Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Elba.Bzzz amenaçada amb desallotjament
27 abr 2009
Des del col.lectiu Elba de Varsòvia, a Polònia.
Elba és una okupa de dues cases separades per un carrer. D'un costat una casa i un poblat de rulots, i de l´altre costat, una segona casa, un hangar on són organitzats els concerts així com els diversos tallers, la cuina dels "Food no bombs", una pista de patinar i una botiga gratis.
Cada costat té un propietari diferent, la primera casa okupada des del 2004 no està en perill, però la segona i també els edificis del terreny okupat des de 2007, si estan amenaçats.

Un desallotjament deixaria sense refugi 12 persones que viuen en aquest costat i també una part de la cultura D.Y.H i alternativa de Varsòvia.

Fa dos anys, el propietari del lloc ens havia proposat un contracte renovable tots els mesos per donar suport a les diferents activitats de la okupa. Dos anys van passar tranquil.lament i sense problema fins que el propietari torna fa un mes i ens anuncia la seva decisió de recuperar els terrenys a fi de procedir a la demolició de les construccions, els preus actuals són atractius.

Visitem la seu de la societat propietària i després d'una hora de discussió arribem a un compromís que ens dóna una mica més de temps, un any o dos abans de la requisació del terreny. Finalment una setmana més tard, un empleat de la societat ens ve a veure dient que ell mai havia sentit parlar d'aquest acord i que ens donava un mes per sortir dels terrenys. És clar, amb el diàleg que sempre havia estat obert entre les dues parts, va ser un xoc saber que ens havien deixat tan poc temps per a trobar una nova llar per als habitants de la casa i les activitats de l´Elba.

Necessitem la seva ajuda i el seu suport!
Difondre la informació que encara una okupa a Europa està amenaçada de desallotjament!

Volem mantenir un contacte pacífic, necessari pel moment, amb el propietari. Si voleu organitzar una acció de suport, poseu-vos en contacte amb nosaltres per obtenir més informació.

-ELBA SQUAT-
Elblaskiej 9/11.
379 oliborz. Warszawa.
Contacte: sklotserwis ARROBA wp.pl
Info : http://www.elba.bzzz.net
( en polonès i en anglès )
cop d´ull: www.youtube.com/watch?v=JxO08MNhhog


La Elba de Varsòvia, però també la okupa de Poznan, la ROZBRAT, està amenaçada de desallotjament.

DESALLOTJAMENT NO! SUPORT OKUPES POLONESES! ELBA I ROZBRAT ES QUEDEN!

Poznan és una ciutat polonesa situada al centre de la ruta de carreteres que van de Berlin fins a Varsòvia i a la inversa.

6 DE MAIG DIA DE SOLIDARITAT AMB ROZBRAT
9 DE MAIG MANIFESTACIÓ A POZNAN

Quan els núvols foscos sobre Rozbrat s'han convertit en una amenaça real hem decidit organitzar la primera (però probablement no última) demostració en defensa del nostre espai. Com alguns ja deveu saber, els fets al voltant del futur de Rozbrat comencen a passar - el banc, el tribunal, la subhasta. No esperarem passivament, és hora que mostrem la nostra presència a la ciutat, als seus carrers.

Les autoritats de la ciutat, en contra de les seves pròpies declaracions, no volen deixar que Rozbrat estigui, no donen suport al lloc ni a la causa. Les paraules dites pel Vice President de Poznan, quan es va reunir amb nosaltres no ens permeten pensar d´una manera optimista: no hi ha espai per a nosaltres on estem ara, no hi ha espai per a nosaltres al centre de la ciutat, potser hi hauria alguna cosa per les afores, però cap proposta concreta ... de manera que res. Els polítics de la ciutat són clars - expulsar tot el que és diferent, no rendible, el que no és apropiat per a la imatge comercial de Poznan, volen netejar el centre per a què es converteixi en un centre comercial il.limitat.

Per protestar contra el tracte a la ciutat com a centre comercial, en contra de convertit tot en grans negocis, en contra de la destrucció dels vincles socials i en defensa de llocs com Rozbrat - on social, cultural i polític fan treball junts - el 9 de maig a les 3 pm a davant de l'Òpera, hi haurà una manifestació sota el lema "ROZBRAT ES QUEDA - RECLAMEM LA CIUTAT".

Col.lectiva Rozbrat

* "ROZBRAT ES QUEDA - RECLAMEM LA CIUTAT ", el 9 de maig tindrà lloc una manifestació en defensa de Rozbrat. Us convidem a tots a participar. Comencem a les 3 pm davant de l'Òpera, carrer Fredry . A la nit hi haurà una festa.*

* Tractarem de proporcionar un lloc de dormir a tots, també pots portar tendes de campanya .*

* * Col.ectiva Rozbrat

* Www.rozbrat.org



06,05,09-ACCIÓ A HOLANDA EN DEFENSA DE LA OKUPA POLONESA MÉS ANTIGA

haga ARROBA rozbrat.org - 24.04.2009 17:17

La Haia:

Acció en defensa de Rozbrat - el més antic centre social okupat de Polònia

quan: 6 de maig (dimecres), 3 pm
on: La Haia, NL, davant d´Ambaixada de Polònia (Alexanderstraat 25)

Rozbrat és la okupa més antiga de Polònia - aquesta tardor celebren 15 anys. També és un centre autònom de vida social - amb la Biblioteca Anarquista, el punt de trobada de la Federació Anarquista i dels sindicats anarcosindicalistes, taller de bicicletes, taller d'impressió, sales de concerts, la cuina de Food Not Bombs, la seu de l'Editorial Anarquista- i la llar de 20 persones.

Pots continuar llegint en anglès a a http://indymedia.nl/nl/2009/04/59021.shtml

S´han anunciat alguns altres actes de solidaritat amb Rozbrat davant consulats polonesos en algunes altres ciutats/
Mira també:
http://poland.indymedia.org/pl/2009/04/44046.shtml

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa