Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[Penes-multa] imminent entrada a presó
28 abr 2009

L’insubmís a les penes-multa i a l’especulació ingressarà a presó durant les properes hores

Avui dimarts 28 d´abril a les 19,30h - Concentració davant de la Model

Aquesta persona va ser detinguda ahir mentre es realitzava una acció en solidaritat amb l’Enric Duran, ja que estava en cerca i captura des del 6 d’abril. Des d’aleshores ha estat a disposició policial a les comissaries de Nou de la Rambla i de les Corts, i en les properes hores passarà a disposició judicial.

Declaració de l'insubmís a les penes-multa i contra el Pla Caufec (Porta BCN - Esplugues) link: Vídeo Insubmís a les penes multa

La pena-multa de 60€ va ser la sentència judicial a una acció de desobediència civil no violenta per denunciar el projecte urbanístic pla Caufec, a Esplugues de Llobregat ara farà dos anys. L’acció va consistir en romandre juntament amb dos companys 3 dies penjat a 50 metres tot i això la titular del jutjat número u d’Esplugues de Llobregat va trobar culpables a les tres persones d’una falta lleu de desobediència a l’autoritat i va imposar una pena-multa de 20 dies a 3 euros.

Des d’un principi aquesta persona es va declarar insubmisa a pagar la pena-multa, ja que, tal i com s’explica en la campanya d’insubmissió a les penes-multa (http://alespenespunyalades.blogspot.com/), les penes-multes són una eina política de castigar als moviments socials i a tot aquell que opina i actua d’una manera crítica, i són una eina per a castigar la pobresa, ja que només aquell qui té suficients recursos econòmics es salva d’anar a la presó.

Així, el jutjat número u d’Esplugues de Llobregat va ordenar l’ingrés a presó el passat 26 de febrer, i al no efectuar-se de manera voluntària va decretar una ordre de cerca i captura el passat 6 d’abril. A hores d’ara, aquesta persona està detinguda i pendent de passar a disposició judicial per a que la jutgessa decreti l’ingrés a presó.

Així que a partir d’aquest dilluns 27 d’abril estarà 10 dies a la presó durant els quals la plataforma popular contra el pla Caufec i altres col·lectius solidaris han plantejat diverses accions per exigir la llibertat de la persona empresonada i per denunciar públicament les penes-multa:

  • Dimarts 28 d´abril a les 19,30h - Concentració davant de la Model
  • Dimecres 29 d´abril - Accions descentralitzades i concentració les 20h davant l’ajuntament d’Esplugues de Llobregat
  • Divendres 1 de maig - participació a la manifestació del primer de maig.
  • Dilluns 4 de maig a les 19,30h - No callem!! Concentració sorollosa a la Model

Es dóna la casualitat que avui mateix hi ha almenys 30 persones pendents d’un ingrés a la presó per a complir una condemna derivada d’una pena-multa, cosa que encara fa més visible la denúncia que es fa des de la Insubmissió a les penes-multa.

A banda de la irracionalitat que suposa empresonar a una persona durant 10 dies per haver denunciat públicament una opinió respecte un pla urbanístic de manera totalment pacífica, es dóna la paradoxa que l’empresonament d’aquesta persona durant 10 dies costarà a la Generalitat de Catalunya més de 600€

no callem: ni pla caufec ni repressió!
NI PENES-MULTA NI ESPECULACIÓ!

més info
http://www.noalplacaufec.net/
http://www.moviments.net/noalplacaufec/10diespreso/
http://alespenespunyalades.blogspot.com/


paremoselcaufec@rusc.net
telf 685.267.787

Comentaris

"no callem: ni pla caufec ni repressió!"
28 abr 2009
"no callem: ni pla caufec ni repressió!"
Molt be per.ho aixó no es sufiçient.
Aleshores el futur, el de tots i totes esta hipotecat. Mes hipotecat que mai! Llavors va sen hora de anar fent o serem destruits i destruidas o viceversa.
Aixo es el que tenen previst per a tots nosaltres.
Tant de debo.
Vosaltres mateixos i mateixas.
Jo no he callat, aixó es el que he fet, res mes.
Re: [Penes-multa] imminent entrada a presó
28 abr 2009
Ens han confirmat que ja ha estat executada l'ordre d'ingrés a presó des de fa una hora... el tenim a dins...

Concentració avui 28 d'abril a la model a les 19.30h
Re: [Penes-multa] imminent entrada a presó
28 abr 2009
No al Pla Caufec!
No al pla que ofega!

Els seus Plans son la nostra desobediència
Re: [Penes-multa] imminent entrada a presó
28 abr 2009
última hora... en contra del tots els pronòstics, l'ingrés ha estat al CP Quatre Camins... encara no sabem motius però sembla ser que és del tot improcedent...

es manté la concentració a la model d'avui
Sindicat Terrassa