Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : laboral
Seva és la crisi, nostra és la lluita! Manifest i agenda de la Intersindical-csc
28 abr 2009
(Manifest i agenda en motiu de l'1 de maig)
Arriba un altre 1r de maig, aquest en plena crisi econòmica, i com sempre, ens toca el rebre els treballadors i les treballadores que no l’hem provocada. La fallida d’un sistema econòmic basat en l’especulació i la vesant més salvatge del capitalisme, en el neoliberalisme més radical, mancat de qualsevol mena de regulacions ni de límits, deixant que “el mercat reguli la situació”, ens ha portat on estem. És més, en lloc d’atacar els vicis estructurals del sistema, aquesta cobdícia dels poders econòmics ha estat subvencionada i tutelada pels governs i les institucions polítiques.

Ara, quan les coses van mal dades i el sistema es col·lapsa, els treballadors i les treballadores som cridats a fer encara més sacrificis, se’ns congela el sou; se’ns nega qualsevol iniciativa de negociació col·lectiva, amb l’amenaça d’ERO o de tancament. Això sí, els poders econòmics demanen a canvi pagar menys impostos, l’acomiadament més lliure i, per si això fos poca cosa, subvencions per continuar funcionant en el nostre país, perquè si no, no som prou competitius i els beneficis no són els esperats. Fins i tot, se’ns diu que s’ha d’endarrerir l’edat de jubilació, que no hi ha prou diners a les arques públiques, que han estat saquejades, no fos cas que els bancs en paguessin les conseqüències minvant els seus guanys.

Tota aquesta situació exigeix una resposta contundent, una resposta que té un nom i que es diu VAGA GENERAL. Els companys i companyes del País Basc ho tenen molt clar i el dia 21 de maig hi ha convocada una vaga general. Al nostre país, els sindicats espanyols, que no fan res més que atemperar i esmorteir la que seria la natural resposta dels treballadors i treballadores, no estan a l’altura de les circumstàncies. Ja se sap, ara toca no ser conflictius, que el capitalisme s’espanta!

La INTERSINDICAL-CSC sí que ho té clar, sabem que s’ha de forçar un canvi en les polítiques públiques i exigim que els drets socials i laborals es decideixin aquí, al nostre país, i no pas a Madrid i París.

Els treballadors i treballadores dels Països Catalans hem de sortir al carrer i mobilitzar-nos, hem de plantar cara als poders econòmics, perquè si ens volem fer respectar hem de lluitar. La destrucció de llocs de treball no pot continuar. La classe treballadora ha de dir PROU davant d’aquesta injustícia.

Des de la INTERSINDICAL-CSC encoratgem a tots els treballadors i treballadores dels Països Catalans a donar una resposta comuna a la situació actual; per tant, treballarem decididament per la convocatòria d’un vaga general com a primera resposta, en el camí decidit que hem d’emprendre per assolir un repartiment més just de la riquesa, no sols el manteniment, si no la millora de les prestacions públiques, un canvi estructural del sistema econòmic a escala global i que les decisions del nostre país es prenguin aquí i no a més de 500 km de distància.

Lluitem per avançar, lluitem per un estat sobirà i solidari.
Si la crisi és seva, la lluita és nostra.

Visca la INTERSINDICAL-CSC!
Visca la classe treballadora!
Visca la terra!30-04

20:00 Acte: Manifestació en motiu del Dia del/la Treballador/a a Vilafranca del Penedès
Lloc: plaça de la Vila

20:00 Acte: Xerrada sobre la precarietat juvenil als Països Catalans Lloc: Tortosa (Casal Popular Panxampla)


1 DE MAIG

10:30 Acte: Manifestació en motiu del Dia del/la Treballador/a a Perpinyà Lloc: plaça de Catalunya

11:30 Acte: Ofrena Floral al monument de Francesc Lairet, en motiu del Dia del/la Treballador/a a Barcelona (carrer de Muntaner amb ronda de St Antoni)

12:00:00 Acte: Manifestació en motiu del Dia del/la Treballador/a a Vilanova i la Geltrú
Lloc: a concretar

12:30 Acte: Manifestació en motiu del Dia del/la Treballador/a a Barcelona Lloc: Monument a Francesc Lairet

14:00 Acte: Dinar de l'1 de maig
Lloc: C.C. Casinet d'Hostafrancs (Barcelona)

17:00 Acte: Ofrena floral de l'Espai Jove i la Coordinadora d´assemblees de joves al monument de Francesc Lairet Lloc: Barcelona (carrer de Muntaner amb de Ronda St Antoni)

17:30 Acte: Manifestació per un 1 de Maig alternatiu Lloc: Barcelona (plaça de la Universitat)
02-05

18:00 Acte: Taula rodona sobre la crisi econòmica i la resposta obrera i sindical Lloc: Berga (plaça de Maragall)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nacional Sindicalistes fent-se propaganda a l'IMC BCN?
28 abr 2009
s'ha de amagar. Aixo es propaganda nazional sindicalista,

mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/370722/index.php
Re: Seva és la crisi, nostra és la lluita! Manifest i agenda de la Intersindical-csc
29 abr 2009
Manifest del Primer de Maig: La crisi a Catalunya

> Un fantasma ronda per tot el món: el fantasma de la crisi

Una crisi que trasbalsa cada dècada, i més greument cada 30 o 40 anys, la societat i l’economia capitalistes, una crisi per un excés desenfrenat de producció, per un excés de riquesa, doncs, que no es pot vendre perquè els empresaris, amb un afany irracional de guany, no han tingut en compte el poder de compra de la població.

Els capitalistes, desconcertats i espantats, exigeixen ajuda, i els governs els l’ofereixen a carretades. Els treballadors, atrapats entre l’atur i les hipoteques, ara s’adonen de la tramnpa ensucrada d’una pretesa societat del benestar i un consumisme suïcida que els han abocats a la misèria i a la desesperació.
Sols l’estat, amb el diner públic –que és el nostre-, pot posar pedaços –només pedaços- per atenuar els efectes de la crisi causada per la disbauxa capitalista. Així, la classe treballadora de les nacions sense estat, com Catalunya, és qui es troba més indefensa
Si l’estat espanyol sotmet Catalunya a un dèficit fiscal crònic, i en temps de bonança econòmica ens nega les inversions mínimes necessàries a infrastructures, i ens arrossega a un IPC més alt que l’espanyol i a uns traspassos de competències sense el traspàs de recursos suficients; si se’ns imposa un pla geoeconòmic que desarticula el territori, si ens aplana el camí cap a Madrid i ens allunya els que ens duen a Europa i al món, si vol espanyolitzar també la nostra economia, no és estrany que els efectes de la crisi siguin més greus ací que enlloc: major descens de la producció, major augment de l’atur i de tancament d’empreses... La classe obrera, però, només rebrà les engrunes dels ajuts estatals.
I el capitalisme, un cop superada la crisi, no podrà evitar que, deu anys després, ens torni a rondar el mateix fantasma que, de dos-cents anys ençà, no ha deixat de visitar-nos regularment.

Catalunya, 2009
Re: Socialisme i sindicalisme nazional?
29 abr 2009
i quan l'estelada onegi a la pça Sant Jaume al costat de la falç i el martell, aixo serà el paradis terrenal, n'est-ce pas?
Re: Seva és la crisi, nostra és la lluita! Manifest i agenda de la Intersindical-csc
29 abr 2009
per un cantó de revolucionaris i per l'altre....d'on surt tota la pasta de la intersindical??? perquè de l'autogestió em sembla que no!!
Sindicato Sindicat