Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Empresonat l'insubmís a les penes-multa contrari al Pla Caufec
29 abr 2009
Dilluns 4 de maig a les 19,30h: Concentració de protesta a la Model
Dilluns 4 de maig a les 19,30h: Concentració de protesta a la Model

L’insubmís a les penes-multa d’Esplugues va ser detingut el dia 27 d'abril a Barcelona. Recordem que fa un mes es va decretar el seu ingrés a la presó per negar-se a pagar 60 euros de pena-multa per una falta de desobediència a l'autoritat. El 26 de febrer el Jutjat d'Instrucció número u d'Esplugues de Llobregat va decretar l'ingrés a presó durant 10 dies d'un activista en defensa de Collserola per una falta de desobediència a l'autoritat. El veí d'Esplugues havia de presentar-se voluntàriament al Centre Penitenciari d'Homes de Barcelona, la presó Model, i en cas contrari seria posat en situació de cerca i captura policial, ordre que s'ha decretat la setmana del 6 d'abril. El membre de la Plataforma Popular contra el pla Caufec ha recolzat la campanya d'insubmissió a les penes-multa des de l'inici del procés judicial per l'acció en que va romandre juntament amb dos companys 3 dies penjat a 50 metres denunciant el projecte urbanístic a la muntanya de Collserola.

Malgrat que ha estat traslladat a la presó de Quatre Camins, es va realitzar una concentració ja prevista a la Model ahir, dia 28 d'abril. Prop de 300 persones es van concentrar a les portes de la Model per exigir la llibertat de la persona empresonada i denunciar públicament el funcionament, la intenció i les conseqüències de les penes-multa. Recordem que juntament amb l’insubmís a les penes-multa avui 28 persones més estaven pendents d’ingressar a presó com a conseqüència d’una pena-multa, és a dir que no tenien prous recursos econòmics com per evadir la condemna.

La concentració es va convertir en una marxa al voltant de la presó model, mentre s’informava al veïnat. Ràpidament una gran dotació d’antiavalots dels mossos d’esquadra van envoltar la marxar sense produir cap més incident. Després de donar dos voltes a la presó es va convocar a tothom a organitzar diferents accions per donar suport a la persona empresonada i denunciar el funcionament de les penes-multa. En acabat es va dissoldre la concentració.



Resum extret de http://alespenespunyalades.blogspot.com
Mira també:
http://enfocant.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat