Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Actes i manifest de l'Assemblea pels drets socials per l'1 de Maig a Vilanova i la Geltrú (garraf)
28 abr 2009
cartell1maig-2.gif
ASSEMBLEA pels DRETS SOCIALS - GARRAF

1. COM INTERPRETEM L'ANOMENADA “CRISI”?
Ens volen fer creure que això és només un petit entrebanc circumstancial, un esvoranc puntual en el camí de roses que és el Capitalisme; que és només un “petit ensurt” fruit d'alguns errors a l'hora de fer càlculs i de l'excés de cobdícia de tres o quatre predadors financers.

La realitat és una altra: el Sistema Capitalista és un edifici sense fonaments que no ha parat d'augmentar d'alçada i que ja es comença a ensorrar tot sol. Li ha vençut la data de caducitat.

NO ens trobem davant una “crisi conjuntural”, sinó d'un col·lapse sistèmic que abarca més enllà del marc financer, econòmic i laboral; afecta també, entre d'altres, als valors humans més elementals i a la supervivència del planeta mateix -i, per tant, de les generacions futures-. Un sistema de producció i un estil de vida basats en l'individualisme predador que agonitzen a causa de les seves pròpies contradiccions i amenacen amb morir matant.

Ens diuen que la solució arribarà mitjançant l'esforç de tothom. Però quan diuen “tothom” només estan pensant en nosaltres: el poble, la classe treballadora. És a dir: un cop més, ens tocarà “pringar” als de sempre per tal de salvar un sistema que ens ha estat imposat. Tenen el valor de voler fer servir la “Crisi” com a excusa per augmentar la nostra misèria, el nostre conformisme i la nostra esclavitud.


2. LA NOSTRA COMARCA

El Garraf és una de les zones més afectades, amb les segones pitjors xifres de tot l'Estat Espanyol. Tot i així, els nostres governs municipals demostren no tenir cap iniciativa seriosa al respecte, més enllà de la retòrica grandiloqüent i una deficient assistència social. D'altra banda, continuen amb el seu tarannà habitual, predicant una austeritat que ells no pensen aplicar-se.

3. QUÈ PRETÉN AQUESTA ASSEMBLEA?

Per tot això, un seguit d'entitats i organitzacions hem decidit organitzar-nos a nivell comarcal. Entenem com el nostre àmbit d'acció territorial el Garraf, però sense renunciar a establir contactes de solidaritat i treball conjunt amb d'altres comarques veïnes.


Ens presentem com un front solidari que aplega diferents sensibilitats, tenint com a objectiu comú la veritable defensa dels drets socials del poble treballador. Ens adrecem a les persones assalariades, però també a les autònomes i PIMES (a les quals no defensa veritablement cap Patronal); amb especial èmfasi, a la gent que està a l'atur, a les víctimes d'ERO i als col·lectius endèmicament perjudicats, com ara dones i immigrants; també als i les estudiants i a la gent gran. L'enemic és comú. Cal fer pinya.

Volem crear un front de resistència davant les mesures que, dictades des del Gran Capital Mundial i assumides per les institucions que suposadament ens representen, acaben afectant la nostra quotidianitat.

Volem denunciar la decadència del Sistema actualment vigent. I, alhora, crear alternatives factibles i duradores que demostrin que és possible viure sense Capitalisme, deixant de banda les pulsions individualistes, ressuscitant el veritable sentit de la fraternitat.


4. COM HO VOLEM FER?

Movilitzant-nos per tal de crear una veritable sensibilització col·letiva;

Coordinant-nos per tal de forçar les institucions properes a prendre mesures serioses;

Organitzant-nos per tal de crear una infraestructura que esdevingui xarxa de veritable solidaritat activa.

US CONVOQUEM A TOTES i A TOTS AL 1r DE MAIG:



VILANOVA i LA GELTRÚ - 11h Manifestació a la Plaça de les Neus

Després, Acte polític a la Plaça de la Vila



BARCELONA - 17.30h Manifestació a la Plaça Universitat




per que tenim molts motius: contra els Eros, especulació financera, desnonaments- desallotjaments, atur, acomiadaments, precarietat laboral, injustícies, repressió, capitalisme, per parar els desmantellaments d'empreses, per mostrar la solidaritat amb els immigrants i amb tots els treballadors a l'atur per que ja en som 10.000,....

També us volem convocar a la manifestació que hi ha a la tarda a Barcelona on s'iniciarà a les 17:30 a la plaça Universitat on hi discorre la manifestació anticapitalista formada per diversos blocs, entre els quals, el de CGT, de CO.BAS, Esquerra Independentista (Endavant-Maulets-CAJEI), PCPC, Plataforma que la crisi la paguin els rics.


Entitats convocants units a l'Assemblea pels Drets Socials:

Associació de Veines de les Roquetes
Confederacio General del Treball (CGT)
Unitat municipal 9 de Ribes
Ger, entitat cultural i esportiva de Ribes
Ateneu Popular de Sitges
Assemblea de joves de Sitges
Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sitges
Candidatura d'Unitat Papular de Vilanova i la geltrú
Coordinadora Obrera Sindical (COS)
Endavant (Organització socialista d'alliberament nacional)
Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú
Coordinadora Antirrepressiva del Garraf
CPO L'Estanquet de Vilanova i la Geltrú
Intersindical CSC

Salut i ens veiem l'1 de maig a les 11 del matí a la plaça de les neus de Vilanova i la Geltrú

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat