Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Vídeo i comunicat acció Llibertat Enric Duran
27 abr 2009
Vídeo de l'acció: http://okupemlesones.blip.tv/#1945771

COMUNICAT DEL GRUP DE SUPORT A ENRIC DURAN
ACCIÓ D'INICI DE BOICOT ALS BANCS QUE HAN DENUNCIAT A L'ENRIC

Avui dilluns 27 d'abril, a les 9h del matí, el grup de suport a l'Enric Duran ha donat el tret de sortida a la setmana d'inici de boicot als bancs que l'han denunciat, especialment els que s'han personat en l'acusació per la via penal a instància pròpia, com són “La Caixa”, ING, i Banco Cetelem-Eurocredito.

Un grup de persones s'han concentrat des de les 9 del matí a la Plaça de l'Àngel (metro Jaume I) i seguidament s'han dirigit una oficina propera de “La Caixa” on s'ha fet una ocupació simbòlica de l'entitat per part d'una famíla víctima de desnonament que, al perdre la casa, ha decidit anar-se-n a viure a l'oficina. Mentrestant, a fora l'entitat, altres persones repartien octavetes explicant el perquè de l'acció i de la setmana de boicot i cridaven consignes contra la banca i reivindicant la llibertat de l'Enric Duran, que es troba actualment en situació de presó preventiva per “risc de fuga” i acusat d'un presumpte delicte d'estafa, a l'espera que l'Audiència Provincial de Barcelona es pronuncï sobre si manté o no aquesta situació.

Cap a les 9:45 el grup ha abandonat l'oficina de “La Caixa” i ha decidit ocupar també les oficines properes de Banesto, primer, i Bancaja, després.

La setmana d'accions continua, ja que el grup demana a la ciutadania que retirin els diners que tinguin en les entitats denunciants o tanquin els comptes corrents, que envïn cartes a aquestes entitats explicant les seves motivacions i queixes per la situació de l'Enric i que firmin per la seva llibertat. Tot el material per portar a terme aquestes accions, es troba a la pàgina web www.podem.cat. Per altra banda, el grup convoca una tancada de comptes col·lectiva i altres accions, el proper dijous 30 d'abril a les 6 de la tarda a l'oficina de “La Caixa” de plaça Catalunya.

Tot el nostre suport a l'activista contra el pla caufec detingut!Insubmissió a les penes multa, insubmissió a la banca!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vídeo i comunicat acció Llibertat Enric Duran
27 abr 2009
Dema la primera cosa que fare al mati será anar a Caixa Catalunya i anular el compte que hi tinc i del cual em volen cobrar 17 eurus en concepte de manteniment cuan en 3 anys no hi ha hagut ni un euru. Feu el mateix!
la Caixa finança el feixisme
28 abr 2009
Crisi econòmica. Les empreses es queixen que no poden invertir perquè els bancs han tancat l’aixeta del crèdit. Els governs injecten moneda al mercat (sobretot a bancs i caixes) perquè aquestes puguin seguir oferint crèdits a empreses i particulars per tal d’incentivar la producció i el consum. Tot i així, sembla que demanar ara un crèdit és quelcom molt complicat.

Davant d’aquest panorama, doncs, ja podem posar-nos les mans al cap al veure com La Caixa ha obert l'aixeta a Rosa Díez i al seu partit Unión Progreso y Democacia (UPyD). De fet, fins a quatre entitats financeres de l’Estat espanyol han subscrit pòlisses de crèdit amb el partit de Díez durant les últimes setmanes per valor global d'un milió d'euros. Es tracta del Banco Popular (450.000 euros), el BBVA (300.000), La Caixa (150.000) i Caja Madrid.

Díez s’ha mostrat molt contenta i en declaracions a El Mundo (quin altre diari, sinó?) ha explicat que als seus inicis, fa més d'un any, ella va reclamar fins a tres milions d'euros i la banca li va tancar les portes, fet que va provocar unes dures declaracions de la diputada queixant-se d'asfíxia financera.

Ara, UPyD ha remès a les quatre entitats prestatàries un memoràndum de 50 pàgines en el qual sosté que el seu nivell d'ingressos consolidats és suficient com per a retornar el milió d'euros en els pròxims dos anys i mig.

La raó que han donat els bancs per justificar aquest préstec és que consideren que UPyD, al dependre dels seus afiliats en ascens i de subvencions públiques, és un deutor més segur que moltes empreses privades.
Sindicat Terrassa