Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
1 de maig de 2009: construïm el somni, avancem cap a la independència i la revolució!
30 abr 2009
El jovent dels Països Catalans afrontem aquest 1 de maig de 2009 en unes condicions de precarietat absoluta. L'atur, la temporalitat, la previsible retallada de despeses socials, la repressió, la incertesa respecte el nostre futur i la mercantilització de l'ensenyament superior no són fenòmens nous per a nosaltres. Tanmateix, l'actual situació de crisi econòmica ha obert un escenari en què sembla que qualsevol atac als nostres drets està permès. Els rescats a les entitats financeres que han jugat amb els estalvis de milions de treballadors i especulat amb les nostres necessitats, i fins i tot les nacionalitzacions temporals de bancs són les úniques respostes que l'estat capitalista és capaç de donar a una de les pitjors recessions que ha conegut la humanitat.


La crisi actual deriva de l'ofensiva neoliberal que hem patit en les darreres dècades, sobretot les joves i les precàries de tot el món. La desregulació dels mercats financers que ha permès als grans capitalistes controlar l'economia sense necessitat d'enfrontar l'organització de la classe obrera està al darrere de la bombolla que va esclatar ara ja fa quasi dos anys. La reducció dels salaris i la inestabilitat laboral, la privatització dels serveis socials han limitat tant la capacitat de consumir de la majoria de la humanitat que préstecs i hipoteques eren la única manera de garantir, mitjançant el consumisme, l'estabilitat econòmica (la venda dels productes sobrants) i política (la desmobilització generalitzada). La crisi ecològica, alimentària, humanitària, immobiliària deriven també de la fam de benefici sense límits per part de la minoria de privilegiats que s'enriqueixen amb la nostra misèria.

Ara que venen les vaques magres el capitalisme es despulla de les seues múltiples màscares i ens mostra la seua naturalesa: la supremàcia de les coses sobre les persones, de la mercaderia sobre la vida, dels beneficis sobre els drets i llibertats. L'eixida de la crisi que proposa la patronal és major flexibilitat i facilitats per a l'acomiadament. La solució dels bancs i grans financers, els rescats amb els diners de tots, la socialització de les pèrdues i la privatització dels guanys. Els sindicats majoritaris continuen proposant pactisme, desmobilització, instrumentalització política i traïció... solidaritat davant la crisi. Solidaritat amb qui? Amb aquelles que s'enriqueixen dia a dia amb la nostra desgràcia.

La classe política, mentrestant, roman impassible davant la situació dramàtica de milions d'aturats, immigrants, autònoms empobrits, estudiants. Al nostre país, la corrupció esquitxa la pràctica totalitat de les formacions polítiques: PP, PSOE, BNV, CiU, UM, UMP; com també la policia es veu afectada pels escàndols. Però la repressió contra estudiants, ecologistes i anticapitalistes segueix sent la única resposta per part dels estats espanyol i francès.

La crisi no sembla haver alterat en absolut els plantejaments de les altes esferes del poder polític i econòmic, però deixa més clar que mai, a ulls de milions de persones que el capitalisme no ens serveix. Aquest sistema es mostra absolutament incapaç de satisfer les necessitats de la major part de la població mudial: luxe contra misèria global en són el principal resultat.

Convé que tinguem ben present, en tant que joves i, per tant, víctimes predilectes de l'explotació capitalista que aquest sistema no és un càstig diví, sinó una de les possibles formes d'organitzar la societat mundial. La refundació del capitalisme, per cortesia dels presidents Sarkozy i Zapatero, és només un intent de tornar a posar en marxa aquesta immensa maquinària de destrucció (de pobles, vides, ciutats, ecosistemes, llibertats), no una solució als nostres problemes. La perversitat d'aquest sistema no es troba en el fet que puga entrar en crisi, sinó en què la injustícia, la despossessió i la submissió de la majoria són el seu eix central, sense el qual no pot funcionar.

Aquest 1 de maig doncs, el jovent tornem a mobilitzar-nos amb la intenció de recuperar l'esperit rebel i de combat de la classe treballadora. L'esperit combatiu també del nostre poble que, ara fa un segle, plantava cara a l'imperialisme i l'opressió, enfrontant-se a l'aparell repressiu de l'estat en la Setmana Tràgica.

Davant la crisi actual no podem quedar-nos de braços creuats esperant que els salaris baixen i les condicions de treball empitjoren per tal de tornar a ser rendibles per als empresaris. És el moment d'impulsar alternatives, de construir una economia diferent, democràtica, no explotadora, solidària. És el moment d'organitzar-nos per reclamar millors condicions de treball, subsidis indefinits, control popular dels recursos públics, col·lectivitzacions dels bancs, habitatge digne i per a tothom.

Cal que ens mobilitzem i ens autoorganitzem per resoldre els nostres problemes, perquè ningú més no ho farà. Cal que plantem cara a la repressió amb l'acció directa.

Pel 30 d'abril i l'1 de maig, recuperem el el Dia Internacional del Sabotatge i el Dia dels i les Treballadores. Construïm el somni, avancem cap a la independència i la revolució.

La lluita ens dóna el que el poder ens pren!

Maulets, el jovent independentista revolucionari
1 de maig de 2009
Mira també:
http://www.maulets.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 1 de maig de 2009: construïm el somni, avancem cap a la independència i la revolució!
30 abr 2009
el manifest amb el cartell ací: http://maulets.org/veure.php?id=1154
Re: 1 de maig de 2009: construïm el somni, avancem cap a la independència i la revolució!
30 abr 2009
el manifest amb el cartell ací: http://maulets.org/veure.php?id=1154
Re: 1 de maig de 2009: un any mes, l'hipocresia floreix
30 abr 2009
Valeee. Vamos contra zapatero, que es de goma.
pero a los que viven en Pedralbes, Bonanova, areas residenciales del maresme, Sitges, etc. a eso ni tocarlos, que son muy catalanes.
más catalanes que los maulets, por descontado. Que de catalanes, los maulets, no tenian más que el nombre, porque hablaban castellano en la intimidad. Y estaban a las ordenes de un mercenario sin escrúpulos, de apellido Casanova, que a su vez estaba a sueldo del nucleo duro de la oligarquia catalana: curas, burgueses, terratenientes, que apoyaban al retrógrado archiduque de Austria frente al Borbón mas liberal e ilustrado...
¡Penuda pandilla de revolucionarios echandose a la calle para levantar, como cada año, las barricadas del 1· de mayo!

Ya podeis iros al pedo! [els Pets, en català]
Re: 1 de maig de 2009: construïm el somni, avancem cap a la independència i la revolució!
30 abr 2009
(el missatge anterior és del troll enviat per ciutadans, no contesteu)
Re: 1 de maig de 2009: construïm el somni, avancem cap a la independència i la revolució!
30 abr 2009
quin cartell mes lleig...
Re: 1 de maig de 2009: construïm el somni, avancem cap a la independència i la revolució!
30 abr 2009
Ojoo!
El mossen que ens ampara a l'imc bcn vos adverteix de no alimentar el troll, no fos que vos clavi els unyals al coll i deixeu de creure en l'evangili segons lo Cartanya...
Re: 1 de maig de 2009: construïm el somni, avancem cap a la independència i la revolució!
30 abr 2009
col·lectivització, cooperativisme i autogestió
Re: 1 de maig de 2009: construïm el somni, avancem cap a la independència i la revolució!
30 abr 2009
Endavant les atxes!!
Re: 1 de maig de 2009: aferrats a l'espardenya i a la barretina
30 abr 2009
Extracte de la declaració de principis de Maulets
A.K.A. El jovent revolucionari de catalunya [sic!]

'Utilitzem el materialisme històric per analitzar els diferents contextos socioeconòmics i entenem inevitable l'adveniment d'un procés revolucionari que enderroqui el sistema capitalista i la tirania dels estats (en el nostre cas, estats ocupants) sobre les classes populars; concebem, però, la tasca revolucionària de forma no immobilista ni mecànica i participem activament del procés d'emancipació del poble català, a través de la construcció de projectes immediats, rupturistes i contrahegemònics. Així, entenem que les persones fem la nostra pròpia història però en condicions prèviament determinades i independents de la voluntat individual. Tanmateix, Maulets cerca la pluralitat i la unitat de totes les joves anticapitalistes i antifeixistes que lluiten per la independència política del Països Catalans i admet al seu si l'heterogeneïtat d'ideologies i interpretacions de les lluites revolucionàries del nostre poble.

<b> ... pero dels invasors vinguts de Germania per imposar el cristianisme a una terra sense amos, fer castells, asimilar la seva multiculturalitat i usurpar-los sa llengua romanica provençal no diu res</b>

'Volem incentivar i recuperar la riquesa de la nostra cultura popular catalana entesa com a forma de vida i d'expressió, i no com a mer folklorisme. Són la llengua catalana [?], les festes populars, les tradicions ancestrals, la gastronomia catalana, les músiques i dances tradicionals... pilars a defensar i estendre davant l'actual colonització cultural.'

<b> Ni tampoc diuen res de l'abadia de Monserrat, la moreneta, lo cartanya, els Pets, el barça i la caixa d'estalvis...
Que potser aquest no son els veritables pilars culturals de catalunya?</b>
Convocatòries: construïm el somni, avancem cap a la independència i la revolució!
30 abr 2009
Divendres 1 de Maig

* Perpinyà i el conjunt de la Catalunya nord. Veure manifest i convocatòries.


* Elx (Baix Vinalopó): A les 10h, a la Plaça de Barcelona, manifestació unitària, amb bloc de la COS i l'Esquerra Independentista del Sud, dins del bloc unitari del Fòrum Social d’Elx.


* Sant Celoni (Vallès Oriental): A les 10h, plaça de la Vila: Esmorzar, parlaments i concert amb Cesk Freixas.


* Girona (el Gironès): A les 11h, al punt de trobada de la Rambla de la Llibertat: Concentració solidària amb els i les treballadores afectades per conflictes laborals, lectura del manifest unitari i marxa reivindicativa. Organitzen: CGT, COS i IAC.


* Vilanova i la Geltrú (el Garraf): A les 11h, a la Plaça de les Neus, manifestació unitària convocada per la Plataforma contra la Crisi del Garraf, amb la participació de la COS, CGT, Endavant-OSAN, CUP Vilanova, CUP Sitges, UM-9 de Ribes, AJ Sitges – CAJEI, AJ Vilanova – CAJEI, et


* Castelló (la Plana): A les 11:30h a la Plaça de la Independència ("la Farola"), manifestació fins a la plaça de les Illes Columbretes, on era l'antiga presó provincial i així retre homenatge als sindicalistes represaliats durant el franquisme. Al finalitzar es farà un dinar de germanor. Organitza: COS i CGT, i amb la col·laboració i participació d'Endavant, Maulets, Cajei, Casal Popular de Castelló i altres col·lectius i organitzacions de la comarca.


* Vinaròs (el Sénia): A les 11:30h a la Plaça del 1er de maig, concentració i manifestació unitària. Organitza: Comissió 1r de Maig. Coordinen: COS i CGT, amb la col·laboració i participació del Casal Popular i l'Assemblea de l'Aplec del Sénia, l'Assemblea de Joves de Vinaròs - CAJEI, etc.


* València (l'Horta): A les 11:30h a la Plaça de Sant Agustí de València. Manifestació unitària de la Plataforma contra la Crisi i pels Drets Socials de València, la COS marxarà amb bloc propi (amb el suport i participació d’Endavant-OSAN, Maulets, MDT, PSAN, AUP del Carraixet, COUP, i altres col·lectius, associacions i organitzacions de l’Horta). En acabant la manifestació, dinar solidari a l’Ateneu Popular (C/ Pere Bonfill num 12 baix esquerra).


* Calafell (Baix Penedès): A partir de les 17h i a l'Ateneu de Calafell (C/ Monturiol nº 40), festa pel 1r de Maig, amb exposicions, parlament i acte polític, passi de vídeo (“La marcha de los mineros”), i sopar solidari, tot gratuït. Organitza: Assemblea de Joves de Calafell


* Barcelona (el Barcelonès):

Ofrena floral a Francesc Layret de la Intersindical-CSCplaça de Goya,

a les 11.30 Manifestació de la Intersindical-CSCplaça de Goya,

a les 12.30Dinar popular de la Intersindical-CSCcentre Cívic Casinet d'Hostafrancs,

a les 14.00Ofrena floral a Francesc Layret de la CAJEI i l'Espai Jove de la Intersindical-CSC

A les 18h, manifestació des de la Plaça del Pont del Riu, en acabant, a les 20:30h, taula rodona al CSA la Lloca, i concert. Organitza: Escarot-l'AJ de La Costera - CAJEI i CSA La Lloca.



* Canals (la Costera): A les 18h, manifestació des de la Plaça del Pont del Riu, en acabant, a les 20:30h, taula rodona al CSA la Lloca, i concert. Organitza: Escarot-l'AJ de La Costera - CAJEI i CSA La Lloca.


* Tortosa (Baix Ebre): A les 18:30h al Casal Popular Panxampla projecció de la pel·licula "La quadrilla" on es veuen els conflictes laborals que tenen un grup de treballadors d'una empresa ferroviària.


* Tarragona (el Tarragonès): A les 19h a la Plaça Imperial, manifestació unitària convocada per l'Esquerra Independentista del Camp i després concert 1r de maig.



Dissabte 2 de maig

* Cassoles (el Barcelonès): A les 10:30h presentació de la COS i xerrada sobre la crisi (a càrrec d'un militant d'Endavant i de la COS). A les 11,30h: Xerrada: "Petites tècniques de contrainsurgència laboral" a càrrec d'en Jordi Juan (advocat de la COS), al final de la xerrada es resoldran dubtes i consultes laborals per tothom qui ho necessiti. Dinar (el preu està per concretar, entre 3e i 5e) i després de dinar: Passi de vídeo. La jornada es realitzarà al Casal Popular Manuel de Pedrolo, c/Betran 106 (per arribar: Ferrocarrils-Putget) Organitza: COS Barcelonès


* Berga (el Berguedà): A les 17h a la Plaça Maragall, taula rodona amb Gonçal Bravo, coordinador general de la COS, i un representant de la CGT i un altre de la I-CSC, al voltant de la crisi. Organitza: Maulets Berguedà, Ateneu Llibertari i Casal Panxo.


* Ribes (el Garraf): Tomb Solidari de la Coordinadora Antirepressiva en solidaritat amb en Karim. Xerrada, sopar popular i concert. A les 19:00 a la Sala d'actes del GER- Xerrada per entendre la crisi i les seves conseqüències i a les 21:00 hores Sopar Popular. A partir de les 22:00 de la nit, Concert Solidari a la Nau del Ger.
Re: 1 de maig de 2009: construïm el somni, avancem cap a la independència i la revolució!
30 abr 2009
LA CRISI, QUE LA PAGUI QUI LA FA
LA CRISI, QUE LA PAGUI EL CAPITAL!!

Des de Maulets som conscients de l'importància històrica que té l'actual crisi econòmica. En el marc d'aquestes reflexions hem el·laborat un document d'anàlisi sobre l'actual conjuntura social i econòmica. El present, o com es creen i desenvolupen les crisis, són alguns dels aspectes que tractem en aquest document.

Per una altra banda, davant les crisis els estats que sustenten i legitimen els sistema no es queden de braços creuats. Bancs, asseguradores en crisi, deutes de milers de milions de dòlars. Els governs estatals promouen injeccions de capital públic, és a dir utilitzen els impostos dels contribuents per a evitar la caiguda anunciada de les grans potències financeres.

Us adjuntem també un document d'anàlisi sobre aquesta situació, que podeu descarregar des d'aquí.

http://www.maulets.org/crisi.php
Sindicato Sindicat