Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: criminalització i repressió : sexualitats
Concentració per l'absolució de les/dels 9d Queeruption 8 Karcelona
26 abr 2009
27 d'Abril: Judici Queeruption 8 Karcelona
Durant la primera setmana de Juny del 2005 va tenir lloc a L'Hospitalet de Llobregat “Queeruption 8 Karcelona”, una trobada auto gestionada i internacional de queers radicals. Durant aquestes jornades es van realitzar diferents activitats, tant a dins com a fora dels espais habilitats per a elles. Una de les moltes iniciatives es va concretar en una manifestació lúdica-festiva i reivindicativa per la zona gay comercial de Barcelona, el Gayxample, com a crítica dels bars, clubs i comerços destinats al públic homosexual per jugar un paper important en la creació de l'estereotip de “lo gay”, de la guetització i la mercantilització de les nostres sexualitats i del capitalisme rosa. Alhora, volíem convidar a les persones a ocupar festivament l'espai públic i sobretot a visivilitzar l'existència d'altres espais fora dels circuits comercials d'interrelació, on podem escapar de la heteronormailtat i la homo-lesbo-transfòbia.

Durant el transcurs de la colorida manifestació es van repartir octavetes explicatives, es van cridar diferents lemes, es va fer molt de soroll i algunes/ns van decorar els carrers amb els seus pensaments. Però també va haver-hi moments de mala comunicació, cosa que va provocar malentesos entre alguns clients dels establiments comercials i els participants de la manifestació. Com a part de la nostra lluita lesbo-trans-homofòbia ens hagués agradat evitar les emocions negatives que van sorgir per a algunes persones.
També va haver moments de confusió i tensió entre algunes/ns manifestants i empresàries/s o encarregades/ts d'algun establiment que va acabar amb algun test trencat i danys a la recepció de l'hotel de luxe gay Axel.

Una vegada dissolta la manifestació, quedant part de les/els manifestants a la Plaça Universitat, van aparèixer uns homes que sense identificar-se como a policies nacionals, van començar a agredir i detenir brutalment a la gent que es trobava allà. Les persones que observaven com agredien i tiraven al terra a les/els seves/us conegudes/ts es van apropar amb la intenció de parar aquestes agressions, sent igualment aquestes/ts detingudes/ts. En total van ser nou detencions totalment arbitraries.

Les persones detingudes van ser humiliades en tot moment. Una vegada a comissaria, les/els van portar a una habitació d'una a una on les/els despullaven i les/els insultaven amb diferents frases homòfobes com: “ Maricón, te voy a meter la porra por el culo”, “Eres un mierda de tío, no vales para nada marica”, “Eres más basta que una lija”. Mentre, la resta de detingudes/ts estaven a l'habitació del costat esposades/ts al banc escoltant els crits de les/els companyes/s que estaven en aquesta habitació amb la policia.

Es van produir més agressions físiques, com per exemple: “…dió un golpe con la mano en la cabeza del primero con tal fuerza que rebotó en la cabeza de la segunda, y tras esto, dió una patada con la bota en el pecho del mismo detenido, lo que le provocó un shock nervioso con temblores e insuficiencia respiratoria. Pedimos un médico pero los policias se rieron sin darle ni un vaso de agua…” (extracte del testimoni d'una/un de les/els detingudes/ts.

Algunes/ns de les/els detingudes/ts no eren ni català ni castellà parlants i la policia els hi va negar l'accés a traductores/ors que els hi facilitessin la comprensió del que estava succeint.

Dos dies després, una vegada van passar a disposició judicial, van quedar en llibertat provisional a l'espera de judici sota els càrrecs de lesions, desordres públics, danys i resistència a l'autoritat. A una/un de les/els detingudes/ts se li demana dos anys i sis mesos de presó a més de 11.400 euros entre les indemnitzacions i la pena multa, i a la resta un any i sis mesos de presó i entre 5.700 i 11.000 euros. No existeix cap prova que avali l'acció d'aquestes persones sota els càrrecs que se lis imputen, ja que les detencions es van produir de manera arbitrària, el que demostra la detenció d'una noia que només passava per allà.

Cinc de les/els detingudes/ts van presentar denúncies contra la Policia Nacional per tortures, maltractaments i trans-lesbo-homofòbia rebudes a comissaria. Aquestes van ser arxivades dues vegades pel jutge, fins que es va enviar a l'Audiència Provincial, la qual va ordenar una investigació dels fets. A la citació judicial on havien de declarar els policies denunciats no van aparèixer els directament imputats, i finalment una vegada més es va arxivar la denuncia.

Després de quedar la policia una vegada més impune dels delictes de maltractaments i tortura que van cometre, ara mateix estem esperant el judici que es celebrarà el 27 d'Abril, que en el pitjor dels casos comportarà l'ingrés a la presó i un total d'indemnitzacions i pena multa de 80.000 euros per a les/els nou detingudes/ts.

Vista la gravetat d'aquests fets. EXIGIM:

-L'ABSOLUCIÓ de totes/ts les/els detingudes/ts.
Y denunciem:

-La impunitat amb que el cos nacional de policia actua i menteix.

-Els maltractaments, tortures, agressions i humiliacions homo-trans-lesbòfobas rebudes d'aquest cos policial per les/els nostres companyes/s.


Us convoquem a la concentració davant de jutjats el 27 d'abril.

Estigueu atentes/ts a més convocatòries.


asambleaqueerbcn ARROBA no-log.org
davant de jutjats de penal, Barcelona
Pg. LLuis Companys L1-Arc de Triomf
asambleaqueerbcn.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració per l'absolució de les/dels 9d Queeruption 8 Karcelona
07 mai 2009
Han coseguido la ABSOLUCIÓN!!! bravo, bravo, bravo
Sindicat Terrassa