Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : especulació i okupació
Copenhagen: www.Dortheavej-61.dk / post-Ungdomhuset
23 abr 2009
A més d'una nova casa, el col.lectiu incendiari Ungdomshuset ara també té un nova plana web.
http://www.dortheavej-61.dk I com funcionen?
"..."

..."Si volem mantenir una alternativa real, cal per força fer front als qui violen la llibertat dels altres. 5Tenim doncs 5 línies directrius que demanem a tothom respectar de forma permanent a la casa:

- RES DE RACISME! El racisme al govern i als espais públics segueix augmentant i està clar que el fet de tenir la pell pàlida fa les coses molt més senzilles a Dinamarca. A Ungdomshuset, no es tolera cap discriminació basada en el color de pell, l´origen ètnic o la llengua.

- RES DE SEXISME! Ens obliga a retornar als rols de gènere binaris, que ens divideixen dins d´estereotips que comporten determinades oportunitats i responsabilitats. A més, les dones són discriminades per un interrogatori i un risc físic permanent, així com les violències i els abusos psicològics. El sexisme, això és, les accions i opinions basades en la idea que els homes en néixer tenen certs privilegis sobre els altres.

- RES D´HOMOFÒBIA / RES D´HETEROSEXISME! L´heterosexisme és la creença que el sexe ha de definir el nostre gènere, la nostra sexualitat i la nostra elecció de parelles. L´heterosexisme és partir del principi que tothom és heterosexual, o creure que els que no ho són estan desviats, és una forma de violència envers el seu entorn.

- RES DE VIOLÈNCIA! La violència és una forma freqüent d'opressió, que nosaltres no tolerem pas. Sempre hi ha una força més gran que cada individu: la nostra unitat. Per descomptat, fem una distinció entre la violència utilitzada per oprimir als altres, i la que serveix per a defensar-se en contra d'aquesta.

- RES DE DROGUES DURES! Distribuir a Ungdomshuset significa expulsió definitiva, i trobar-se sota l´empresa de la droga és una excel.lent manera de fer-se posar fora .Política cultural

Mai no n´organitzem de concert, de reunió, d´espectacle artístic o d´altres per diners. Tota persona que treballa a la casa ho fa en tant que activista voluntari i cap persona s´està fent pagar. Es remunerarà, per tant, només el cost de les despeses, del menjar i la beguda per a la gent que es produeixin aquí. No tenim la intenció d´afavorir la música comercial, encara menys quan totes les altres persones ho fan voluntàriament. Per descomptat, demanem a la gent que s´hi passés a complir amb les nostres directrius abans, durant i després del seu esdeveniment.


Activisme

Des d´àpats fins a pintures sobre les parets passant per la venda de begudes durant els esdeveniments, tot el que es fa a la casa és realitzat per voluntaris activistes. Pot ser un treball difícil, però és essencial si volem crear una comunitat igualitària. Hi ha diferents grups de treball a la casa sobre els diferents tipus de tasques. La majoria dels activistes participen a un o més grups, però no hi ha obligació de ser part d'un grup de treball en particular.Democràcia directa

Operem sense jerarquia i sense cap. La més alta instància de decisió és la reunió general tots els dilluns a les 19h. Aquí és on coordinem els nostres esforços i discutim les qüestions en curs concernents a la casa. Tots els processos de presa de decisions estan descentralitzats tan com sigui possible. Cada grup a la casa pren les seves decisions de forma autònoma, però totes les qüestions poden ser plantejades a la reunió del dilluns. No votem mai: preferim trobar solucions que convinguin a tots. Algunes persones diuen que això no funciona mai ... però, funciona així des de 1982!LA HISTÒRIA DE UNGDOMHUSET

Ungdomshuset (literalment, "Casa de la Joventut") va ser el nou nom de l'edifici, abans anomenada Folkets Hus, situat al 69 del carrer Jagtvej a Nørrebro, a Copenhaguen.

Ungdomshuset va ser construït pel moviment local dels treballadors, a fi de servir de base a la lluita per la justícia social. Allà es tenien les reunions i les celebracions de festa durant la lluita. A la dècada de 1950, nombroses unions de treballadors-es/sindicats van construir les seves pròpies cases i l´edifici va mantenir-se més o menys buit fins als 80. Als anys 80, el moviment okupa va prendre amplada, i és en aquesta mateixa casa que el Projecte per una Casa de Joves va recuperar-se i van formular-se les demandes a l'ajuntament. Després de dos anys d'okupació intensiva, l'ajuntament va abandonar i va acabar per donar Ungdomshuset al moviment.

Ungdomshuset va ser un centre polític i cultural de quatre plantes. Es va convertir en la base de l'escena D.I.Y. de Copenhaguen, el gran lloc de la música i un punt de trobada de diversos grups autònoms i d'esquerra entre 1982 i 2007 fins que (després d'un prolongat conflicte), el lloc és destruït. A causa del conflicte entre el govern municipal de Copenhaguen i els activistes que okupen el centre social, va ser centre d'una atenció mediàtica i debat públic intensos des de mitjans dels anys 1990.

Les activitats s'estaven duent a terme gairebé a diari dins la casa, de les reunions del matí de dilluns als debats polítics tot passant pels espectacles i les projeccions dels caps de setmana. A més, a la casa hi figuraven diversos tallers i espais d'assaig per a les bandes locals.

Ungdomshuset era una alternativa a un món que dóna lloc a conflictes entre les persones. Sabíem que no era possible crear una societat perfecta a l´interior d´aquest món, donat que les seves lleis i restriccions ens esclafen, i manipula igualment la nostra pròpia conducta. La principal diferència entre nosaltres i el que ens envolta és que estem lluitant contra les estructures permanents que causen problemes entre les persones ...

I encara hi ha temps per acompanyar-nos!

Dortheavej 61
2400 Copenhagen NV
Dinamarca

Kontakt ARROBA Unger.info

..."
Mira també:
http://www.emoware.org/ungdomshuset.asp
http://www.youtube.com/watch?v=yi1Gv-WVXpw

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa