Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Denúncia contra Mossos i Guàrdia Urbana per amenaces, coaccions i detenció il·legal
29 abr 2009
dimecres, 29 abril de 2009

En acabar la manifestació independentista del passat dia de Sant Jordi, que va baixar per les Rambles fins a la plaça del Rei sense cap mena d’incident, dues persones que hi van assistir van ser recloses a dins de l’Ajuntament de Barcelona, a la plaça Sant Jaume per agent de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra.

Segons consta en la denúncia presentada per un dels dos agredits, de la que n’és coneixedor el Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Barcelona, agents de paisà els van retenir dins l’Ajuntament durant aproximadament una hora on els van identificar, escorcollar, insultar i, de forma continuada, amenaçar amb pallisses i en “anar-los a buscar a casa seva”.

El motiu que empenyia als policies a proferir insults i amenaces era recuperar una cinta de vídeo que hauria utilitzat un dels dos retinguts i que contindrien imatges amb les seves cares. El cas però és que un cop introduïts a l’ajuntament i per sorpresa dels agents, dins la càmera de vídeo ja no hi havia cap cinta. D’aquí les primeres amenaces per tal d’obtenir el nom de la persona que hauria recollit la cinta abans de ser assaltats pels policies. Passats els minuts, i amb un increment constant de nerviosisme, els policies van separar els dos independentistes, portant el que duia la càmera cap a un racó encara més apartat de dins l’Ajuntament on les amenaces i insults van continuar a crits a un pam de la cara. Abans de deixar-los anar van insistir en que si veien aparèixer imatges seves en publicacions com l’Accent o Llibertat.cat “anirien a per ells”.

Crida a aportar imatges per acabar amb la impunitat

Contra aquesta mena d’amenaces, que segons Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista, no és la primera vegada que ocorren, el col·lectiu ha fet una crida per recollir les imatges de la diada de Sant Jordi que tothom pugui aportar per tal d’identificar els agents implicats en l’agressió.

Per al col·lectiu independentista cada vegada és més necessari “vigilar als vigilants”. Segons han afirmat, fa dos anys, en la manifestació del Sant Jordi del 2007, que recorregué el centre de Barcelona sense problemes, un altre grup d’independentistes van ser reclosos a dins de l’Ajuntament seguint el mateix procediment. En aquella ocasió, els agents van acabar inculpant delictes de danys als independentistes, acusació que arribà a judici i comportà la condemna de tots ells per la única prova de la versió oral dels testimonis policials contra la dels acusats.

Segons Alerta Solidària és urgent acabar amb la impunitat amb la que actuen aquests grups policials i primer de tot, cal demostrar que les pors que intenten imposar no fan efecte, al contrari, cal donar una resposta contundent.

Agents de paisà amb samarretes independentistes

Seguint pautes de treball habituals de les respectives seccions d’informació dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana, els agents que van proferir amenaces contra els dos manifestants duien samarretes de caire independentista. En el dispositiu van actuar tres agents no uniformats més i un, que estava en tot moment vigilant el passadís d’entrada de l’Ajuntament de Barcelona que era l’únic uniformat d’agent de la Guàrdia Urbana.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Denúncia contra Mossos i Guàrdia Urbana per amenaces, coaccions i detenció il·legal
29 abr 2009
A Anglaterra ja fà temps que s'ha organiztat un 'FIT Watch". Això no és un grup, ni cap organització. Es mes aviat una tàctica que es fà servir per fer un seguiment dels abusos policials a les manifestacions, accions i altres situacions similars.

Una de les eines principals de 'FIT Watch' és la de recollir evidència gràfica dels agents de la policía que han participat en aquests abusos, i després publicar aquesta evidència a la seva web.

La web (blog) és integrament en anglès, però s'hi pot veure clarament com fan servir l'evidència fotogràfica i de vídeos que van recollint:

http://www.fitwatch.blogspot.com/

Potser faría falta un 'Mossos Watch"?
Contra la manipulació
30 abr 2009
Stalinistes.bmp
urss_truco_02.jpg
urss_truco_03.jpg
Qui vulgui entendre que ho entengui...
Re: Denúncia contra Mossos i Guàrdia Urbana per amenaces, coaccions i detenció il·legal
30 abr 2009
Doncs no, no té res a veure la notícia que obri el fil amb Lenin i Stalin.
Re: Denúncia contra Mossos i Guàrdia Urbana per amenaces, coaccions i detenció il·legal
30 abr 2009
Em penso que parla de manipulació de fotografies
Re: Denúncia contra Mossos i Guàrdia Urbana per amenaces, coaccions i detenció il·legal
30 abr 2009
Doncs jo tampoc entenc què té a veure la manipulació de fotografies amb el missatge inicial...
Sindicato Sindicat