Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Crònica de l'acció al pont de la B-23 en solidaritat a l'insubmís a les penes multa
30 abr 2009
DSC01565.jpg
DSC01653.jpg
DSC01671.jpg
Dues persones s'han despenjat a un quart de deu del matí del pont de l'autopista B-23, a l'alçada de la TV3, i han desplegat una pancarta on es llegia "Insubmissió a les penes-multa".

No han trigat ni cinc minuts a arribar els primer mossos d'esquadra que han identificat a les companyes i companys que donaven suport a l'acció. Després d'identificar-los els han fet fora del pont i els han indicat fins on podien arribar precintant de forma ridícula el pont.

Poc després han arribat tres furgonetes d'antidisturbis acompanyades d'una ambulància.
Després han arribat diversos mitjans de comunicació i els mossos han decidit fer un cordó per tal que ningú baixés cap a l'autopista.
Cap a les 10:45 del matí ha arribat una grua i han despenjat als dos activistes entre els crits dels companys i les companyes. Els han escorcollat i se'ls han endut cap a la comissaria d'Esplugues.
Allà han estat retingudes fins a les 17:30 de la tarda. Els motius per retenir-los tanta estona de forma il·legal ha estat que l'atestat l'havien de redactar els mosso que els havien despenjat i aquests eren de les corts i per tant havien d'esperar que arribés.

Els activistes han sortit en llibertat i per tant de nou a estat una detenció sense motiu ja que no hi havia risc de fuga ni de malmetre les proves del suposat delicte que són dols dels motius pels quals poden realitzar una detenció com la d'avui.


L'objectiu d'aquesta acció és denunciar públicament la situació d'una persona que s'ha declarat insubmisa a pagar una pena-multa, motiu pel qual està complint 10 dies de presó al Centre Penitenciari de Quatre Camins.

A més l'acció s'emmarca en una campanya de denúncia a les penes-multa que, a part de ser una eina per castigar i desgastar econòmicament a les persones i als moviments socials amb opinions crítiques, són una mesura injusta que l'únic que fan és castigar la pobresa, ja que només permeten evadir la presó a aquelles persones que tenen prous recursos econòmics per pagar-ho.

Aquesta acció coincideix quan es compleix el tercer dia des de l'ingrés a la presó de la persona insubmisa. El jutjat numero 1 d'Esplugues el va condemnar a complir 10 dies de presó arrel d'una acció de denúncia pública del projecte urbanístic i especulatiu Pla Caufec.

http://www.moviments.net/noalplacaufec/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat