Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
A Gramenet Okupem les Aules!!!
21 abr 2009
Estudiants de St Coloma de Gramenet començaran una okupació de tres dies el dia 24 per protestar contra el pla de Bolonya.
Els i les estudiants entenem que les reformes educatives que el govern de l'Estat i de la Generalitat volen implantar (LEC a l'educació elemental i LOU/Procés de Bolonya a l'educació superior) representen una pas més en les seves polítiques de liberalització dels serveis públics.

En resposta a aquesta agressió als interessos de la classe obrera: nosaltres, els estudiants, hem decidit organitzar-nos i lluitar amb la creació d'assemblees als instituts de secundària d'arreu de Catalunya i de tot l'Estat espanyol.

El pla Bolonya, concretat a la LOU, el reial Decret i la LUC, suposa una mercantilització de la Universitat:

La liberalització del sector universitari no es estrictament una privatització, ja que la Universitat Pública continua tenint titularitat pública, però passen a ser les empreses privades qui gestionen tant els plans d'estudis com la recerca universitaria segons els seus interessos corporatius i no pas per criteris didàctics i científic. La Universitat perd el seu esperit crític independent, la seva capacitat d'universalització del coneixement, d'anàlisi conceptual, de pensament i discussió lliure, ... I passa a ser únicament un centre de recerca específica d'allò que les corporacions privades li demanden.

Aquesta reforma consisteix bàsicament en l'adaptació del sistema universitari al interessos del mercat laboral, un mercat laboral precari que busca una massa de professionals altament especialitzats, tecnologicament preparats i que puguin desplaçar-se fàcilment per tot el territori europeu.

D'altra banda, suposa una elitització de l'accés a les cotes superiors del coneixement. Aquesta dificultat per l'accés de les classes més desfavorides es tradueix en:
#

les beques-crèdit (no són més que un altre negoci especulatiu de la banca),
#

l'exigència d'una dedicació exclusiva als estudis sense oferir beques-salari,
#

pujada dels preus, que tendeixen a acostar-se al cost real, sobretot en els màsters (la majoria dels quals són privats)
#

la mobilitat és només viable si tens un alt poder adquistiu (les Universitats espanyoles, per exemple, cobren un 40% en la matrícula als extrangers).

Per altra banda, la L.E.C, que afecta a l'educació obligatòria, promulga l'autofinanciació dels centres, creant diferències entre centres de primera i centres de segona gràcies a donacions que faran particulars, com empreses o pares.

A més, dóna més poder als directors dels que tenien fins ara i divideix el professorat concedint un augemnt salarial al 30% de la plantilla. Si no en tenim prou amb aquesta política clarament neolliberal i privatitzadora, ens volen fer creure que totes aquestes reformes es podran implantar sense cap tipus de problema.

Però la realitat és que Espanya és dels països de la Unió Europea que menys inverteix en educació, i Catalunya una de les comunitats que menys inverteix de tota Espanya. Per tant, d'on sortiran els diners que fan falta per fer viables aquestes reformes?

Per tots aquests motius i per la pressió que estem patint des de les administracions públiques, els estudiants de secundària de Santa Coloma de Gramenet dels diferents instituts reunits en la CAEGB (Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants de Gramenet del Besòs) demanem la derogació de la L.E.C i la LOU, i qualsevol altre reforma privatitzadora o elititzadora amagada darrere d'altres sigles.

També demanem un debat obert amb les forces polítiques i el conjunt de la societat, on tothom pugui aportar propostes per a millorar l'educació, perquè l'educació afecta a tothom i tothom ha d'ajudar a construir-la.Per una educació pública, gratuïta i de qualitat.

CONTRA BOLONYA ,NI UN PAS ENRERE!!!

Comentaris

Re: A Gramenet Okupem les Aules!!!
21 abr 2009
Des dels instituts donant exemple de compromís i lluita.

Ànims i força companyes i companys!

Gramenet sempre endavant!
Re: A Gramenet Okupem les Aules!!!
22 abr 2009
grandeee allà esterem al ramón berenguer!!
Re: A Gramenet Okupem les Aules!!!
22 abr 2009
+ info:

http://lskrida.wordpress.com
Colera camping CNT