Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Rus llama ´gilipollas´ a los profesores que dicen ´aleshores´ y promete ´rematarlos´
30 abr 2009
El presidente de la Diputación de Valencia, Alfonso Rus, llamó "gilipollas" a los profesores "que dicen "aleshores" y "gairebé"" en un mitin celebrado el sábado en Xàtiva. En el auditorio, con más de 300 personas, se hallaban el vicepresidente del Consell, Vicente Rambla, el conseller de Inmigración, Rafael Blasco, y decenas de cargos del PP en la Costera, la Canal, la Vall y la Ribera.
fontdemora_dimissio02.jpg
manifestacio.jpg
rus.jpg
Asegura que los docentes universitarios no notan la crisis porque "cobran 800 papelorios al mes"


Paco Cerdà, Xàtiva
No fue el único ataque del alcalde de Xàtiva al sector docente. En referencia a los profesores que encabezan la protesta contra la política educativa del Consell, Rus lanzó un mensaje de amenaza: "A esos que querrían ponernos a nosotros con la cabeza boca abajo no vamos a darles el gusto. ¡Vamos a rematarlos, vamos a rematarlos!", exclamó el presidente de la diputación, líder del PP provincial y también alcalde de Xàtiva.
La intervención de Rus, grabada y colgada en internet, también fue despectiva con los profesores universitarios. "Son los que más saben. Normalmente, al PSPV siempre le hace el programa electoral la Universitat. La Universitat, que cobran 800 papelorios cada mes cada uno de los que está allí. Esos que dicen: ¿Dónde está la crisis, si yo todos los meses son 800 papeles?", agregó Alfonso Rus.
No es el primer ataque de Rus al estamento universitario. En un acto del año 2004 con miembros de Nuevas Generaciones, Rus tildó de "chupópteros" y "membrillos" a los profesores de la Universitat de València, a quienes acusó de perder el tiempo y de tener siempre "la mano en el culo". En esta ocasión, el discurso no del todo coherente de Rus ha basado sus insultos y amenazas a los profesores en varios frentes. Primero, por utilizar el valenciano normativo, ya que el adverbio aleshores se incluye en la Gramàtica Normativa Valenciana aprobada por la Acadèmia Valenciana de la Llengua con el apoyo del PP. Segundo, por salir a la calle con retratos de Font de Mora y Camps cabeza abajo, como el Felipe V de su Xàtiva natal. Y tercero, por la supuesta vinculación de la universidad con el PSPV y por la, según Rus desproporcionada, retribución de los profesores.
Reproches a la prensa
Alfonso Rus también arremetió contra los medios de comunicación. "No os acobardéis nunca de la prensa, hacerle frente", dijo Rus. "Cuando pasan las elecciones, vienen y dicen: "yo no quería". Porque como hemos ganado quieren chocolate", dijo en referencia a la inserción publicitaria. Rus también habló de la memoria histórica. El presidente del PP valenciano afirmó: "Nosotros no somos de Franco", pero ahora hay otras "prioridades" como el empleo, dijo.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Rus llama ´gilipollas´ a los profesores que dicen ´aleshores´ y promete ´rematarlos´
30 abr 2009
LOs amos del cacicato de valencia se superan a si mismos. Ya veremos donde acaban y ez que ¿Alguien se imagina al presidente de Andalucía llamando gilipollas y prometiendo rematar a los profesores que digan mercado en ves de mercao o que digan motocicleta en ves de la amoto?
Re: Rus llama ´gilipollas´ a los profesores que dicen ´aleshores´ y promete ´rematarlos´
30 abr 2009
deixa'm fer la subtil apresiació de que, en el cas andalús parlariem d'un castellà col·loquial i un de formal.
I en el cas del País Valencià, uns ho diuen en català i els altres en castellà. El mindundi del PP es queia naturalment dels que parlen en català.
Re: Rus llama ´gilipollas´ a los profesores que dicen ´aleshores´ y promete ´rematarlos´
30 abr 2009
Crec que té raó Iskariote. Es refereix als que ensenyen a parlar català correctament, sense errors com "entonces" o "casi".

És a dir, un inculte populista com Rus dient als professors de llengua que parlen malament. Impossible imaginar-se una cosa semblant respecte al castellà.
Re: Rus llama ´gilipollas´ a los profesores que dicen ´aleshores´ y promete ´rematarlos´
30 abr 2009
Hola, sóc una "gilipollas" i em senc orgullosa de ser-ho.
M'agradaria proposar a tots els "gilipolles" com jo, que estimem la nostra llengua i que intentem tractarla amb el major respecte possible, que convocarem el dia de "El orgullo gilipollas" davant de la Diputació de València.
Com pot representar a tots els pobles de València un que diu que els músics de la banda "la vella" de Xàtiva són uns "fills de puta" i que els educadors són uns "gilipolles", uns "chpópteros" i uns "membrillos"?
Com pot dir que "hay que rematarlos, hay que rematarlos"?
Hem de pensar entre tots la manera de que aquest fet NO QUEDE AIXÍ.
Quan la por calfa la boca
01 mai 2009
En un país democràtic que un polític bramara públicament que als mestres i professors cal «rematarlos» seria causa de dimissió immediata. En un país democràtic, dic. Però açò és el Reyno de España, on al polític més fava li fan els vestits a mida, perquè sempre hi ha algun «amiguito del alma» que en regala. I més ací, al Reyno de Valencia del Cid, on apareix un paio dient que està en política per omplir-se les butxaques i li plouen els vots a la gana.

Així és que Alfonso Rus, el deficient cultural profund que és alcalde de Xàtiva per majoria absoluta, i president de la Diputació provincial per haver sabut alçar-li el pet a Camps, ha dit que els mestres i professors que diuen “aleshores” i “gairebé” són uns “gilipollas”, i damunt els ha amenaçat davant un bovalar de hooligans del PP: «¡Vamos a rematarlos! Vamos a rematarlos!». Qualsevol diria que l’inefable creador de la fracassada marca Stefano Russini té ganes de enfundar-se les polaines negres i la camisa blava i passar a foc el mestres i professors que hagen tingut l’atreviment de dir “aleshores” i “gairebé”. No diuen les cròniques periodístiques si Alfonso Rus, després de l’amenaça, ha exclamat la clàssica legionària: «¡Muera la inteligencia!». També pot ser que patisca la síndrome de Goebbels, i doncs quan sent la paraula cultura, o escolta algú raonar amb un mínim de competència lingüística, voldria traure tot d’una la pistola: «¡Vamos a rematarlos! ¡Vamos a rematarlos!».

Què fa que un home, que ocupa càrrecs polítics tan importants, siga capaç de proferir aquestes barbaritats? Sí, algú dirà que les ha proferides sempre, que forma part del seu caràcter fatxendós, bafaner i destarifat: que si burros, que si rojos com un titot, que si chupópteros, que si rodilla en tierra… No és solament falta d’educació democràtica, que gairebé no en té. No és solament que la seua profunda incultura li faça odiar la cultura i els qui en tenen i la practiquen. Ara és una altra cosa més que cal afegir-hi. Ara l’exabrupte, l’amenaça, és conseqüència del nerviosisme, de la inquietud, del neguit, de la por… No és només que la mobilització ciutadana contra el govern Camps pel seu desficaci de política educativa haja estat un èxit. És això en part, és una gota que vessa un got. I això gairebé explicaria l’eixida de mare. Però jo crec que n’hi ha més. Alfonso Rus va trair Zaplana quan va triar Camps. Si cau Camps, ell caurà, o si més no més la caiguda de Camps l’esguitarà. Potser està més a prop de Camps del que sembla. Tan a prop que fins i tot podrien haver anat al sastre junts. La por també calfa la boca.
Re: Rus llama ´gilipollas´ a los profesores que dicen ´aleshores´ y promete ´rematarlos´
01 mai 2009
el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament presentarà una denúncia pels insults i amenaces de mort d'aquest subjecte.

Però amb això no n'hi ha prou, hem d'acabar amb el règim corrupte, xulesc i valencianicida que han instalat al PV.
Re: Rus llama ´gilipollas´ a los profesores que dicen ´aleshores´ y promete ´rematarlos´
05 mai 2009
Però a este home que li passa? Ho dic seriosament. Personalment, crec que sufrix un retràs mental profund que li impedix la total acceptació del seu voltant. Crec que encara viu en els gloriosos temps de Franco (viva españa!!!), on l'entonces, el casi, el adiós y la playa estaven molt de moda.

Però que supere eixa etapa, que se'n vaja un parell d'anyets a l'escola que mai ha xafat, i sobretot, sobretot, que deixe de donar-ne'n pel cul.
Recolze la moció de pepa_pj. Hauríem de fer un dia de l'Orgull Gilipolles (en català, que li fotrà més i és la nostra llengua). I jo, d'altra banda, no podria sentir-me més orgullosa de que un inculte cutre com aquest em diga gilipollas.
Sindicat Terrassa