Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Finalitza amb èxit la tancada d'estudiants a l'IES Ramon Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet
26 abr 2009
Des de la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants de Gramenet del Besòs (CAEGB) comuniquem dels darrers fets ocorreguts a la tancada estudiantil de l’IES Ramón Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet.
Tancats després d el\'intent de desallotjament.JPG
Mani final 2.jpg
Lectura de manifest al FARTS.jpg
La nit de divendres 24 d’abril, desprès que una cinquantena d’estudiants es tanquessin al pati de l’IES, i d’haver patit un intent de desallotjament per part de 3 dotacions d’antiavalots (30agents) i 3 patrulles dels mossos d’esquadra, que es van situar a dins i fora del recinte, el grup d’estudiants va prosseguir amb les activitats planejades.
Vora les dues d ela matinada, les estudiants van realitzar una assemblea per prosseguir amb totes les activitats planejades fins les 18h de dissabte (hora acordada per deixar el centre amb la direcció de l’institut) i valorar la situació crítica que s’havia viscut moments abans.

Desprès de dormir al pati de l’escola les estudiants van llevar-se amb una xocolata calenta i melindros que uns veïns solidaris amb la tancada van fer arribar al grup.

Tot seguit a càrrec d’un estudiant de la UAB i un estudiant expulsat de la mateixa van dur a terme una xerrada formativa sobre l’EEES, conegut com a pla Bolonya.

A la tarda, després del dinar popular, dos mestres, militants del sindicat USTEC, van oferir una segona xerrada, aquest cop amb pares , veïns i col•lectius que es van apropar a donar suport; com el FARTS (Festival d’Art Social) o l’Unió Colomenca d’Atletisme (que resten acampats a les pistes d’atletisme des de fa dues setmanes per reclamar unes de 400 metres reglamentàries).

Un cop finalitzades les activitats programades, a les 18h, les estudiants tancades van recollir totes les pertinences i van netejar l’espai, deixant-lo més net del que ja hi era.

Tot seguit es va procedir a la roda de premsa on estudiants, pares, veïns i col•lectius superaven clarament el centenar de persones. Roda de premsa on els membres de la CAEGB van llegir el comunicat de suport de més de mitja dotzena d’entitats de la vila, així com la narració dels fets viscuts entre divendres i dissabte i la conseqüent valoració.

En acabat la totalitat de les persones assistents a la fi de tancada, van marxar en manifestació cap al centre de la ciutat on el FARTS esperava les estudiants per donar-li’s una calorosa rebuda amb veïns de la ciutat, i on poder explicar des de l’escenari, el transcurs de la tancada.

Des de la CAEGB volem agraïr totes aquelles entitats i persones que ens han mostrat el seu suport al llarg de la tancada, essent essencial per poder prosseguir amb ella.

Denunciar, també. la Conselleria d’Educació així com els Mossos d’Esquadra per les seves pressions i intervencions antidemocràtiques.

Valorem la tancada d’exitosa, pel suport rebut, per la capacitat d’organització i la voluntat de formació, participació i diàleg; així com mostrar que l’haver pogut realitzar la tancada és un guany per al conjunt de l’estudiantat, i que no ens farem enrera fins aturar Bolonya i la LEC i obrir uns procesos de debat i participació reals.

Acabar animant a participar a la manifestació que es durà a terme, a nivell d’instituts el proper dia 29 d’abril.

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, POPULAR I DE QUALITAT.
OCUPEM LES AULES!

Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants de Gramenet de

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Finalitza amb èxit la tancada d'estudiants a l'IES Ramon Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet
27 abr 2009
VIDEO TELENOTICIES

http://www.tv3.cat/videos/1185319/Tancats-contra-el-Pla-Bolonya
Re: Finalitza amb èxit la tancada d'estudiants a l'IES Ramon Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet
27 abr 2009
VIDEO ACN

http://www.noticies.net/webACN/historicVideosPortada.do;jsessionid=F2B359716D6E86D244C2E49EE618A67C?prevision=1&id=28375
Re: Finalitza amb èxit la tancada d'estudiants a l'IES Ramon Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet
27 abr 2009
http://www.noticies.net/webACN/historicVideosPortada.do;jsessionid=F2B359716D6E86D244C2E49EE618A67C?prevision=1&id=28375
Sindicato Sindicat