Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Unes trescentes persones es van concentrar ahir en defensa del avortament en resposta a una convocatoria católica.
26 abr 2009
Ahir, dissabte 25 d'Abril s'havien tornat a donar cita els antiavortistes i “pro-vida” a les portes d'una clinica de Barcelona on es realitzen abortaments.
fachapancarta.gif
pancartanostra2.gif
pancartanostra.gif
Ahir, dissabte 25 d'Abril s'havien tornat a donar cita els antiavortistes i “pro-vida” a les portes d'una clinica de Barcelona on es realitzen abortaments. Ho fan cada día 25 de cada mes, caigui el dia que caigui, pero sempre a la data simbolica del cristianisme,el naixement de Jesucrist. Coincidint amb un trobada per la familia a la ciutat i que aquest mes queia en dissabte es van aplegar unes doscentes persones davant de la clinica. Pero no estaven sols, en front un grup de les mateixes proporcions o major vam acudir a la convocatoria femista pro-avortament i en defensa de que la dona decideixi sobre el seu propi cos. I al mig del carrer, tot i que només prestant atenció a la concentració proavortament, els mossos d'esquadra.

Sorprenia veure la concentració antiavortista perque tot i estar formada majoritariament per gent gran, també hi havia un bon grup de gent jove que semblaven recent sortits d'una escola de pedralbes o amb samarretes vermelles que deien “derecho a la vida”. Fins i tot hi havien nens als que utilitzaven portant cartells que deien “dejadme vivir” i que cridaven junt amb els seus pares com si l'avortament hagués de acabar amb un nen de set anys. A banda d'aquest ambient “familiar” també hi havia algún nazi amb estetica skin. Van llegir un comunicat, de tant en tant ficaven els nens a parlar, i cridaven consignes com “si a la vida, no al aborto”. També repartien un triptic en el que deien que l'abortament es el negoci de la mort, un fracas de la societat, un drama per a la dona, i fins i tot un holocaust silenciat.

I a la vorera contraria un grup nombros d'unes 250 o 300 persones, la majoria dones, ens aplegaven sota una pancarta on es podia llegir “avortament lliure i gratuït. Treieu els rosaris dels nostres ovaris”. Al crit de “fora, fora, fora....” s'els va donar la benvinguda als catolics, i es van cridar consignes com els lemes de la pancarta o “nosaltres parim, nosaltres decidim”, d'altres més ironiques com “os han timado. La virgen ha follado” o més festives com “que nos detengan, que somos abortistas, malvadas feministas y no nos pueden controlar” entre d'altres. La barrera policial va aconseguir el seu objectiu, i l'enfrontament va ser unicament verbal.

Sembla que el carrer Viladomat de Barcelona, viurà més situacions similars ja que si els antiavortistes segueixen concentrant-se cada mes també ho faran dones i persones solidaries que no permetin que ningú decideixi sobre el que cadascuna vol fer amb el seu cos. La tarda va acabar amb la projecció d'unes imatgesdes d'un bloc de pisos a la façana d'enfront on es podien llegir consignes feministes i en defensa de l'avortament.

Col•lectiu autononom de contrainformació Apoptosis

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Unes trescentes persones es van concentrar ahir en defensa del avortament en resposta a una convocatoria católica.
27 abr 2009
ahir vaig sintonitzar per primer cop "intereconomia" i parlaven de defensors de la vida insultats i amenaçats per "radicals" intolerants i violents...molt interessant
Sindicat Terrassa