Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Crònica contracimera d'estudiants a la URV de Tarragona
28 abr 2009
Avui, 28 d’abril, coincidint amb la cimera de ministres europeus i la contra-cimera del Fòrum d'Estudiants Europeus (FEE) a Lovaina (Bélgica), una setantena d’estudiants de la URV s’han manifestat al campus Catalunya contra l’aplicació del Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), altrament dit procés de Bolonya, sota la consigna, “Ocupem les aules per la universitat pública” . La protesta, convocada pel nucli del Sindicat d’Estudiants dels Paisos Catalans (SEPC), ha transcorregut , aquest migdia, amb normalitat i sense incidents.
Al llarg del recorregut per l’interior de la universitat han encartellat i enganxat nombrosos adhesius per l’ensenyament públic, popular, català, antipatriarcal i de qualitat. La marxa s’ha aturat al pati central del campus Catalunya, on s’han llegit el manifest que denuncia les diferents privatitzacions i l’aplicació antidemocràtica del Pla de Bolonya. La manifestació ha finalitzat a la porta principal del campus Catalunya han fet una pintada simbòlica amb el lema ‘Aturem Bolonya”

A les 14h, al pati del campus, una cinquantena d’estudiants han gaudit d’un dinar popular per agafar forces per l’assemblea d’ocupació què és realitzarà a la mateixa universitat aquesta tarda a les 16h.

A continuació us n'adjuntem el manifest:
OCUPEM LES AULES PER LA UNIVERSITAT PÚBLICA!
Avui, 28 d’abril es durà a terme a la ciutat de Lovaina (Bélgica), una cimera entre tots els ministres d’educació dels estats signants de la Declaració de Bolonya del 1999.

Aquesta és ja, l’enèsima mostra del caràcter antidemocràtic d’aquest nou pla educatiu que irromprà en les nostres universitats. Mentre que les nombroses queixes arreu d’Europa del professorat, de l’alumnat i dels treballadors universitaris han estat obviades pels estaments polítics (i desvirtuades pels mitjans de comunicació), els dirigents europeus volen culminar la implantació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES).

És l’hora de que tot l’alumnat debati, opini i decideixi per si mateix, el seu futur estudiantil i social. L’hora de demostrar que l’única via de què les reformes siguin vàlides és la contemplació i consulta de tots els sectors implicats. És l’hora de que els estudiants, professors i treballadors facin sentir la seva veu.

És per tot això que el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans fem una crida perquè el pròxim 28 d’abril ens manifestem i ocupem les aules en DEFENSA DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA i PER LA PARALITZACIÓ PLA DE BOLONYA.

ATURAR BOLONYA ÉS POSSIBLE, DEPÈN DE NOSALTRES
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)-URV http://sepcurv.blogspot.com/
Mira també:
http://www.periodiclabicicleta.org
http://www.periodiclabicicleta.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat