Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Denuncien uns policies que van retenir i amenaçar dos independentistes per Sant Jordi
29 abr 2009
El passat dimarts es va interposar als jutjats de Barcelona una denúncia contra uns agents policials no identificats que van retenir durant una hora al consistori a dos militants independentistes que havien participat a la manifestació de Sant Jordi. Els agents el van intimidar i amenaçar-lo per aconseguir la cinta d'una gravació de vídeo de la marxa per la llengua.
Segons ha pogut saber L'ACCENT aquest dimarts es va denunciar per detenció il·legal, danys, coaccions i amenaces a un grup d'agents policials que van retenir durant una hora a dos independentistes. després de la manifestació de Sant Jordi. En David, militant d'Endavant, ha explicat a L'ACCENT els fets que van succeir després de participar a la marxa a favor de la llengua convocada per l'Esquerra Independentista del Barcelonès en la qual va realitzar una gravació amb vídeo.

Una vegada s'havia acabat l'acte polític i mentre passava per la plaça de Sant Jaume de la Ciutat Comtal un agent de paisà, que es va identificar com a membre de la Guàrdia Urbana, el va obligar a entrar a l'Ajuntament. Allà, en una sala de la planta baixa sense càmeres, el van tenir durant una hora de cara a la paret i el van amenaçar i insultar.

Segons explica en David a L'ACCENT els agents volien aconseguir la cinta de la gravació de la càmera de vídeo per si havia filmat a 'secretes'. Com que no la tenia el van amenaçar en 'anar a per ell' si apareixia a internet, en webs com L'ACCENT o Indymedia.

Així mateix li van fer una foto i l'independentista els hi va preguntar si serviria per algun fitxer policial polític il·legal. Segons ha explicat alguns dels agents sembla que podrien ser Mossos d'Esquadra però en cap cas es van voler identificar.

En aquest sentit l'organització antirepressiva Alerta Solidària fa una crida als participants a la manifestació que puguin tenir documents gràfics -fotografies, gravacions de vídeo...- que puguin ajudar a identificar alguns dels agents que van retenir i amenaçar a en David.
Mira també:
http://www.laccent.cat
http://www.alertasolidaria.org

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Denuncien uns policies que van retenir i amenaçar dos independentistes per Sant Jordi
29 abr 2009
A Anglaterra ja fà temps que s'ha organiztat un 'FIT Watch". Això no és un grup, ni cap organització. Es mes aviat una tàctica que es fà servir per fer un seguiment dels abusos policials a les manifestacions, accions i altres situacions similars.

Una de les eines principals de 'FIT Watch' és la de recollir evidència gràfica dels agents de la policía que han participat en aquests abusos, i després publicar aquesta evidència a la seva web.

La web (blog) és integrament en anglès, però s'hi pot veure clarament com fan servir l'evidència fotogràfica i de vídeos que van recollint:

http://www.fitwatch.blogspot.com/

Potser faría falta un 'Mossos Watch"?
Sindicat