Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
[Llibertat.cat] Primer de maig: Dia Internacional dels Treballadors
29 abr 2009
Actes a Alacant, Barcelona, Berga, Calafell, Canals, Cassoles, Castelló, Elx, Girona, Lleida, Palma, Perpinyà, Ribes, Tarragona, Tortosa, València, Vilanova i la Geltrú i Vinaròs.

La jornada de lluita pels drets dels treballadors fou establerta al congrés obrer socialista celebrat a París el 1889. Es decidí que, en homenatge als Màrtirs de Chicago, l'1 de maig seria el dia de protesta i reclamacions obreres. En aquell moment, la gran reivindicació que s'establí fou la jornada de 8 hores. La vaga era l'instrument que es decidí d'emprar cada 1 de maig per forçar el patronat i els estats liberals a acceptar la jornada de 8 hores.

Podeu consultar aquesta noticia i a l'agenda el seguiment de Llibertat.cat de les activitats programades arreu dels Països Catalans, en un ampli recull facilitat, en gran part, per la Coordinadora Obrera Sindical (COS). Anirem actualitzant.
Dimecres 29 d'abril

* A les 19h, al Casal Popular La Forja del Clot (C/ Escultors Claperós 10, el Clot - Barcelonès), xerrada amb un company de la COS i un altre de l'Espai jove Intersindical-CSC sobre els efectes de la crisi sobre el conjunt de la classe treballadora i especialment entre el jovent. Organitza: AJIC - Assemblea de Joves Independentistes del Clot – CAJEI

* A les 19h, al Casal de Joves de Gràcia (C/ Gran de Gràcia, 190 – Vila de Gràcia – el Barcelonès): Acte públic de solidaritat amb el poble Kurd. Amb la participació de:

- Remzi Kartal, ex-diputat DEP al Parlament de Turquia, actual President del Congrès Nacional del Kurdistan

- Faruk Doru, director del Centre d'Informació del Kurdistan de París, consultor al Consell d'Europa

- August Gil Matamala, expresident de l'Associació Europea d'Advocats Demòcrates

- Quim Arrufat, coordinador de la Delegació Catalana d'Observadors a les eleccions al Kurdistan turc

- Miquel Carrillo, diputat d'Esquerra al Parlament de Catalunya, membre de la Delegació Catalana d'Observadors

- Anna Gabriel, en representació de la Delegació Catalana d'Observadors

Organitza: Campanya de Solidaritat amb el Poble Kurd



* A les 20h, al Casal Popular del Sénia (C/ Sant Pasqual, 15, de Vinaròs - Sénia), projecció del documental "Endeutats" (Sobre la teranyina). Organitzen: Casal Popular del Sénia i Assemblea de Joves de Vinaròs. Col·labora la COS.



Dijous 30 d'abril

* A les 19:30h al Casal de Joves de Gràcia (C/Gran de Gràcia 190-192 L3-Fontana) es farà la Xerrada-debat Atur i Precarietat, Com ens enfrontem a la crisi? amb Josep Bel membre del sindicat Co.Bas i Josep Garganté, membre de CGT i del Comitè de Conveni de TMB.


* A les 19:30h a Lleida a l'Aula 2.15. Edifici del Rectorat de la UdL Xerrada "La crisi explicada als joves. Organitzat pel SEPC i l'Assemblea de Joves de Lleida.


* A les 20h, a la Casa de la Cultura (av. Llibertat de Vinaròs) Xerrada-debat: “La crisi actual i el món del treball”, amb la intervenció de Gonçal Bravo (Coordinador general de la C.O..S.), Joan Piñana (Secretari General de C.G.T. a Vinaròs) i Josep Navarro (Col·lectiu Natros Decreixem)


* A les 20h, al Casal Popular Panxampla (Tortosa) La precarietat juvenil als Països Catalans. Xarrada a càrrec de Roger Tugas, portaveu nacional de l'Espai Jove de la Intersidical-SCS Parlarà de la precarietat juvenil als Països Catalanas i com està afectant als jóvens la crisi financera i productiva, i també quines alternatives immediates proposen. També hi haurà material formatiu sobre drets laborals encarats als jóvens. En acabar: sopar popular i festeta.



Divendres 1 de Maig

* Perpinyà i el conjunt de la Catalunya nord. Veure manifest i convocatòries.


* Elx (Baix Vinalopó): A les 10h, a la Plaça de Barcelona, manifestació unitària, amb bloc de la COS i l'Esquerra Independentista del Sud, dins del bloc unitari del Fòrum Social d’Elx.


* Girona (el Gironès): A les 11h, al punt de trobada de la Rambla de la Llibertat: Concentració solidària amb els i les treballadores afectades per conflictes laborals, lectura del manifest unitari i marxa reivindicativa. Organitzen: CGT, COS i IAC.


* Vilanova i la Geltrú (el Garraf): A les 11h, a la Plaça de les Neus, manifestació unitària convocada per la Plataforma contra la Crisi del Garraf, amb la participació de la COS, CGT, Endavant-OSAN, CUP Vilanova, CUP Sitges, UM-9 de Ribes, AJ Sitges – CAJEI, AJ Vilanova – CAJEI, et


* Castelló (la Plana): A les 11:30h a la Plaça de la Independència ("la Farola"), manifestació fins a la plaça de les Illes Columbretes, on era l'antiga presó provincial i així retre homenatge als sindicalistes represaliats durant el franquisme. Al finalitzar es farà un dinar de germanor. Organitza: COS i CGT, i amb la col·laboració i participació d'Endavant, Maulets, Cajei, Casal Popular de Castelló i altres col·lectius i organitzacions de la comarca.


* Vinaròs (el Sénia): A les 11:30h a la Plaça del 1er de maig, concentració i manifestació unitària. Organitza: Comissió 1r de Maig. Coordinen: COS i CGT, amb la col·laboració i participació del Casal Popular i l'Assemblea de l'Aplec del Sénia, l'Assemblea de Joves de Vinaròs - CAJEI, etc.


* València (l'Horta): A les 11:30h a la Plaça de Sant Agustí de València. Manifestació unitària de la Plataforma contra la Crisi i pels Drets Socials de València, la COS marxarà amb bloc propi (amb el suport i participació d’Endavant-OSAN, Maulets, MDT, PSAN, AUP del Carraixet, COUP, i altres col·lectius, associacions i organitzacions de l’Horta). En acabant la manifestació, dinar solidari a l’Ateneu Popular (C/ Pere Bonfill num 12 baix esquerra).


* Calafell (Baix Penedès): A partir de les 17h i a l'Ateneu de Calafell (C/ Monturiol nº 40), festa pel 1r de Maig, amb exposicions, parlament i acte polític, passi de vídeo (“La marcha de los mineros”), i sopar solidari, tot gratuït. Organitza: Assemblea de Joves de Calafell


* Barcelona (el Barcelonès): A les 17:30h, a la Plaça Universitat, manifestació unitària anticapitalista, amb la participació de la COS, dins dels blocs unitaris de la Coordinadora Unitària Sindical de Catalunya – CUSC i de l’Esquerra Independentista del Barcelonès.


* Canals (la Costera): A les 18h, manifestació des de la Plaça del Pont del Riu, en acabant, a les 20:30h, taula rodona al CSA la Lloca, i concert. Organitza: Escarot-l'AJ de La Costera - CAJEI i CSA La Lloca.


* Tortosa (Baix Ebre): A les 18:30h al Casal Popular Panxampla projecció de la pel·licula "La quadrilla" on es veuen els conflictes laborals que tenen un grup de treballadors d'una empresa ferroviària.


* Tarragona (el Tarragonès): A les 19h a la Plaça Imperial, manifestació unitària convocada per l'Esquerra Independentista del Camp i després concert 1r de maig.



Dissabte 2 de maig

* Cassoles (el Barcelonès): A les 10:30h presentació de la COS i xerrada sobre la crisi (a càrrec d'un militant d'Endavant i de la COS). A les 11,30h: Xerrada: "Petites tècniques de contrainsurgència laboral" a càrrec d'en Jordi Juan (advocat de la COS), al final de la xerrada es resoldran dubtes i consultes laborals per tothom qui ho necessiti. Dinar (el preu està per concretar, entre 3e i 5e) i després de dinar: Passi de vídeo. La jornada es realitzarà al Casal Popular Manuel de Pedrolo, c/Betran 106 (per arribar: Ferrocarrils-Putget) Organitza: COS Barcelonès


* Berga (el Berguedà): A les 17h a la Plaça Maragall, taula rodona amb Gonçal Bravo, coordinador general de la COS, i un representant de la CGT i un altre de la I-CSC, al voltant de la crisi. Organitza: Maulets Berguedà, Ateneu Llibertari i Casal Panxo.


* Ribes (el Garraf): Tomb Solidari de la Coordinadora Antirepressiva en solidaritat amb en Karim. Xerrada, sopar popular i concert. A les 19:00 a la Sala d'actes del GER- Xerrada per entendre la crisi i les seves conseqüències i a les 21:00 hores Sopar Popular. A partir de les 22:00 de la nit, Concert Solidari a la Nau del Ger.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa