Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Okupa anarquista al centre de Reykjavik ...
23 abr 2009
El passat dijous, 9 d'abril, una casa buida al centre de Reykjavík va ser ocupada il legalment per islandesos anarquistes...
El passat dijous, 9 d'abril, una casa buida al centre de Reykjavík va ser ocupada il legalment per islandesos anarquistes. La casa ha estat buida durant més d'un any i és només una de les moltes cases que són propietat d'una empresa de construcció amb els plans per tirar avall tot el que la substitució de cases antigues per gran centre comercial i d'oficina imposi.

Quant a dins la casa, els okupants van netejar una part i la van obrir. El menjar era servit, música i xerrades sobre les idees que hi ha darrere de l'okupació. La festa va ser molt nombrosa i es va reunir amb les reaccions positives del públic, inclosos els veïns.

Durant els propers dies, els ocupants il legals han acabat la neteja de la casa i van començar a organitzar-la com un centre social. Una botiga lliure va ser creada, així com una editorial radical amb Infoshop literatura , un bricolatge (Faci-ho vostè mateix!) i una cuina-comuna. El dissabte hi va haver una jornada de portes obertes, on l'Alimentació col lectiva Not Bombs serveix menjar i els convidats van ser rebuts a fer una ullada a l'espai i compartir les seves idees sobre com el centre social pot ser utilitzat.

...

Aquesta carta fou enviada pels okupants:

Un centre social ha estat okupat a Vatnsstígur 4.

Cases buides estan a tot arreu; les cases que se suposa que s´enderroquen per la construcció de centres comercials, cases que se suposa que es lloguen en els altíssims preus de les cases que se suposa que fan els rics més rics i culturalment més pobres de la societat.

No demanar permís per utilitzar aquesta casa. No necessitem el permís dels que pensen que poden amb el cap al voltant de la vida i de la terra en el nom de les finances. No participar en aquest sistema.

Prenem el que amb raó és la nostra casa i en aquesta casa anem a crear un espai social on les persones puguin reunir-se i utilitzar-lo en la forma en què pensen els assumptes, per exemple, Informació de l'organització de conferències i nits-, cuinar els aliments, els cercles de començar a llegir, assistir a activitats polítiques i fer tot d´estil d'arts.

L'espai estarà obert a tots aquells que vulguin treballar en pro de canvis radicals a la societat basada en els diners. La democràcia capitalista com la coneixem, és en realitat només una estructura de poder més, destinada al cap i a la fi a guanyar diners. A les Persones se'ls ensenya que és l'únic sistema just que l'ésser humà ha creat al voltant de si mateix, però això no és cert. Dins de la democràcia es reprimeix la majoria per la minoria, i només molt poques persones acaben en la part superior de la piràmide de poder, a costa de la majoria. Per cada primer ministre hi ha milions que no ho són. Consens en la presa de decisions és un mètode que els anarquistes i altres radicals han utilitzat per obtenir les decisions dins dels grups, grans i petits, en lloc de la democràcia de la majoria de les eleccions. Nosaltres utilitzem l'oportunitat de crear alternatives, en lloc de només triar entre elles.

Els bancs posseeixen la majoria de les cases buides i el públic se suposa que ha de pagar pels jocs de la mentida que va ser acceptada "abans del col lapse". No anem a pagar per ells! Això és una okupa contra l'autoritat, el capitalisme i tot tipus de poder. La nostra casa estarà lliure de les actuals autoritats d'Islàndia i lliure de qualsevol tipus d'estructures de poder. Nosaltres, el poble, que va enderrocar el govern anterior i que estem lluny d'haver acabat la deconstrucció del sistema de la desigualtat i la cobdícia, així com la construcció paral lela de la societat que volem per viure Encoratgem als que es neguen a pagar els deutes als bancs, es neguen a abandonar les seves cases i inicien l'okupació!

...

Amenaça de desallotjament d'ahir, dimarts 14 d'abril, el paper dels propietaris de la casa va arribar juntament amb civils i policies vestits i va anunciar que la casa hauria d'estar buida a les 16:00. Amb molt poca antelació barricades dels okupants de la casa i van demanar una demostració de solidaritat que tindrà lloc al davant de la casa. 15:00 Al voltant de persones, el foc va ser encès i van cridar consignes en favor dels okupants. Un parell de centenars de persones van assistir a la manifestació i la botiga-lliure es va obrir.

...

Un discurs va tenir lloc per un dels okupants:

Això és el que anomenem la solidaritat!

És sorprenent veure'ls a tots avui aquí. Això és el que anomenem la solidaritat! Nosaltres, els que han ocupat il legalment aquesta casa canvien la societat en la que viure, una part de la mateix és protegir aquesta casa, una casa que se suposava que anava a entrar al gob del capital des d'un centre comercial que estava previst per a ser construït en aquest lloc .

Ara aquesta casa ens pertany - dins de la gent d'aquí i els que estan fora - i serà utilitzat per a la nostra revolució. Per destruir aquesta societat de les estructures de poder que necessitem una revolució - no les eleccions! Avui en dia, som nosaltres els que estan dins i fora, que estan en aquest fastigosos temps, l'empresa deixa d´escòria el seu camí per aconseguir amb la violència que només ells tenen dret a utilitzar.

Tanmateix, com que la policia no va ser enviada cap a nosaltres ara, el govern enviarà aquesta nit, matí, més tard de la setmana o després de les eleccions. No importa si anem a ser expulsats o si anem a estar-nos en veu alta, tindrem més força. Aquesta casa és la nostra! La lluita és la nostra, una lluita contra l'autoritat i el capitalisme.

La revolució és - i ha de ser - internacional. Amb aquesta okupa anunciem el nostre suport i solidaritat amb el poble oprimit que viu a Palestina i els seus germans de l'altra banda de la paret, Anarquistes Contra el Mur, el moviment de resistència zapatista, a Mèxic, els okupants polonesos de Rozbrat; Mumia Abu Jamal, Rod Coronado i a tots els altres presos polítics als EUA; la tribu Dongria Kondh a Orissa, la Índia, que lluita contra la mineria de bauxita ... i totes les altres persones i / o moviments que lluiten contra l'abús de poder, la corrupció, el capitalisme, l'explotació, l'opressió i la violència - a tot el món.

L'okupació és una part de la revolució i per això animem a tots a okupar cases, tenir més cases buides o negar-se a marxar de la pròpia casa.

Visca la revolució!

Els ocupants il legals en Vatnsstígur 4.

...

Al final, la policia no apareix. La raó és desconeguda, però l'amenaça de desallotjament continua estant. L'okupació ha rebut molt bona cobertura pels mitjans de comunicació i, per descomptat, per els de l'alternativa més. S'ha dut un gran suport i l'esperança dels okupants en la solidaritat continua sent encara més gran que l´amenaça.

Fins més tard .....

Okupa desallotjada - Dues Hores de Resistència contra la Força Especial

...

Després d'un dia sencer de l'amenaça de desallotjament, de demostració de la solidaritat i el suport, la policia finalment es va presentar al recentment inaugurada okupa del centre de Reykjavík. A les 08:00 del matí entre 40 i 50 policies, entre ells molts membres de la força especial, van arribar a la casa, van atacar i van detenir a tres persones que estaven fora, escombrant el terra al voltant de la casa. Dins als okupants se'ls va dir d´abandonar l'edifici i si no, que serien arrestats. Per descomptat, es van negar a abandonar.

...

Les autoritats de policia haguéssin pogut pensar que per venir d'hora pel matí, el desallotjament no rebria atenció i suport. Però estaven equivocats. Molt aviat, el barri era ple de gent que va venir a seguir el que estava succeint i per mostrar la seva solidaritat amb els okupants. Molts dels veïns ja havia anunciat el seu suport a l´okupa i amb la denúncia pels plans de construir centre comercial i oficines sobre el terreny.

...

La policia va tancar les rodalies i va començar a atacar la casa, però els okupants havien adequat barricades a totes les plantes. Quan la policia va intentar entrar a la casa per la part de darrere, es van trobar amb els productes lactis caducats que van ser llançats contra ells. Després d'una mica d'una lluita al primer pis els okupants havien fet barricades àmplies a la segona planta, la força especial va necessitar de dues hores per arribar, mitjançant l'ús de serres de cadena. Tots els intents de la policia per arribar es van trobar amb la resistència i més coses i es van llançar líquids i pals van ser utilitzats per empènyer-los escales avall de l'edifici ... llegir tota la història amb moltes fotos aquí: http: / / aftaka.org/2009/04/16/the-squat-evicted-two-hours-of-resistance-against-the-special-force

www.aftaka.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat