Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Pla Ajuntament: De la Diagonal a un "Passeig" - Replategem-ho!
26 abr 2009
El passat 28 de març i en plena crisis, l'Ajuntament de Barcelona engega una campanya ciutadana sobre la necessitat de convertir la Avinguda Diagonal en un "Passeig" (el cost de la campanya, que durarà 15 mesos, ascendeix a 350.000 euros -Europa Press, 26/02/09).

Ara bé, el “Passeig” s’entén com un Eix Comercial amb aceres més amples però sense més arbres. Es pretén eliminar carrils per vehicles privats sense millorar el transport públic. Es creu que la malla de l’Eixample pot absorbir de forma “sostenible” els vehicles que es desviaran de la Diagonal.
Imagen 021.jpg
Imagen 033.jpg
Imagen 077.jpg
A la ponència inaugural el dia 28 de març a la Casa Àsia, els diferents representants municipals del pla "Idea la Diagonal: Fem Barcelona" justificaren el projecte:

- Oriol Clos (arquitecte en cap municipal) exposà com l’Avinguda té en alguns trams menys de 3 metres d’amplada per vianants, degut a l’espai que ocupen els quioscos, el carril bici, les parades d’autobús, etc. El projecte contempla augmentar els carrils pel transport públic, les bicicletes i ampliar les voreres pels vianants.
Però:
1. No es planifica augmentar el nombre d’arbres, ja que es considera que n’hi ha suficients (veure imatge presa des de Francesc Macià).
2. S’admet que el transport públic (70 autobusos/hora) pren molt espai, arribant-se a solapar entre si.
No obstant, no es veu viable un suggeriment del públic: Reduir les línies a una de sola que cobreixi tota la Diagonal i disposi de punts de transbord ràpids a la resta de la ciutat cada 400 m., enlloc d’un per cada illa i amb retrassos (com passa actualment).

- Àngel López (Director de Mobilitat de l'Ajuntament) indicà com cada dia a BCN hi ha 7 Milions de desplaçaments, dels quals com a màxim un milió passen per la Diagonal.
Si bé admet que el servei públic de transport no cobreix apropiadament la ciutat ni l’àrea metropolitana –anells industrials-, troba més lògic invertir primer en reduir els carrils pels vehicles privats, tot redirigint-los cap a la malla de l’Eixample, abans que invertir en millorar el deficient transport públic.
1. La justificació de disminuir el nombre d’automòbils a la Diagonal es centra en la reducció de sorolls i de contaminació a l’Avinguda, donat que una tercera part de la mateixa és zona residencial.
2. El que no es contempla és que l’Eixample és pràcticament 100% residencial i rebrà tota contaminació i embussos que fins ara no tenia.
3. Aquest pla de redirecció del tràfic és difícilment sostenible. El comenten quatre enginyers a la taula rodona organitzada per La Vanguàrdia 04.11.08 “Ideas para la Diagonal” (http://www.lavanguardia.es/premium/publica/publica?COMPID=53572752108&ID=)

- Roger Pallaròs (comissionat de comerç) volcà la visió d’un Eix Comercial tot el llarg de la Diagonal, amb aceres més amples a banda i banda per permetre els vianants comprar amb tranquil•litat. Segons ells i des d’un punt de vista Sarkozinià, fomentar les PYMES, tot impolsant el consum, augmentarà els llocs de treball i assegurarà el creixement econòmic de la ciutat.
1. Un comerciant entre el públic va apuntar que els locals de la Diagonal no estaven a l’abast de tots... com comprar a la Diagonal tampoc està a les butxaques de tothom, menys en temps de crisis. Denuncià que aquest projecte només afavoria als habitants de la Diagonal o als que viuen per damunt d’ella.

Montserrat Ballarín, consellera d’Educació de l’Ajuntament, obrí el debat. Tot seguit, com que l’ambient s’escalfà entre els assistents, va decidir retractar-se i permeté només un torn de paraules (abduint que no hi havia temps per més).
1. Una ciutadana, amb retalls de premsa en mà, comentà que aquest projecte era similar al del Tramvia: no es féu un referèndum i el vehicle s’imposà a l’Avinguda sense l’aprovació ciutadana. I degut a aquest vehicle, ara hi ha els grans problemes de falta d’espai. Els representants de l’Ajuntament ho negaren en rotund.
2. Un altra senyora opinà que la Diagonal ja era bella com estava. Al que Ballarín li respongué, amb sorna: “Senyora, sempre es té por al canvi. Si no fos pel canvi, encara viuríem en cavernes”.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Pla Ajuntament: De la Diagonal a un "Passeig" - Replategem-ho!
26 abr 2009
No deja de ser curioso que sea en este momento de crisis económica el elegido por el Ajuntament de Barcelona para iniciar unas obras de esta embergadura. Quien conozca esta zona, verá que el futuro paseo no será más que un empeoramiento del tráfico barcelonés al desviarlo por las calles colindantes para favorecer a unos comercios de lujo. Barcelona necesita otras mejoras más necesarias.
Re: Pla Ajuntament: De la Diagonal a un "Passeig" - Replategem-ho!
26 abr 2009
segurament és fatal afavorir el comerç de la diagonal perquè no és precisament un model de comerç de barri i proper, necessari i "popular", però no entenc tanta preocupació pel tràfic i el risc d'embussos. qui vulgui anar en cotxe que s'aguanti si el tràfic no és fluid.
a més, la teoria de transport indica que generalment el volum de cotxes és proporcional a la superfície transitable, de manera que dinàmicament s'omplen els carrers amb tants cotxes com hi càpiguen i quan es tranforma en una activitat incòmode, se'n reduix el volum.
Sindicat Terrassa