Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
[Miègjorn-Pirenèus] manifestació en contra la central nuclear de Golfèch en record de la catàstrofe de Txernòbil
25 abr 2009
26 d'abril demostració anti-nuclear a Golfèch (central nuclear de Golfèch): 23è aniversari de la catàstrofe nuclear de Txernòbil

No oblidem els 800.000 liquidadors, que s´han sacrificat per a què tota l'Europa occidental no estigui tan contaminada com l'àrea entorn de Txernòbil.

No ens oblidem dels molts infants russos, bielorussos i ucraïnesos, que no van nàixer en el moment de la catàstrofe de Txernòbil, greument malalts a causa de la contaminació de llurs pares i llur dieta, patint l'exposició diària a la radioactivitat i abandonats a llur sort encara avui.

No oblidem que a poques desenes de quilòmetres de casa vostra es troba la central nuclear de Golfèch que expulsa amb tota legalitat milions de bequerelis de radioactivitat (iode, cesi, el triti ,...) a l'aire i a la Garona. Aquests elements radioactius tenen un impacte negatiu a la nostra salut, la dels nostres fills i la que tindran en els nostres néts.

No oblidem que les pastilles de iode són emmagatzemades en vint indrets de l´Òlt ... en cas que la nuclear de Golfèch ... però silenci, sembla que no és perillosa l'energia nuclear.

No oblidem que les centrals nuclears generen desfets que caldrà vigilar durant milers i alguns d´aquests milions d'anys fins que hagin perdut tota la radioactivitat. Qui pot garantir que els podrà vigilar durant tot aquest temps.

Un accident nuclear és factible a França. Sinó per què les autoritats haurien previst la distribució de pastilles de iode? S'imaginen tota una regió esborrada del mapa per la radioactivitat? L'evacuació de milions de persones serà impossible, i la gent serà mantinguda autoritàriament en aquestes zones contaminades i sacrificades.

La nuclear mata el futur, rebutgem-la! Exigim l´atur del programa EPR, Flammanville i Penly, i de tota la indústria nuclear. CONCENTRACIÓ 26 d'abril a 14h davant la central nuclear de GOLFÈCH:

Teatre-pasquí, obertura d'un panell "ISO TXERNO" (Auto-stop: Cita a les 13h davant la catedral)


Contacte: sdnlot ARROBA free.fr
Tel: 05.65.22.91.11 o 06.09.71.64.03
Més informació:www.sortirdunucleaire.org




23 ANIVERSARI DE LA CATÀSTROFE NUCLEAR DE LA CENTRAL DE TXERNÒBIL

Seguiu la informació, feu auto-stop. Veniu molts. I no oblideu que:

* Els miners que trauen al Níger l'urani per a les centrals nuclears moren als 40 anys. AREVA gràcies!

* El 100% de l'urani (el combustible de les centrals) és importat. Per tant, l'energia nuclear no contribueix pas a la independència de França.

* Una central nuclear (com Golfèch) expulsa durant el funcionament normal de la radioactivitat, milers de milions de bequerelis de triti, iode i cesi, que causen càncer i mutacions genètiques.

* La nuclear contribueix a l'efecte hivernacle, encara que els seus partidaris i pràcticament tots els mitjans de comunicació diguin.

* França amb la venda de l'energia nuclear a part del món, participa en la disseminació dels àtoms, i augmenta el risc de conflicte nuclear.(Materials de France3)

* El lobby nuclear planeja en cas d'accident greu fer-nos viure en ambient radioactiu, sobre la base dels estudis finançats pel FED Chernobyl (Col.loqui de l'Associació Nacional d'Informació Local de Golfèch maig 2007).

TAMBÉ, HEM D´ACTUAR ABANS D´UN ACCIDENT GREU A FRANÇA, I DEMANAR QUE ES POSI FI A LES CENTRALS NUCLEARS. El diumenge.






23è aniversari de la catàstrofe nuclear de la central de Txernòbil

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa