Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[L'EIXIDA] Assetjament policíac al CSO LA Gordíssima
21 abr 2009
Sota l'excusa d'una inspecció de sanitat, han identificat 4 persones que romanien fora del CSO.
P1100716.JPG
Aquest dissabte 21 d'abril, a mitja tarda, han sonat les alarmes al CSO La Gordíssima. Passaven pocs minuts de les 7 de la tarda, i el centre social havia obert les seves portes per acollir la cafeta vegana i la biblioteca llibertària. Sense esperar-s'ho, agents de la Guàrdia Urbana s'apropaven a la porta, disposats a entrar. Ràpidament, una persona que era dins el centre social els ho ha impedit, tot baixant la persiana metàl·lica.

Ja des del balcó, les persones de dins la casa han preguntat per la presència dels agents policíacs, qui han argumentat una "inspecció de sanitat" per entrar dins l'espai. L'excusa era que la cuina del CSO estava oberta per fer-hi menjar i que s'havia de passar una inspecció. Tot i així, aprofitant que eren fora sense poder fer res, s'han dedicat a identificar gent que passava pel C/Pons i Gallarza i es quedava davant el CSO, encuriosida. Fins a 4 persones han estat identificades, i fins i tot, els cos repressor ha sol·licitat les cartilles de 2 gossos d'algunes persones allà presents, buscant inútilment poder posar algun tipus de denúncia. A més, durant força estona amb volgut mantenir un to "cordial" i "d'amiguisme" amb algunes de les persones identiticades, com si no fossin agents de la llei, en unes converses que han estat surrealistes, segons hem pogut saber.

Durant l'hora que ha durat la presència policíaca, la furgoneta de la Guàrdia Urbana ha romàs aparcada al C/Mateu Ferran, que duu al mercat, just enfront de la porta del centre social. A més, un mínim de 4 policies "de paisà" seien en bancs propers al CSO.

Tot sembla indicar que l'assetjament policíac respon més a una estratègia intimidatòria de pressió que no pas a una vertadera "inspecció de sanitat". L'anul·lació del judici el passat 2 d'abril, així com la propera data de la nova cita, el dimecres 6 de maig, poden aclarir el perquè d'aquesta desagradable visita, que pot repetir-se en d'altres dies per servir d'assetjament i que pot implicar canvis en el funcionament i les dinàmiques del CSO.
Mira també:
http://stapinfo.bloc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [L'EIXIDA] Assetjament policíac al CSO LA Gordíssima
22 abr 2009
També vam contar amb la presència de secretes a dins del CSO, un a la primera visita i després dos amb pintes guays per dissimular una mica...
Re: [L'EIXIDA] Assetjament policíac al CSO LA Gordíssima
22 abr 2009
Secretas idiotas os creeis que no se nota!!
Sindicat Terrassa