasque mucho el culo.

La noticia era un comentario de opinion, si queriais dar la vuestra haberla dado como mucha otra gente ha hecho pero razonando vuestros escritos, no como lo que hacen los fascistas y los del cotilleo de ana rosa, que es asi y por que si, y me quedo tan trankilo (p.e. el ultimo comentario).
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
La veritat, no se perquè expresseu les vostres opinions de forma agressiva i insultant cap els altres. Volem canviar el món i no som capaços de ser respectuosos amb gent fins i tot afí.
A mi m'agrada el futbol des que era petit, jugava per plaer al carrer amb els amics i veïns, però mai en cap equip ni comptetició. Gaudeixo veiem el joc del Barça però no surto al carrer a cridar quan guanya, i paso de banderes blaugranes i demés. Només m'interessa el joc, no la parafernàlia que hi ha al voltant. Entenc l'alegria de la gent quan guanya, però si un guanya és que els altres han perdut.I jo vull una societat en què ningú perdi. Al final l'únic que importa es guanyar, derrotar...El futbol és una metàfora de la guerra.
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
Dius aixo perque ets un mosso del madrit i els teus pares son trolls que votan a ciudadanos. Si no no s'enten.
El Barça es una metafora de Catalunya: Tot el camp
és un clam
som la gent blaugrana
Tant se val d'on venim
si del sud o del nord
ara estem d'acord, ara estem d'acord,
una bandera ens agermana.
Blaugrana al vent
un crit valent
tenim un nom
el sap tothom:
Barça , Barça, Baaarça.!
Jugadors, seguidors,
tots units fem força.
Son molt anys plens d'afanys,
son molts gols que hem cridat
i s'ha demostrat, i s'ha demostrat,
que mai ningu no ens podrà torcer
Blau-grana al vent
un crit valent
tenim un nom
el sap tothom
Barça, Barça, Baaarça.

Aquest discurs, interclasista es el que importa,catalans rics o pobres, empresaris o treballadors, tots units contra l'enemic, ja siguin merengues o espanyols.
barça, barça.
Re: Va de fútbol
07 mai 2009
q bn laden enderroqui el bernabeu i el nou camp ja
Re: Va de fútbol
08 mai 2009
si no us agrada el futbol, no us el mireu... ningú us obliga
potser el que us agradaria a vosaltres és que la gent és mobilitzés per les coses que vosaltres considereu "importants" igual que es mobilitzen quan guanya el seu equip? penseu una mica, tots els moviments de masses, siguin motivats per una "tonteria" com el futbol, o per una cosa "seriosa" com la política, no deixen de ser moviments de masses en que l'individu queda anul·lat i la racionalitat queda eclipsada per l'emoció, l'eufòria, etc.
Re: Va de fútbol
08 mai 2009
El discurs interclassista és una bajanada i una pallassada, i no tolero que embrutis el gloriós himne del Barça amb el teu discurs nazionalsocialista.

I ara el Barça serà la culpa de tots els mals del mon... Va home va! Deixeu-vos de purismes i xorrades, les distraccions són necessàries, i és inconcebible que persones conscients com nosaltres no poguem dedicar un cert temps al Barça i al futbol. Si NOMÉS parles del Barça i NOMÉS vius per al Barça, llavors sí que hi ha un problema, igual que si NOMÉS et dediques a menjar amanida i a parlar de lo bona que està i lu wai ke es.

Visca el Barça! Visca Catalunya! Cap a Roooomaa!
Re: Va de fútbol
08 mai 2009
El barça i la seva trajectòria històrica signifiquen molt més que un equip de futbol. Està demostrat a nivell periodísitc la persecució governamental que va patir el barça durant tota la dictadura per ser un símbol de l'esqurra i el catalanisme, fora dels Páïsos Catalans molta gent era del barça per antítesi al Madrid, equip del govern i la dictadura, Alfons XIII va fer tancar el camp del barça per haver-s'hi xiulat l'himne espanyol, el RCD español es va fundar per militars i pre-feixistes de classe alta per contrarrestar la força catalanista i popular dels aficionats del barça (el meu tiet-besavi era un dels fundadors, el soci número 4, i ho deia obertament), un dels presidents del barça va ser afusellat pels franquistes, quin és l'únic equip que juga la lliga espanyola i que no passeja banderes espanyoles per la champions i europa sinó banderes independentistes??

I estic d'acord que el futbol serveix per alienar com moltes d'altres coses, ara, generalitzar i negar la evidència que el barça significa més que futbol és mentir. El barça pels catalans i les catalanes és més que un simple club de futbol. ÉS així i ho hem d'aprofitar, qui vulgui quedar-se tancat sense mirar el futbol, sense mirar la tele, sense saber que són les xarxes socials, sense comprar ni un article del qual s'obtingui plusvàlua i mil coses més que cada dia ens fan incoferents com a revolucionàries, serà molt coherent però deixarà de ser un ésser social i podrà fer la revolució solet i amb el seu gat.

Per cert, tindrem triplet??
Re: Va de fútbol
08 mai 2009
kuanta raó que té aquest escrit hi estic totalment d'acord. Amargats??que cert q és que com a mínim el nostre estat d'ànim no depen del resultat d'una colla de tius que es forren a costa de tota la gent que els va a veure al camp!a ells si k els hi suda perdre o guanyar!!
el futbol, com les drogues, treu energia revolucionària, bé, més que treure desvia altres temes pq només se'n parli d'aquest.
Són els gladiadors de Roma del futur.
Re: Va de fútbol
28 mai 2009
Ostres! M'agrada trobar llocs, que hi hagi gent que pensa com jo, ara ja ha passat la Champions, ahir em queia la cara de vergonya quan al telenotícies només es parlava de Roma i del Barça, passant desaparcebudes notícies, com atemptats i altres coses que estaven passant al mon, trobo aberrant, que el món s'aturi pel futbol, sigui el Barça o qualsevol altra equip,trobo poc respectuós que a la gent que no ens agrada el futbol, l'haguem de viure per força, radios, televisions, carrer, sembla que ens l'imposin, "vinga avui juga el Barça i ens ho em de passar bé", i si no t'agrada el futbol que has de fer? A mi amb dies d'aquests m'agradaria tenir la facilitat de poder fer un canvi de lloc instantani i trobar-me a una illa deserta on no es parli de futbol, ja està bé que la gent tingui aficions, però portat a aquests extrems, que pot arribar a molestar a la gent que no sóm com ells, que aquesta nit se sentien petards a les 4 i 5 de matinada, quina culpa en tinc jo? Perquè no m'heu deixat dormir, no podríeu celebrar-ho més respectuasament? En fi, penso que se'n fa un gra massa i que hauríem de reflexionar, els que no ens agrada el futbol també existim!
Sindicat Terrassa