Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Olivier Besancenot a Barcelona
05 mai 2009
Presentació de la candidatura anticapitalista a les eleccions europees amb Esther Vivas, Cándido Gonzalez, Pep Riera i Rocío Varela
Cartell Barna.jpg
Dissabte 9 de maig a les 11h
al Casinet d’Hostafrancs (Rector Triadó 53 L-3 Tarragona/L-1 Hostafrancs)

Olivier Besancenot, portaveu del Nou Partit Anticapitalista de França
Esther Vivas, candidata de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista a les eleccions europees
Cándido González, sindicalista de la Naval de Xixon
Pep Riera, camperol
Rocío Varela, sindicalista de l’Hotel Juan Carlos I

Intervindran també varis representants/es de lluites socials.

Tocaran en directe Wagner Pa, i Dj Panko, Xavi Turulli Max Wright d’Ojos de Brujo amb Kumar i Indie.

Durant l’acte es llegiran salutacions enviades pel director de cinema Ken Loach i per l’actor Jordi Dauder, que ocupa l’últim lloc de la llista de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Olivier Besancenot a Barcelona
05 mai 2009
El lema no podia ser més desencertat i hipòcrita

Quin combat ha presentat Revolta Global-Esquerra Anticapitalista?¿? són uns hipiflowers, uns torturadors postmoderns (amb la seva versió fashion de la internacional) que parlen molt, però, algú coneix militants de "l'esquerra de combat" que han estat detinguts per la seva lluita? no n'hi ha, perquè la seva participació es redueix generalment a l'elaboració de manifestos dels de despatxos que ostenten molts d'ells com a bons progres.

Els espais de combat són aquells que tenen precisament per ser de combat desenes de represaliats (detinguts, processats, multats,...) a l'any per la seva lluita política.
Re: Olivier Besancenot a Barcelona
05 mai 2009
Us heu preocupat de decorar bé la casa per anar a les eleccions, però us heu oblidat dels fonaments: No sou una candidatura unitària, sinó la reconversió de Espacio Alternativo (al Principat Revolta Global)que fins fa 4 dies estava dintre de Izquierda Undida (IU) i ara que ha vist que s'enfonsa el vaixell definitivament l'abandoneu com a bones rates.

Davant d'això, hi ha Iniciativa Internacionalista, candidatura que agrupa sota 5 principis diferents organitzacions d'alliberament nacional i social, i tambñe algunes organitzacions de caràcter estatal sota uns mínims comuns.

Està clar quina és la candidatura rupturista UNITÀRIA, i quina comença a ser perseguida er l'estat (veure notícies sobre II a la COPE i l'ABC) dient que "darrere hi ha ETA".

El meu vot a INICIATIVA INTERNACIONALISTA, per la INDEPENDÈNCIA I EL SOCIALISME dels pobles!
Re: Olivier Besancenot a Barcelona
05 mai 2009
Les crítiques d'ací dalt no per dures tenen la seva part de raó. El problema d'IA és que no agrupa més que les restes de l'antiga LCR -que mereixia molt més crèdit- en un intent de copiar el partit francès, però sense plantejar-se les diferències entre allà i aquí. És un partit criat en una incubadora: no és pot pretendre refundar l'esquerra copiant el pitjor model, que és el de crear un partit de dirigents sense militants i amb una implantació, per molt macos que siguin, i que té una implantació reduïda a unes quantes ciutats. Suposem que guanyès (que ja es molt suposar): a quin grup s'inscriurien?

Iniciativa Internacionalista -i amb això no hem d'enganyar-nos- també té alguns problemes: Alfonso Sastre és un personatge que em mereix tots els respectes des de tots els punts de vista, però no sé si deuria anar com a cap de llista. Tant se val, el que no em quadra és la barreja d'indepes amb troskos i Corriente Roja, però no de les CUP.

Una cosa és la voluntat, i una altra l'organització, i si us plau, que no em vingui un hooligan a cridar-me eslògans amb majúscules, perquè això pretèn ser una crítica constructiva, si es pot dir així.

Al final el guanyador serà un vell conegut: l'abstenció.

Salut.
Re: Olivier Besancenot a Barcelona
05 mai 2009
Aviam, les CUP necessiten fer una assemblea nacional extraordinàriaper decidir la seva participacié en unes eleccions supramunicipals, ja que és aquest i no un altre el seu motiu de ser. Per tant, no es podia decidir participar-hi. Perquè ho entenguis: estava en contra de que la CUP dongués suport explícit (perquè hagués suposat saltar-se la democràcia interna del procés de decissió) i en canvi a favor (i tenen el meu vot) de la candidatura.

Una altra cosa és oferir la "llibertat de vot" i no només l'abstenció, cosa que evidentment té la lectura que té: molts i moltes votarem Iniciativa Internacionalista, però com a organització no podem participar-hi directament (ja que seria saltar-se l'assemblearisme).

A part, que la correlació de forces a entre indpeendentistes i troskistes és molt favorable als primers, més quan una part d'aquests segons (com IA) van per la seva banda. Poden dir missa i dir que és la casa de tots, però els principis hegemònics són la defensa de la independència dels pobles i e socialisme, perquè una enorme majoria de la gent que participa i d ela que els votarà defensen nítidament la independència.

Per cert, dóna alegria veure companys com Josep Garganté en el número 3 de la llista de II; una altra raó per votar-los.
Re: Re: Olivier Besancenot a Barcelona
05 mai 2009
Ok, gràcies. Així dóna gust, participar a IMC BCN... Respecte a la correlació de forces: m'ho imaginava, però aquesta última setmana hi ha hagut moltes noticies a Indymedia de tot de grups afegint-se a II.
Re: Olivier Besancenot a Barcelona
05 mai 2009
Com han dit, "Esquerra Anticapitalista" és un projecte que neix després que aquest grup trotskista surt d'IU. D'una manera completament electoralista presenta la seva candidatura i ja està. I sembla mentida que no s'adonin que no és necessari ja una IU2, sino que lu necessari és una correlació de forces anticapitalistes que pugui algutinar des de l'esquerra independentista, PCPC, Revolta Global i demés.

Jo votaré al PCPC, que ha demostrat que NO és una opció electoralista sino que està treballant a nivell internacional en la coordinació de les forces comunistes fora del PIE (partit de l'esquerra europea) com el KKE, el PC txec o el PC húngar (que ha marxat fa poc del PIE).
Re: Olivier Besancenot a Barcelona
05 mai 2009
volia votar aquests, llegeixo a kaosenlared comentaris de espanyolassos antinazionalistes i em decideixo a votar els altres, llegeixo comentaris aqui no tant pels antitrosquos -tot son enfermetats- sino per la basura humana que qualifica algu de "torturador posmodern" i que en la seva vida deu haver passat pels cops de porra a dintre una comissaria que tant frivolament utilitzi aquesta mena de qualificatius... i torna enrera en la decisio
Re: Olivier Besancenot a Barcelona
05 mai 2009
Em sembla molt infantil mesurar el revolucionarisme de partits i organitzacions en base al seu nombre de presos o torturats..
Re: Olivier Besancenot a Barcelona
05 mai 2009
"un congreso de ratas podriais formar, no representais a nadie, a quien quereis engañar (...)"
Re: Olivier Besancenot a Barcelona
05 mai 2009
es ratones no ratas, no veus que no rima el pentatetrasilab!
Re: Olivier Besancenot a Barcelona
06 mai 2009
Despres de vore tota la resta de comentaris negatius contra RG-EA, sembla que el que cotitza políticament a l'alça és una mena de neo- estalinisme alinyat amb una bona dosi de seudo independentisme. En eixos ingredients ja hi ha prou per acabar amb totes les desigualtats socials i miseries que aquesta crisi està produint a nivell global. No esperava mens de tota aquesta colla de seudo-revolucionaris d'idees primer que res patriotiques.
Salut, revolta anticapitalista i lliure
determinació dels pobles.
Re: Olivier Besancenot a Barcelona
06 mai 2009
la qüestió no és mesurar el revolucionarisme en base al nombre de presos o torturats, del que és tracta és de participar en tots els àmbits.
Des de la base, la militància mecànica, o la creació de discurs.

No serveix de res tenir gent col·locada en mil i un col·lectius, si la teua base no va més enlla de les 100 persones que tens distribuides en diferents col·lectius.

Potser alguns els falta una mica de capacitat i voluntatd de participar en plataformes més amplies, i a d'altres massa obsessió per estar en tot sense tenir una base que aguanti el col·lectiu propi.

I evidentment, si només et dediques a fer discurs, i fer feina "burocràtica" a dins dels col·lectiu i plataformes, no tindràs cap persones que tingue cap topada amb la justícia.

El fet de tenir represalitats l'unic que demostra és que la militància, o una part d'ella participa activament en les tasques d'activisme, agitació i combativitat de xoc; cosa imprescindible per a qualsevol moviment revolucionari, tot i que no l'única. També cal un treball de creació de discurs, i de treball més "burocràtic"
Re: Olivier Besancenot a Barcelona
06 mai 2009
La paranoia antiStalin promocionada pel PSOE-FundaNin ha creat una nova candidatura electoralista: Esquerra Anticomunista-Revolta Subnormal.

IU2
Re: Olivier Besancenot a Barcelona
06 mai 2009
un voto para II

i toda la suerte a lso demás, però la unidad me peude i estamso juntando a mucha gente, anticapitalista, de izquierdas, rupturista con ele stado español.

IA o PCPC optan por ir solos, y aunque me caigan bien creo que se equivocan
Sindicato Sindicat