Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Corrent Roig impulsa i participa a la candidatura "Iniciativa Internacionalista - L'esquerra dels pobles"
24 abr 2009
Per primera vegada, Corrent Roig participa en unes eleccions i ho fem juntament amb altres organitzacions i personalitats que s’han agrupat al voltant de dos eixos polítics fonamentals. Primer, la necessitat de defensar una alternativa de classe davant la crisi capitalista. I segon, denunciar la retallada de les llibertats democràtiques.
correntroiganagrama.jpg
INICIATIVA INTERNACIONALISTA – L’ESQUERRA DELS POBLES: UNA CANDIDATURA DE CLASSE I PELS DRETS DEMOCRÀTICS A LES ELECCIONS EUROPEES

CORRENT ROIG IMPULSA I PARTICIPA A LA CANDIDATURA I CRIDA A RECOLZAR-LA

El proper mes de juny estan convocades eleccions al Parlament Europeu. Unes eleccions que se celebraran enmig d’una terrible crisi econòmica, que s’expressa a Europa amb tanta o més força que als EEUU i que mostra descarnadament la bancarrota del sistema capitalista.

L’Europa de la desocupació dels treballadors i del "rescat" dels banquers

Amb la crisi la Unió Europea ens ha mostrat el seu paper real com a instrument al servei del Capital. Mentre prop de 23 milions de treballadors han passat gairebé de la nit al dia a l’atur, els governs s’han dedicat a dilapidar l’erari públic per rescatar els banquers i les grans empreses.

Es tracta de la mateixa Europa de les privatitzacions, la del Pla Bolonya que privatitza la Universitat, la de la Directiva Bolkenstein o la racista i xenòfoba Directiva del Retorn que ataca els treballadors immigrants. Aquesta mateixa Europa del capital que no aixeca el cap des que els treballadors i els pobles de l’estat francès (seguit de l’holandès) varen rebutjar el maig del 2005 la Constitució Europea neoliberal i imperialista.

Amb la crisi, la unitat que tant “defensen” els polítics europeus s’ha tornat a mostrar com un gran fiasco i a l’hora de la veritat cada estat s’ha dedicat a protegir els interessos de la seva burgesia.

Avui alguns països, com Irlanda o Grècia, freguen la suspensió de pagaments i el futur, ben lluny de les mentides dels governs, augura que la crisi s’aprofundirà.

L’Europa que atropella les llibertats

L’altra cara d’aquestes eleccions europees és l’atropellament a les llibertats democràtiques més elementals. Aquesta Europa que tant parla de "drets humans" és la que ha imposat més i més mesures repressives i de control de les persones després de l’11-S; la que ha estat còmplice de Bush en els vols de presos a Guantánamo. És aquesta Europa la que tolera lleis que impedeixen sistemàticament el dret dels pobles a l’autodeterminació. És la que permet que Estats membres com l’espanyol aprovin lleis que prohibeixen l’existència d’organitzacions que defensen aquest principi.

Plantar cara al govern Zapatero i recolzar les lluites dels treballadors i dels estudiants

Les eleccions han de servir per passar factura als governs de l’atur i la retallada de les llibertats, des de Berlusconi i Sarkozy fins a Zapatero. Perquè és aquest Govern del PSOE, monàrquic, condescendent amb el clergat i servil amb els Emilio Botín, Florentino Pérez i companyia, qui aplica polítiques favorables als capitalistes i retalla drets democràtics.

La candidatura "Iniciativa Internacionalista - L’esquerra dels pobles" vol expressar el suport decidit a totes les lluites obreres i estudiantils que enfronten la crisi i les polítiques del Govern, perquè aquest és l’únic camí per assolir un veritable canvi. Per això, la candidatura ha d’estar també al servei dels miners de Bolidén, dels treballadors d’ABC contra l’ERO, dels de Controlex contra els acomiadaments, de la vaga general convocada a Euskadi per al 21 de maig, de la lluita dels estudiants contra el Pla Bolonya, i de cada lluita contra els EROs, acomiadaments i privatitzacions.

La nostra participació a Iniciativa Internacionalista - L’esquerra dels pobles

Des de Corrent Roig no creiem que els parlaments siguin un veritable òrgan de sobirania popular, i encara menys el Parlament europeu. D’ells no podem esperar solucions als problemes de feina, drets socials i llibertats democràtiques que patim els treballadors i els pobles.

Però les eleccions són un terreny de lluita política que no s’ha de menysprear ni eludir. Per això en aquestes eleccions europees cal que s’escolti la veu dels treballadors i treballadores i dels pobles que lluiten.

Per això, per primera vegada, Corrent Roig participa en unes eleccions i ho fem juntament amb altres organitzacions i personalitats que s’han agrupat al voltant de dos eixos polítics fonamentals. Primer, la necessitat de defensar una alternativa de classe davant la crisi capitalista. I segon, denunciar la retallada de les llibertats democràtiques.

Des de fa mesos venim treballant conjuntament per fer realitat aquest projecte. La candidatura “Iniciativa Internacionalista – L’esquerra dels pobles” agrupa diverses organitzacions de l’esquerra revolucionària estatal i de diferents nacionalitats i pobles. No està composada per polítics professionals sinó per persones amb un fort compromís amb les lluites obreres, estudiantils i populars.

Corrent Roig es mostra satisfeta d’impulsar i participar en un procés sense precedents de confluència electoral entre diferents organitzacions i sectors en lluita, que suposa un salt qualitatiu en la irrupció d’un discurs en el terreny polític que fins ara apareixia cap cop més dèbil i fragmentat. Una candidatura que respon, a més, a la necessitat d’introduir una opció netament de classe i democràtica en la campanya electoral, davant la inexistència de cap altra opció que representi aquestes característiques.

Que s’escolti la veu dels treballadors i dels pobles oprimits

El nostre compromís, tant a les eleccions com en el dia a dia, és defensar un pla de rescat dels treballadors. La lluita contra l’atur és avui la primera tasca de tots els treballadors, dels qui tenen feina (i no saben fins quan) i dels qui són a l’atur. Que es reparteixi el treball existent entre la mà d’obra disponible! Que es redueixi la jornada de treball, sense reduir el salari, treballant menys, per poder treballar tots! Jornada setmanal de 35 hores per Llei!

I mentre s’assegura una feina, que es garanteixi el caràcter indefinit de la prestació d’atur i la seva ampliació a aquells que no en tenen. Així mateix, cal exigir la moratòria indefinida de les hipoteques per a tots els aturats.

Cap euro més a la banca i les multinacionals! Perquè aquests sectors estan al servei d’una classe parasitària, i no de la societat. Que tots els recursos es posin al servei d’un veritable pla de rescat dels treballadors i treballadores.

Un pla de rescat que, entre altres mesures, talli de soca-rel el drama dels acomiadaments dient no als ERO, autèntic instrument d’espoli dels treballadors/es; que defensi la sanitat i l’educació públiques i de qualitat, requisit imprescindible d’una societat democràtica, i que per tant digui No al Pla Bolonya. I que defensi la igualtat de drets reals entre homes i dones.

I és que la crisi no es combat sense prendre mesures decididament anticapitalistes. Per això defensem l’expropiació de la Banca i les indústries dels sectors estratègics, per poder posar tots aquests recursos al servei de la immensa majoria, recuperant un sector públic desmantellat per a beneficiar el capital.

Aquesta candidatura és la que diu que no volem un Estat que sigui una presó de pobles, la que exigeix un marc de plenes llibertats democràtiques on els pobles puguin exercir el seu dret a l’autodeterminació sense cap mena de coacció. On tots els projectes polítics, fins i tot els que no compartim, tinguin les mateixes oportunitats de ser defensats en llibertat. I que les lleis que empresonen i il•legalitzen per delictes d’opinió siguin derogades.

Dóna el teu suport a la candidatura

Fem una crida a totes i tots els treballadors, estudiants, a tots aquells amb qui lluitem frec a frec contra els EROs, els acomiadaments, la privatització de la Sanitat i contra el Pla Bolonya, sortint al carrer en solidaritat amb Palestina o per la República i l’Autodeterminació, perquè vinguin amb Corrent Roig a recolzar aquesta candidatura, perquè aquest serà sens dubte el millor capital amb que comptarem per encarar la batalla del 7 de juny.

23 d’abril de 2009
Mira també:
http://www.correntroig.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Corrent Roig impulsa i participa a la candidatura "Iniciativa Internacionalista - L'esquerra dels pobles"
25 abr 2009
Corrent roig sou uns oportunistes, Doris Benegas no és de corrent roig i l'Alfonso Sastre tampoc, pocs vots treurem a Catalunya si la gent a d'identificar aquesta candidatura amb vosaltres, que sincerament a comarques la gent no us a vist en sa vida, menys proselitisme, i més unitat, Votem Iniciativa Internacionalista
Re: Corrent Roig impulsa i participa a la candidatura "Iniciativa Internacionalista - L'esquerra dels pobles"
26 abr 2009
Feu pudor
Re: Corrent Roig impulsa i participa a la candidatura "Iniciativa Internacionalista - L'esquerra dels pobles"
26 abr 2009
Efectivament, company, ni Alfonso Sastre ni Doris Venegas són militants de Corrent Roig ni de Corriente Roja. Només faltaria! Precisament el mèrit de la candidatura rau en el contrari del que tu fas: actuar amb esperit unitari, amb voluntat de sumar, sense sectarismes ni desqualificacions, per poder presentar una candidatura de classe i pels drets democràtics a les europees. Sembla que no t'has llegit ni el manifest de la candidatura, ni la crida al seu suport per part de Corrent Roig. El sectarisme et cega. Llàstima, noi! Amb actituds com la teva no anem ni a la cantonada!
Sindicat Terrassa