Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : antifeixisme : especulació i okupació
Erfurt : Okupa desallotjada. Fàbrica demolida.
24 abr 2009
La zona okupa d´Erfurt/Alemanya es trobava dins de l´àrea de l'antiga empresa Töpfer & Söhne. Durant el període del nacional-socialisme a Alemanya, aquesta empresa produïa crematoris, així com també parts de les cambres de gas per als camps de concentració i extermini- com ara Auschwitz i Buchenwald. A primeres hores del 16 d´abril 2009, la okupa d´Erfurt va ser desallotjada. El desallotjament va començar entorn de les 6 am amb policies baixant d'helicòpters fent ràpel fins algunes teulades de la zona okupada. Al mateix temps, van irrompre a la part posterior de la zona amb una tanqueta i un equip de demolició. El desallotjament va ser dirigit pel SEK (una força especial de la policia alemanya), amb l'ús de gasos lacrimògens. A la planta superior del centre okupat algunes persones que estaven encadenades a un bloc de formigó van poder retardar el desallotjament durant un temps. Entorn de les 9.30 hores totes les persones s'havien retirat de la zona okupada. Tota la gent de la zona i la gent de la sentada de bloqueig enfront de la zona okupada va ser detinguda. Tots ells foren posats en llibertat els següents dies, però segurament tindran càrrecs en contra. Immediatament després de l'expulsió de tots els edificis okupats de la zona van ser destruïts - el que ara queda de la nostra okupa és un munt de runes. Tots els altres edificis històrics de la part no-okupada de la zona havien estat destruïts els darrers mesos abans del desallotjament. Ara, l'anterior edifici administratiu és l'únic edifici que queda i s'ha de convertir en un lloc històric.

En els dies després del desallotjament van haver una gran quantitat d'accions a la ciutat. Simpatitzants van organitzar diverses manifestacions i manifestacions a la ciutat, la gent va cremar material als carrers, edificis van ser okupats temporalment, i l'entrada de vidre de l'oficina de l´atur va ser destruïda. Malgrat la gran quantitat de polis als carrers, hi havia un munt de gent que mostrava la seva ràbia i frustració per l´amenaçador desallotjament del centre okupa. Estem sorpresos de la gran onada d'accions de solidaritat a d´altres ciutats. A Weimar (20 km d´Erfurt) van cremar-se més de 40 containers per tal d´augmentar les despeses del desallotjament, a Växjö/Suècia una acadèmia de policia va ser okupada temporalment i van haver-hi manifestacions sense previ avís a ciutats com Leipzig, Nuremberg, Rostock i Hamburg. Fins ara hi ha hagut accions de solidaritat a més de 30 ciutats. Realment estem satisfets de tot aquest suport i encantats que tanta gent es preocupi de la lluita pels llocs autònoms com aquest.

La okupa d´Erfurt ha sigut un projecte polític i sociocultural autònom des dels últims vuit anys. A la zona de l'antiga constructora de crematoris Töpfer & Söhne els okupes van tractar d'informar sobre la història de l'empresa. Els okupants van organitzar passejades per la zona, xerrades i manifestacions sobre temes històrics. El projecte ha participat de la lluita contra el racisme, el sexisme, l´antisemitisme i el capitalisme. Sempre ha sigut important per als okupes aspirar a una transformació social i no només crear un "hàbitat coherent dins del sistema". No obstant, la okupa ha sigut un important refugi per a moltes persones, perquè els nazis no els toleren aquí, han pogut trobar suport persones que estan en perill de persecució sexual o racial. La okupa també ha ofert molt espai per viure, un aparcament de remolcs i autocaravanes, concerts, festes i sales d'assaig, una oficina d'informació, un cinema, una "botigagratis", un taller de reparacions, un gimnàs i una "cuina per tothom " . Els partits i concerts habituals van ser seguits per un munt de gent.

Encara que els okupes estiguessin mirant per un altre objectiu a llarg terme, ara ja no hi ha el centre alternatiu. Però la crida per un espai autònom no desapareixerà després d'aquest desallotjament. Seguirem lluitant pels llocs autònoms a Erfurt i a totes bandes. Ara és més clar que mai que no podem esperar cap suport del municipi. L'alcalde ha afirmat sovint que cada nova okupació serà desallotjada immediatament i els mitjans de comunicació locals xisclaven pels embussos del trànsit durant el desallotjament, la crema de containers i pels costos de tot això. Així que ara ens enfrontem al mateix problema, com molts altres okupes desallotjats abans. La nostra okupa està destrïda i les possibilitats d'aconseguir un lloc nou són realment dolentes. Però el gran suport de tothom reforça la nostra certesa que no ens enfrontem a aquest problema tot sols i que aquesta no serà la darrera zona autònoma de la nostra ciutat.

Seguirem lluitant per llocs autònoms a Erfurt i a tot arreu!

algunes imatges de la destrucció de la zona okupada: http://aftershow.blogsport.de/

el desallotjament: http://radio-frei.de/index.php?iid=7&ksubmit_show=Artikel&kartikel_id=22

alguns vídeos de l'expulsió: http://www.youtube.com/watch?v=B1VafoOfUoc http://www.youtube.com/watch?v=u7_PeRub-0U

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat