Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Vaga general del sector educatiu valencià
26 abr 2009
La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic convoca a tota la societat valenciana a secundar la vaga i tancament tots els centres educatius com a conseqüència de la negativa d´assolir compromisos per part de la Conselleria davant dels greus problemes que presenta el sistema, la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic s'ha vist obligada a convocar la mobilització.
La Plataforma considera que els resultats obtinguts en la negociació dels punts del manifest per a la millora de l'ensenyament públic, no han estat concretats per l'administració educativa i, fins a avui, són insuficients, insatisfactoris i inconcrets, i per tant, inacceptables. Fan una crida a mares, pares, alumnat, professorat i personal d'administració i de serveis perquè secunden la convocatòria i eixe dia, en senyal de protesta es paralitze el sistema educatiu en la seua totalitat. Per tant, la Plataforma reprèn en aquest moment les mobilitzacions que es van ajornar el passat dia 17 de desembre -quan la Conselleria va mostrar la intenció de negociar les reivindicacions del manifest i va desactivar les amenaces al professorat que impartia Educació per la Ciutadania- ja que l'actitud del Sr. Conseller d'Educació en tot el procés contínua sent provocativa, com es pot comprovar fàcilment amb les seues noves ocurrències. La convocatòria de vaga té com a aspectes més cridaners l'elaboració d'un cartell conjunt, amb el logotip de la Plataforma, i d'adhesius amb el lema “28A VAGA A L’ENSENYAMENT. ATUREM EL SISTEMA EDUCATIU!” i l'elecció del color groc com a representatiu del moviment social de protesta. Color groc que figurarà en tots aquells anuncis reivindicatius que es publiciten. La Plataforma també ha instat a les Plataformes comarcals, barris i pobles i centres docents a participar en la mobilització, realitzant diferents actes reivindicatius en senyal de protesta, tals com Consells escolars municipals i de centre, manifestos de Claustres i AMPEs, tancades, concentracions, accions lúdiques i reivindicatives... La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic fa una crida, per tant, als pares i mares, alumnat i professorat a fer realitat el lema de la convocatòria i que l'administració valenciana es puga adonar que el sistema educatiu s'atura, els centres escolars estan buits i que d'eixa manera quede palès que la representativitat democràtica del PP en el parlament valencià no dóna carta blanca a l'administració educativa per a fer i desfer en l'ensenyament públic. ¡
Comunicat de la Junta de Personal Docent de València

La Junta de Personal Docent de València, formada pels sindicats ANPE, CSIF, FE CCOO PV, FETE-UGT i STEPV-Iv, va en Plenari Extraordinari, la resolució següent en suport a la convocatòria de vaga del 28 d’abril:

“La Junta de Personal Docent de València, considera que els documents presentats per la Conselleria, després de més de dos mesos de negociacions, no suposen el necessari canvi de política educativa que necessita l’escola pública valenciana.

A més, considera que els punts dels documents firmats per l’administració educativa, que van suposar l’ajornament de la vaga del dia 17 de desembre, no han sigut concretats i els resultats obtinguts en el procés negociador han sigut insuficients, insatisfactoris i inacceptables.

Per tot això, aquesta Junta de Personal acorda recolzar la convocatòria de vaga del 28 d’abril feta per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, i fa una crida a tots els centres educatius a participar activament en la mobilització, per traslladar al Govern Valencià i a tota l’opinió pública que cal canviar l’actual política educativa en favor de l’ensenyament públic.”

31 de març de 2009


Vore Comunicat de la Junta d´Alacant de Personal Docent en la següent direcció http://www.intersindical.org/stepv/ensenya/descarregar/epc/adhesio280409

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat