Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Urgent. Solidaritat amb els estudiants de secundaria! Prou repressió!
30 abr 2009
Nuevo_desalojo_estudiantes_encerrados.jpg
92596_780_008_2508849_1d83f50b6.jpg
#file_1#

#file_2#
Els fets ocorreguts ahir dia 29 d’Abril davant i dins del Departament d’educació mostren per part de les administracions i del conseller d’educació Ernest Maragall, la poca voluntat de diàleg amb els estudiants de secundària. La nostre intenció era establir un canal de debat amb el conseller i demanar-li explicacions i responsablilitats per haver enviat diversos dispositus del mossos d’esquadra a les tancades pacífiques i informatives dels centres de secundària catalans i per haver-les il•legalitzat i desl•legitimitzat sense cap mena de fonament. D’altra banda, la conselleria ha pressionat les direccions dels centres i conseqüentment els alumnes per a prohibir qualsevol tipus d’acivitats alternatives en horari lectiu.

De res a servit dur a térme manifestacions, concentracions i referèndums,… ans al contràri, ens han exclòs i negat tot tipus de participació en quant a les reformes educatives: el Plà de Bolonya i la LEC.

Per què responen a cops de porra quan demanem diàleg? Aquesta és la forma d’educar als joves de secundària?

No ho entenem, realment no ho entenem. Volem responsablitat per part dels polítics i les administracions públiques. El què ha passat ha estat el següent:

Els mossos d’esquadra sense identificació i amb el rostre tapat ens han tret a la força i 75 joves concentrats a fora que han intentant passar menjar als de dins, han estat agredits per part dels mossos, la polícia secreta i guàrdies de seguretat, els quals també ens han coaccionat, increpat i impedit l’acció. Alguns estudiants tenien marques evidents d' haver sigut colpejats, fins i tot alguns presentaven ferides amb sang.Aquest fet ens indica que 30 anys després i aquí no ha canvia res!Convoquem, en resposta al que va passar ahir, una concentració a les 20:00h del vespre a la Plaça Universitat.Exigim les dimissions dels consellers Ernest Maragall, Josep Huguet, Blanca Palmada i Saura!NO A BOLONYA!

NO A LA LEC!

Video. Malhauradament no hi ha imatges de les carregues perque els mitjans deien que estaven a dins amb els estudiants que estaven tancats. No han tret tampoc les imatges de les ferides d' alguns estudiants, que això si que va ser grabat.

http://www.eitb.com/videos/detalle/138333/los-mossos-vuelven-cargar-estu/

http://www.3cat24.cat/video/1192199/catalunya/Estudiants-anti-Bolonya-en
Mira també:
http://aes-assemblees.blogspot.com
http://aes-assemblees.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Urgent. Solidaritat amb els estudiants de secundaria! Prou repressió!
30 abr 2009
el link d'eitb no furrula, aquest espero que si:

http://www.eitb.com/videos/detalle/138333/los-mossos-vuelven-cargar-estu/
Sindicat