Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Las Cevenas: els desmunten la iurta i okupen l'ajuntament de Sent Jan de Gardonenca
24 abr 2009
Una petita volta gratuïta per la iurta de la Bòria
...
Dimecres 22 abril [2009], a les 8 h del matí, l'alcalde de Sent Jan de Gardonenca, Anterieu, acompanyat d'una bona part del consell municipal, d'empleats de l'ajuntament i dels seus inseparables gendarmes i policies municipals, vénen a desmuntar i emportar-se la iurta instal·lada a la Bòria des de setembre 2008. Les primeres persones arribades al lloc aconsegueixen alentir l'operació no pas impedir-la.

Cap a les 11 h, els habituals del lloc se´n van a l'ajuntament per demanar explicacions. Davant la impossibilitat de dialogar, okupen l'edifici que experimenta algunes degradacions simbòliques. Ràpidament la gendarmeria intervé, aporreja, intoxica, arresta tres persones i fa sortir les altres. Una concentració es forma aleshores davant l'edifici i bloqueja la circulació. Finalment davant la mobilització i la determinació dels manifestants, les autoritats decideixen alliberar les persones interpelades i de tornar els elements de la iurta. Recordem que l'indret de la Bòria hauria estat englotit per la construcció d'una presa, sense una forta lluita a començament d´anys 90. Avui, serveix per a diverses activitats autònomes: jardins d´hort col·lectius, apicultura, terrisseria, tallers diversos, habitatges, etc. La iurta serveix habitualment per projeccions, discussions, festes... lliures i obertes a tots.

En aquest període de repressió general de pobres i de treballadors (acomiadaments, fi de les prestacions d´atur, vida cada vegada més cara, ensetgement policíac) soles les resistències i les lluites poden frenar aquesta ofensiva. Les solidaritats i les situacions de força es desenvolupen: la revolta social s´engrandeix a França com a tot el planeta.

L'actitud de l'ajuntament de Sent Jan de Gardonenca ensenya bé que els poders locals intenten tenir un lloc de relleu en l'esclafament de població. Nosaltres no ens deixem fer pas, a la Bòria com a qualsevol lloc.

Per continuar desenvolupant espais de lluita i d'autonomia: cita dissabte 25 d´abril a partir de les 10 h per remuntar la iurta i dialogar de la continuació d´activitats a la Bòria.


*********************

correu :
collectifencevennes ARROBA no-log.org

web :
http://lapicharlerie.internetdown.org


Col·lectiu de Las Cevenas
Mira també:
http://yurtao.canalblog.com
http://www.apiborie.fr

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat