Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Els Mossos espien la dissidència política
29 abr 2009
En una actuació sense precedents a Lleida investiguen els responsables de l’entitat, la seva web, la seva relació amb la CAJEI i aporten quaranta fotografies de cartells que denuncien l’agressió de la Diada.
Denuncien a sis joves, un d’ells perquè va actuar com a portaveu en declaracions a la premsa, i n’aporten els seus telèfons personals.

El judici tindrà lloc el proper dimarts 5 de maig.

Els Mossos d’Esquadra carreguen contra l’Assemblea de Joves de Lleida. El cos policial ha obert una investigació i interposat una denúncia per injúries signada pel mosso d'esquadra Juan de Dios, Aquest agent és conegut per haver agredit, amenaçat i detingut un jove mentre participava en la protesta de la Diada contra la conversió de l’edifici d’El Roser en un hotel de luxe, fets que seran jutjats en els propers mesos.

Els Mossos aporten nombrós material fruit de la seva investigació contra l’Assemblea de Joves:

- Identifiquen el portaveu de l’Assemblea per les seves declaracions que va fer a una televisió local després de la detenció de la Diada i també el denuncien.

- Faciliten dades respecte la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) de la que, expliquen, l’AJLL n’és “delegació a Lleida”.

- Identifiquen el propietari del domini de la web de l’Assemblea de Joves i li entreguen al jutge DVDs amb notícies publicades.

- Investiguen una entitat juvenil legalitzada que vinculen a l’Assemblea de Joves i aporten els noms dels seus representants legals.

- Inclouen a la denúncia els telèfons personals dels sis joves denunciats.

- Aporten 40 fotografies dels cartells que denuncien l’agressió i detenció de la Diada (on hi figura el mosso agressor) penjats al carrer, a la porta del Casal Ocell Negre o a l’interior de les Facultats de la Universitat de Lleida. Alguns d’aquests cartells van ser intervinguts a cinc dels joves denunciats quan van ser identificats en la inauguració de l'exposició “25 anys de Mossos d'Esquadra”.

Fruït d’aquesta investigació, els Mossos han denunciat als joves per un delicte d'injúries i una falta de respecte a l’autoritat, acusacions que signifiquen fins a 6 mesos de pena-multa (que en cas de no ser pagada significaria aquest temps de presó) però el jutge ho ha rebaixat a falta (amb penes multes que sumarien de 10 a 60 dies per cadascun dels joves).

Davant d’aquests fets, l’Assemblea de Joves de la ciutat:

- Considerem molt greu la investigació policial al col•lectiu i als membres d’aquest i denunciem el caràcter polític d’aquesta investigació, de la denúncia i del judici que tindrà lloc aquest dimarts. Aquesta actuació dels MMEE busca perseguir l’activitat política de l’Assemblea de Joves i escarmentar els joves que hi participen.

- Alhora, volem emfatitzar que aquestes actuacions no només no ens espanten sinó que ens refermen en la voluntat de continuar denunciant l’agressió i detenció de la Diada i defensant el Roser. En aquest sentit, recordem que el passat 16 d’abril es va presentar la campanya “Salvem el Roser, Gerard Absolució” i que el proper 16 de maig tindrà lloc una jornada reivindicativa de la campanya “Salvem el Roser, no al Parador”.
Mira també:
http://www.cajei.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els Mossos espien la dissidència política
29 abr 2009
Els moviments socials necessitem hackers i mesures de seguretat a nivell internauta.

S'està a punt d'aprovar al parlament Europeu una llei que ens ho posarà molt més dificil i ningú ha dit ni mú.

Entenc que ja teniu prou feina, però en tot cas és un fet a considerar entre tots els mmss.
Re: Els Mossos espien la dissidència política
29 abr 2009
per cert, potser us interessa:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/370838/index.php
Sindicato Sindicat