Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Per Sant Jordi, expropiem "Abolim la Banca"
22 abr 2009
Aquest Sant Jordi....”Abolim la Banca”, el llibre de l'Enric Duran, serà present a molts carrers i pobles de Catalunya...les grans llibreries i superfícies comercials han apostat pel llibre, pensant en els lucratius beneficis que els pot aportar..mentrestant, moltes llibreries alternatives i persones que el volien vendre a les seves paradetes, s'han quedat sense, ja que els exemplars s'han esgotat ràpidament i en el món capitalista, ja se sap qui té prioritat...

per això, no compreu el llibre a grans llibreries o superfícies...feu com l'Enric, si poseu els peus en un d'aquests grans monstres del comenrç, EXPROPIEU-LO i difoneu-lo!!!el coneixement és nostre, la cultura és lliure!!

també us podreu baixar el llibre d'internet, al blog de l'Enric: http://www.enricduran.cat/abolim_la_banca

ENRIC LLIURE!!!
Un món sense capitalisme és possible!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per Sant Jordi, expropiem "Abolim la Banca"
22 abr 2009
Mo expliqueu, heu tret un llibre a la venda i ara ens demaneu que el boicotegem.

Si no volieu treballar amb grans empreses perqué no heu anat a la editorial Virus, o Txalaparta o altres editorials alternatives o lliures de grans corporacions, que repartirien els llibres a les llibreries que vosaltres volieu, no treballar amb una gran corporació, per després demanar al boicot.

Estic flipant amb el nivell...
Re: Per Sant Jordi, expropiem "Abolim la Banca"
22 abr 2009
Les coses a vegades no són tan senzilles com penses, el nivell és: fer el que es pot.
Des del primer moment l'Enric sabia que aquest llibre es vendria a les grans corporacions a canvi d'un preu, i des del primer moment va cridar a robar-lo.
En cap moment s'ha fet per treure'n benefici (com tota l'acció que ha tirat endavant) i tot i el cost humà (hores de feina) que ha comportat, s'ha fet.
En cap moment s'ha oblidat les editorials "de casa" que menciones. Però va ser "Ara llibres" qui va donar aquesta oportunitat, i s'ha fet al seu nivell.
Per altre cantó, cal pensar que malauradament les grans corporacions (com els mitjans de comunicació) són monstres que arriben a més gent que la que llegeix indymedia, ...i el cas de l'Enric necessita una pressió popular molt més enllà de "la moguda". Anirem a totes intentant sempre seguir les nostres maneres. Jugar al seu joc; amb les nostres regles.
Això és el que fem i farem. I així el traurem d'allà dins.
Ànims i llibertat Enric.
Re: Per Sant Jordi, expropiem "Abolim la Banca"
22 abr 2009
De moment el jutge no te cap mena de pressió, el talego poca també, i els polítics menys, si no presiones aquests difícilment el traurem del talego, per més llibres que vengueu, o expropieu
Re: Per Sant Jordi, expropiem "Abolim la Banca"
22 abr 2009
Està bé que surti amb una editorial gran. Aixi arribarà a més gent i això és el més important.
No cal rallar-se amb hipotètiques incongruències ideològiques. Està a la presó voluntariament (va tornar) per provocar debat!!!!! Si això no és ser conseqüent...
Re: Per Sant Jordi, expropiem "Abolim la Banca"
22 abr 2009
Amb admiració i escepticisme vaig llegir l'article del enric on parlava de fusionar l'acció directa amb la no-violència gandniana. Finalment l'escepticisme va esbair-se quan ell entrà a la presó, complint així la condemna i actuant de la manera més conseqüent amb el sistema. Ara em queda l'admiració.

Per altra banda, crec que si s'expropia el llibre de les grans superfícies crec que s'ha d'anar a un petit comerç i dir-li al botiguer que l'has robat al "fnac" i que si li pots comprar a ell.

Amb aquest petit afegit l'acció diria que arriba a un 100% de seguretat ideològica :D

Salut!
Re: Per Sant Jordi, expropiem "Abolim la Banca"
22 abr 2009
Aixó es el que no s'acaba d'entendre. Torna perquè l'empresonin? En cualsevol cas, no hagues sigut millor fer el mateix que s'ha fet fins ara sense personificar ? un colectiu de persones, conjunts de colectius.. mil maneres hi han...
El llibre... sembla que la pagina de l'enric esta caiguda, pro sino consegueixo el pdf o el odt, ja me'l robaré..
Re: Per Sant Jordi, expropiem "Abolim la Banca"
22 abr 2009
Sí, la pàgina de l'Enric està caiguda...
L'Enric torna per donar la cara i obrir el debat públic sobre la jugada dels bancs. Marxa per treballar. No fuig. Espera. Calma les aigües...i torna un cop escrit el llibre.
L'Enric mai ha fugit de la justícia. La justícia no l'ha buscat, ni l'ha trobat.
Ha estat el comissari TRAPERO (mossos d'esquadra) qui personalment s'ha posat entre cella i cella buscar, demanar ordres al jutge (presionant) i empresonar a l'Enric. De moment ho ha aconseguit.Però qui riu últim riu millor.
Com vols no personificar en una acció d'aquest caire?Amb quin nom demanes els crèdits? No hi ha tantes maneres de trampejar el sistema bancari...l'Enric n'ha trobat una.
A per totes per la seva llibertat.
Re: Per Sant Jordi, expropiem "Abolim la Banca"
22 abr 2009
tot el recolzament a l'Enric!!!
expropiem el llibre de les grans superfícies comercials!!!
Re: Per Sant Jordi, expropiem "Abolim la Banca"
22 abr 2009
Per a NO-violencia:
no entenc aixó de robar el llibre, portarlo a una petita botiga i comprarli.
Ho pots exlpicar millor? gràcies!
Re: Per Sant Jordi, expropiem "Abolim la Banca"
22 abr 2009
pot estar bé, que la gent expropiï a l'Fnac però els que no tenim fnac al poble, ciutat, que hem de fer anar a barcelona expropiar-lo? si. Així tampoc no arriba a tota la població la proposta d'expropiar. i la gent que mai ha robat i li té pànic, com ho han de fer?
és una bona idea però té alguns errors
Re: Per Sant Jordi, expropiem "Abolim la Banca"
22 abr 2009
ALeshores com les empreses demanen credits? Personificar es possibilitzar la repressio en consecuencia al que s'ha fet, enlloc de seguir fent el mateix, o fer.ho millor.
Penso que si l'empresa que va demanar els credits haguessin estat diferents persones o diferents colectius de colectius, o xarxes o digues-licomvulguis enlloc de l'enric, es podría haber fet molt més mal, aquest mal s'hagues fet mes extensible, i sería més durader en el temps.
Som una minoria els que llegim o veiem indymedia, y a telecinco, o a tv3 d'enric duran ja se'n han oblidat....
Re: Per Sant Jordi, expropiem "Abolim la Banca"
22 abr 2009
Tota empresa té una signatura al darrera,un responsable...els bancs són monstres, però no tontos. Algú ha de deixar la petjada i ser l'últim responsable a qui trucar i castigar si no es paga. Tu t'haguessis jugat la pell signant i demanant crèdits que no tornaràs? Potser juntament amb 1000 persones alhora sí. Però qui s'arrisca primer?
Ell se l'ha jugada per tothom. És el primer insubmís a la banca.
Telecinco i tv3 se n'obliden fins que se'ls hi recorda. Són així, ja ho sabem. Vivim a la societat de la sobreinformació.
Però tranqui que seguim aquí.
Re: Per Sant Jordi, expropiem "Abolim la Banca"
22 abr 2009
Si, hagues posat la meva firma. I ja ho he fet d'altres vegades x altres mogudes, pro segeuixo pensant el mateix....amb matitzos:
me baixat el llibre de enricduran.cat/abolimlabanca i ara entenc alguna cosa més. Si no s'hagues personalitzat, moltes de les pagines del llibre, sobrarien.Pero igualment es molt lloable l'acció, la perseverància i el coratge de fer-ho...
Abogo més però, pero no presentar-se, i seguir desobeint i sent insubmís, també, a la seva justicia, sempre que es pugui,...
i si, seguim aqui, pero jo cada vegada estic menys tranquil i amb mes ganes de cremar-ho tot.
Sindicato Sindicat