Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
A la Terra Alta la nova amenaça es diu BERTA
02 mai 2009
Berta és la punta de l’iceberg. Berta és la nova línia elèctrica que es vol construir als peus del Parc Natural dels Ports, per tal de transportar l’energia produïda pels parcs eòlics més bruts i problemàtics de tot el país. Berta serà visible des d’indrets emblemàtics, com ara el santuari de la Fontcalda, o l´itinerari de la Via verda, des del monument de record a la Quinta del Biberó a molts altres llocs dels Ports de Besseit.
http://cv.uoc.edu/~jsansl/img/mapa_ports_01.jpg
Berta formarà part d’una xarxa de quilometres i quilòmetres de postes elèctrics de mitja i alta tensió, que s’hauran de construir si s’acaba de portar a terme la construcció de tots els parcs eòlics emplaçats al sud del país. Aquests grans traçats són la conseqüència de la pretensió i l´entossudiment de produir l’energia elèctrica lluny dels centres de consum, deixant de banda una generació de l´energia més distribuïda segons les necessitats de cada municipi o comarca. Les quatre centrals nuclears catalanes (ara tres funcionant) i la línia de molt alta tensió que transporta tota aquesta electricitat es troben a les Terres de l´Ebre. Els parcs eòlics projectats a la Terra Alta i els altres que ja es troben en construcció són molt lluny del grans nuclis de consum: l’àrea metropolitana de Barcelona, el tren de gran velocitat o els polígons industrials promoguts. Sembla una ironia que mentre que la línia elèctrica de Molta Alta Tensió "la MAT" s´està dient d´enterrar-la en bona part del recorregut o de canviar de traçats dels postes elèctrics situats al Montseny o a Collserola, es pretengui de forma impune embrutar els paisatges que encara ens queden al sud del país.www.flickr.com/photos/20180138@N03/1972451053 www.flickr.com/photos/marialuisa/3293603654/in/set-72157594428241303 La Berta amenaça els darrers paratges naturals de la Terra Alta que per desgràcia han quedat intencionadament exclosos del Pla d’Espais Naturals de Catalunya i la Xarxa Natura 2000 gràcies a la tasca desficiada de la nostra sempre competent administració. Sí, exclosos a consciència per tal de poder construir els quatre parcs eòlics més bruts del país: el de La Tossa- Mola Pascual, el de la Tossa del Vent, el del Coll Ventós i el d´Aligars. La Berta amenaça també les espècies de fauna més representatives i amenaçades dels nostres paisatges mediterranis.
La Plataforma en Defensa de la Terra Alta, ecologistes del GEPEC i altres grups han presentat al.legacions contra la construcció d´aquests postes elèctrics patrocinats per les Empreses eòliques TOT VENT 2000 i TARRACO EÒLICA, i diuen que arribaran fins on s´hagi d´arribar per evitar aquest desastre. Clica aquí per llegir les al.legacions contra la Berta: http://www.gepec.org/ftp/Alegacions_BERTA.pdf

This work is in the public domain

Comentaris

La Terra Alta
02 mai 2009
La Terra Alta és Catunya?
res, res, que els fotin les escombreries al sud, les nuclears (les tes + la que ja va petar), els abocador de residus nuclears, les petroquímiques,,, les centrals de cicle combinat, etc. etc.
Mentre no ho fotin al bell mig de la Plaça Catunya (la del Corte Inglès) o al parc de Collserola...
Sindicato Sindicat