Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: corrupció i poder : criminalització i repressió : ecologia : laboral : dones
Cultura Obrera nº29 ja és al carrer!
06 mai 2009
Com cada dos mesos ha sortit Cultura Obrera, una publicació de reflexió i de lluita de l'illa de Mallorca.

La teva subscripció és sa nostra benzina així que fes-te subscriptora per només 10€ anuals!
Aquestos són els continguts de Cultura Obrera de Maig/Juny 2009:

ACTUALITAT:
- Exercitant la memòria
Altra vegada, al voltant de la simbòlica data del 14 d’abril, es realitzen multitud d’actes a Ciutat i a molts pobles de l’illa, en homenatge a les víctimes de la repressió feixista. A més, enguany s’ha aprofitat per recordar els 70 anys del final de la Guerra Civil i el posterior inici de la dictadura franquista.

- L'Estat espanyol líder en transgènics a la UE
Cada vegada són més els estats europeus que prohibeixen el cultiu d'OMG, però a l'Estat espanyol l'extensió d'aquests conreus augmenta cada any. Així, per enguany es preveu el seu augment a Mallorca. Per aquest motiu, i no de bades, les resistències s'organitzen més i més.

- Un dia especial pel moviment agroecològic illenc
El moviment agroecològic de Mallorca aprofita la celebració del Dia Internacional de la Lluita Pagesa per a presentar en societat el manifest generat a les jornades d’Esporles, a més aprofita per a presentar les noves Jornades d’Agroecologia que es realitzaran els dies 28, 29 i 30 d’agost al llogaret de Ruberts, a Sencelles.

- Polèmica al voltant de la Vacuna del Virus del Papil·loma Humà (VPH)
Experts en salut publicaren, a finals de 2007, una declaració que contenia importants raons per aturar l’aplicació del fàrmac anomenat vacuna del Virus del Papil·loma Humà. Tot i que entre els signants hi ha personalitats científiques com l’actual Director General de Salud Pública, sembla que el document no va ser tingut en compte per l’administració ni pels mitjans de comunicació majoritaris.

- Sense bancs, sense multinacionals, sense diners, sense classe política
La detenció de l'Enric Duran no ha d'eclipsar la feina feta pel col·lectiu Crisi que ens anima en la publicació del 17M a fer una passa endavant en la lluita i a viure sense capitalisme. Fem un repàs de la situació de l'Enric i de les eines que ens haurien d'ajudar a construir un nou model de societat postcapitalista.

- Creix l’oposició al Pla de carreteres
Es reactiven les lluites contra les polítiques de l’asfalt. Equips de govern municipal, associacions de veïnats i entitats ecologistes expressen el seu rebuig al nou Pla de carreteres. Expropiacions de finques rústiques, creixement i especulació urbanística, així com la destrucció del caràcter rural, són alguns dels impactes negatius que al·leguen.

- Breus:
Nova victòria dels veïnats de la Real
L'hivern finalitza amb dos nous “desallotjaments”
Diccionari de fets i militants llibertaris de Mallorca
El Projecte A es presenta a Mallorca

ENTREVISTA:
- José Maria Nunes: la intel·ligència i la humanitat al cinema
Al cineasta José María Nunes no li agrada el cinema actual. Per a ell, tots els arguments possibles es van esgotar fa molts anys. El seu cinema és d'experimentació formal i narratiu. L'entrevistam amb motiu de la seva visita a l'Ateneu Llibertari Estel Negre per presentar la seva darrera pel·lícula “A la Soledat”.

MÓN:
- Els paradisos fiscals i l'actual crisi econòmica-financera
La proliferació i consolidació dels paradisos fiscals com a principals places de les finances i negocis mundials té molt a veure amb la present crisi mundial. Una breu incursió en la realitat d'aquests territoris ens donarà només una petita idea del robatori i saqueig que practica el gran capital contra les classes populars i el món en general.

FEMINISME:
- Lluita negra i feminista des del Brasil
Una integrant de l'Organização de Mulheres Negras Ativas ens dóna a conèixer aquesta experiència de lluita feminista de la ciutat de Belo Horizonte i ens apropa a la problemàtica de les dones afrodescendents.
(Nota: Per un error de coordinació les fotos d'aquest article no són les aportades pel grup Negras Ativas)

LABORAL:
- Els empresaris aposten per la contractació temporal
Aconseguir que siguin les empreses les que defineixen el model de contractació, és una reclamació històrica de la Patronal. Aprofitant la crisi actual, ens volen fer creure, que una nova regularització del mercat laboral farà que aquella es pugui superar.

HISTÒRIA:
- La Federació Anarquista Ibèrica a Balears (1927-1936)
La presència de la FAI a Mallorca des de la seva fundació fins al final de la Guerra Civil ha estat un fet difícil d'investigar degut a la manca de documents i testimonis. Documents trobats a l'Arxiu d'Història Social d'Amsterdam inèdits fins al moment ens permeten afirmar que l'any 1933 a Mallorca existien 4 grups actius a Palma i 3 als pobles.

OPINIÓ:
- Projecte A: espectadores o actores
La presentació del Projecte A a Ciutat genera algunes reflexions sobre el pragmatisme a les nostres pàgines. A la nostra secció d'opinió es qüestiona la manca de pragmatisme de la xerrada en no haver-se aprofitat per a plantejar iniciatives econòmiques pràctiques aquí i ara, i s'aposta per una major intencionalitat en aquests temes.


CULTURA:
- Llibres: La gran mentida dels de les jaquetes de pana. “Dejar de pensar” de Alba Rico i Fernández Liria.
- Música: Pram Town o les bones idees que surten malament. “Pram Town” de Darren Hayman.
- Cinema: Bales i rumors que maten. Questió de Sang. “Little Odessa” de James Gray.

CONTRAPORTADA:
- A l'Estat francès també els hi pixen damunt i també els hi diuen que plou
Fem un repàs d'alguns casos repressius i d'algunes lluites ocorregudes darrerament

I MÉS:
- Editorial
- Agenda contracultural i anticapitalista.
- (Sa)tira crítica.


Fem que Cultura Obrera sigui una publicació de llarga vida:
Cultura Obrera és un projecte autogestionat que no rep ni vol rebre subvencions i que no ven ni vol vendre les seves pàgines per a publicitat. Això és així perquè volem dir el que pensam sense que ningú ens condicioni. Però sobretot és així per coherència amb les nostres idees. Pensam que aquest projecte s'ha de finançar amb l'esforç i aportacions de la redacció, amb les vendes i amb la col·laboració de totes les que estam interessades en que es mantingui viu i que creixi. Cosa complicada: les despeses són moltes.
Nosaltres, per la nostra banda seguirem fent tot el que podem per què Cultura Obrera continuï el seu camí. I a tu, si creus que val la pena el que feim i que és necessari que aquesta publicació existeixi, millori i s'escampi, et demanem la teva participació. Subscriu-te aportant 10 euros anuals (si en vols aportar més ningú no t'ho recriminarà).

Subscripció Cultura Obrera:
Ingressa 10€ indicant el teu nom al número de compte de “Caixa Colonya” 2056 0011 85 4218002526.
Envia'ns les teves dades: nom, llinatges, adreça, població, CP, província, correu electrònic (o telèfon) a:
“Cultura Obrera
Llista de correus núm. 30
Costitx 07144
Balears”
O envia'ns un correu electrònic a cultura_obrera ARROBA riseup.net

A partir d'ara pots fer una domiciliació bancària del pagament de la teva subscripció. Només cal que ens enviïs un correu electrònic a cultura_obrera ARROBA riseup.net, indicant el teu nom complet, DNI i número de compte. Així, et cobrarem la renovació anualment pel teu banc, amb comoditat per tu i per la nostra gestió, i sense que et suposi cap despesa extra. Si vols cancel·lar la domiciliació també pots fer-ho a la mateixa adreça.

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Portada del nº29
08 mai 2009
Portada.jpg
#file_1#
Sindicat