Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[COS] Contra la Crisi... Totes i tots junts podem!!
30 abr 2009
* Elx (Baix Vinalopó): A les 10h, a la Plaça de Barcelona, manifestació unitària, amb bloc de la COS i l'Esquerra Independentista del Sud, dins del bloc unitari del Fòrum Social d’Elx.

* Girona (el Gironès): A les 11h, al punt de trobada de la Rambla de la Llibertat: Concentració solidària amb els i les treballadores afectades per conflictes laborals, lectura del manifest unitari i marxa reivindicativa. Organitzen: CGT, COS i IAC.


* Vilanova i la Geltrú (el Garraf): A les 11h, a la Plaça de les Neus, manifestació unitària convocada per la Plataforma contra la Crisi del Garraf, amb la participació de la COS, CGT, Endavant-OSAN, CUP Vilanova, CUP Sitges, UM-9 de Ribes, AJ Sitges – CAJEI, AJ Vilanova – CAJEI, et


* Castelló (la Plana): A les 11:30h a la Plaça de la Independència ("la Farola"), manifestació fins a la plaça de les Illes Columbretes, on era l'antiga presó provincial i així retre homenatge als sindicalistes represaliats durant el franquisme. Al finalitzar es farà un dinar de germanor. Organitza: COS i CGT, i amb la col·laboració i participació d'Endavant, Maulets, Cajei, Casal Popular de Castelló i altres col·lectius i organitzacions de la comarca.


* Vinaròs (el Sénia): A les 11:30h a la Plaça del 1er de maig, concentració i manifestació unitària. Organitza: Comissió 1r de Maig. Coordinen: COS i CGT, amb la col·laboració i participació del Casal Popular i l'Assemblea de l'Aplec del Sénia, l'Assemblea de Joves de Vinaròs - CAJEI, etc.


* València (l'Horta): A les 11:30h a la Plaça de Sant Agustí de València. Manifestació unitària de la Plataforma contra la Crisi i pels Drets Socials de València, la COS marxarà amb bloc propi (amb el suport i participació d’Endavant-OSAN, Maulets, MDT, PSAN, AUP del Carraixet, COUP, i altres col·lectius, associacions i organitzacions de l’Horta). En acabant la manifestació, dinar solidari a l’Ateneu Popular (C/ Pere Bonfill num 12 baix esquerra).

Barcelona (el Barcelonès): A les 17:30h, a la Plaça Universitat, manifestació unitària anticapitalista, amb la participació de la COS, dins dels blocs unitaris de la Coordinadora Unitària Sindical de Catalunya – CUSC i de l’Esquerra Independentista del Barcelonès.
1-maig.jpg
Manifest nacional de la COS pel 1r de Maig de 2009.

1r de maig
Mai com fins ara en els darrers cent anys els i les treballadores del nostre país havíem vist, ni patit una crisi com l’actual. I si molts i moltes de nosaltres encara no ho estem patint en primera persona, ben prompte ho veurem i ho patirem, quan s’acaben els subsidis i les prestacions per desocupació, o quan s’acabem els diners als nostres comptes bancaris (si no ens els furten abans).

Mentrestant, els diferents governs que patim, Zapatero, Sarkozy, Montilla, Camps, etc., no fan cap altra cosa que afavorir als banquers i a la gran patronal contra nosaltres, el Poble Treballador.

Els i les treballadores ja han començat a aixecar-se arreu d’Europa i del món, amb vagues combatives a l’estat francès, a Itàlia, Grècia, Guadalup o Euskal Herria... Mentre als Països Catalans, el sindicalisme groc i antiobrer de les direccions de CCOO i d’UGT, no han mogut encara ni un dit per millorar res... no siga que pogueren perdre els seus privilegis i cadires.
Per això, des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, fem una crida a la mobilització unitària, en clau de classe i anticapitalista, i a participar de les diferents convocatòries que a Girona, Barcelona, Vic, Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Vinaròs, Castelló de la Plana, València, Cullera, Canals, Elx, Alacant o en altres indrets dels Països Catalans, per plantar cara juntes i junts a la crisi, amb les nostres millors armes, la unitat, la solidaritat i la lluita!!

Ja no podem tenir cap dubte en dir ben alt que el Sistema Capitalista només significa la fi dels Països Catalans i de tota la humanitat, i que si els polítics del sistema i la gran patronal i banca, volen reformar el sistema, això només ho faran a costa nostra, del nostre treball i de les nostres vides.

Amb aquest nou intent de Reforma del Sistema Capitalista, tant se val si li diuen “Pacto social” o “Réforme sur l’organisation du capitalisme”, l’única cosa que pretenen són noves retallades als ja escassos drets socials i laborals, i més precarietat, arreu dels Països Catalans, al nord i al sud de l’Albera. I en aquest nou negoci trobarem al PsoE, a CiU, al Pp, al Pnv, a l’UMP, al PsF, a CCOO, a l’UGT, a la CGT-FO, etc., de la ma de les grans patronals, la MEDEF o la CEOE.

I com volen combatre la crisi aquests personatges? Doncs molt senzill, anant “todos a una” / “tous ensembles”... com a bons espanyols o bons francesos, sense, òbviament, identificar a cap responsable, sense exigir dimissions d'especuladors i lladres... És a dir, per salvar els seus guanys, i els seus mercats interns i externs... “patriotismo constitucional / unité republicaine”, consens construit sobre les esquenes dels i de les treballadores, i per acabar de sagnar als pobles ocupats com el nostre.

Actualment, als Països Catalans, al nord i sud de l’Albera, sumant les persones aturades (prou més d’1.200.000!!... gairebé el 10% de la població del nostre país!!), aquelles que estan amb un contracte temporal, els “fixes” discontinus o els de temps parcial, ens trobem amb més del 75% de les persones treballadores del nostre país treballant de forma precària!! Més del 50% de les persones assalariades amb els sous més baixos reben poc més del 25% de la massa salarial total, mentre el 10% dels que més guanyen, s'apoderen de més del 25% del total. Resultat?!: prop del 45% de les persones que viuen del seu treball arreu dels Països Catalans estan per sota del llindar de la pobresa... I aquesta xifra augmenta fins un 60% si parlem dels joves treballadors, o de més del 65% si parlem de les dones jubilades.

A l’Estat espanyol, el PsoE, el Pp, les direccions de CCOO i l’UGT, la CEOE, CiU, el Pnv, etc., porten 30 anys legislant en contra del Poble Treballador, desmantellant els serveis i empreses públiques, desmuntant els drets laborals i sindicals, abaratint l'acomiadament cada vegada més, precaritzant cada vegada més les nostres vides. A l’Estat francés, l’UMP d’en Sarkozy i el PsF “per fi” aconsegueixen plantejar-se les privatitzacions dels serveis públics, aprovaren mesures antipopulars com “vigipirate”, criminalitzen brutalment als i les treballadores migrants, precaritzen brutalment el treball del jovent, etc.

La CRISI l’han de pagar ells, els milionaris, els banquers, els alts executius, els buròcrates sindicals, els polítics de tratge i corbata multimilionaris, etc. No el Poble Treballador!!

- Cal augmentar els impostos directes sobre les rendes més elevades, i recuperar l’impost al Patrimoni (i que paguen la família reial i la gran noblesa, JA!!).

- Cal recuperar els diners defraudats en paradisos fiscals, dedicar-los a fins autènticament socials i comunitaris, i empresonar als culpables! Cal recuperar la inversió pública feta en les grans multinacionals que com SEAT, NISSAN, FORD o Telefònica, han rebut sumes milionàries fruit del nostre treball, i recuperar-les en forma d’equips i infrastructures, per nacionalitzar aquestes grans empreses d’interès públic.

- Cal recuperar els enormes beneficis de la patronal que entre els anys 1996 i el 2006 van créixer, segons l'OCDE, un 73%, el doble que en la UE-15. Mentre els costos laborals ho feien en un 3.7%, i posar-los al servei del manteniment dels llocs de treball i millora general de les condicions laborals i salarials.

- Cal tancar totes les ETT i convertir-les en part d’un ens públic, gratuït i de qualitat, de recerca i assessorament laboral.

- Cal assimilar l’augment dels salaris a la realitat de l’Índex de Preus al Consum a nivell comarcal, per millor respondre a les realitats econòmiques i laborals de cadascuna de les nostres comarques, però usant com a mínim, la mitjana del conjunt de l’IPC del nostre país.
En base a això, cal un augment immediat del Salari Mínim Interprofessional – SMI, a 1.200 € mensuals al sud de l’Albera i de 1.300 al nord, fins poder arribar a un SMI unitari arreu del nostre país, per una jornada laboral màxima de 35 hores setmanals.

- Cal que les pensions mínimes, fruit del treball (assalariat o no), s’assimilen a l’SMI, i recuperar pels fons públics de pensions i la Seguretat Social, tots els diners invertits (junt amb els beneficis generats) en els fons privats de pensions (gestionats per gent del PP, PSOE, CiU, CC.OO i UGT, etc).

- Cal un salari social universal per les persones treballadores sense remuneració, pel jovent sense experiència laboral, etc., i al mateix temps, convertir les prestacions i subsidis a la desocupació, en indefinits mentre no es trobe cap feina.

- Cal prohibir els acomiadaments i els Expedients de Regulació d’Ocupació en totes aquelles empreses que hagen tingut beneficis durant els darrers anys, i permetre la socialització, en mans dels i de les treballadores d’eixa empresa, per tal de poder continuar l’activitat de fora cooperativa, sense que eixe empreses reben cap tipus d’indemnització.

- Cal recuperar sense cap contrapartida, la xarxa privada i de gestió “mixta” sanitària, al sistema de sanitat pública, i fer-la realment universal, gratuïta i de qualitat per totes les persones treballadores i els seus familiars.

- Cal fer el mateix amb l’educació, derogant la LEC, el Procés de Bolonya o l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, per fer un sistema educatiu arreu dels Països Catalans, públic, laïc, gratuït, popular, en català i de qualitat per totes les persones, des de les escoles bressol, fins l’ensenyament superior, el d’adults, o la formació continuada pel foment de l’ocupació.

- Cal crear borses, a nivell municipal, d'habitatge social a preu de cost i/o de lloguers baixos per joves, estudiants, famílies treballadores, pensionistes, persones migrants, persones amb capacitats diferents, etc.

- Cal dotar amb fons i pressupostos reals i públics totes les polítiques desenvolupades a la defensa de les persones depenents, per una assistència social per totes i tots, gratuIta, pública i universal.

- Cal salvaguardar per tots els mitjans les línies econòmiques de promoció i defensa de la igualtat de gènere al món laboral i a la societat en el seu conjunt, de cara a tendir a una societat autènticament democràtica, per les persones, i sense distincions per raons de gènere, tendència sexual, edat, religió o ètnia.

- Cal buscar noves formes de desenvolupament productiu i social, respectuós amb l’entorn i el paisatge, per una societat sostenible, ecològica i no dependent de les energies fòssils, ni de la producció alimentària forània, garantint la solidaritat amb els països del sud, per l’assoliment de la seua independència econòmica i social davant les metròpolis (com els estats espanyol i francès a l’Amèrica Llatina o l’Àfrica).

- Cal avançar envers la unitat de classe al nostre país. Als Països Catalans cap persona pot ser il·legal, totes les treballadores i treballadors hem de tenir els mateixos drets, i devem lluitar junts i juntes per assolir aquests objectius,

I tot açò, dins d’un Marc Socioeconòmic i de Relacions Laborals nacional en tot l’àmbit dels Països Catalans... doncs els i les treballadores del nord, del sud, de ponent i de les illes, vivim i treballem ací, i volem continuar vivint i treballant al nostre país!!

Contra la crisi, contra la precarietat, contra els ocupants... totes i tots junts podem!!
Visca la Terra!! Visca el Poble Treballador dels Països Catalans!!
Mira també:
http://www.sindicatcos.cat/
http://www.sindicat-cos.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [COS] Contra la Crisi... Totes i tots junts podem!!
01 mai 2009
Els de la COS amb els dos que sou ja en teniu prou per aguantar una pancarta??
Fora nazionanistes
Re: [COS] Contra la Crisi... Totes i tots junts podem!!
01 mai 2009
http://www.llibertat.cat/content/view/5316/1/
Sindicat Terrassa