Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Estaleiro Editora es presenta a Barcelona amb els poemes de Máquina de guerra
21 abr 2009
Entre els dies 22 i 25 d'abril Estaleiro Editora desenvoluparà una agenda d'activitats a Barcelona. La iniciativa vol donar a conèixer el seu projecte d'edició alternativa i independent en aquesta ciutat de la mà del seu últim lliurament, el poemari Máquina de guerra, primer llibre de l'autora gallega resident a Barcelona Raida Rodríguez.
Amb el desembarcament a Barcelona, Estaleiro Editora pretén acomplir un dels seus objectius fundacionals: exportar el seu projecte d'edició independent, alternativa, en gallec i vinculada a la lliure difusió cultural, en un conjunt d'espais ampli i divers. El dimecres 22 d'abril, el portaveu de l'editora Carlos G. Figueiras compartirà taula amb Raida Rodríguez Mosquera a la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma, en un acte organitzat pel Lectorat de Gallec d'aquesta universitat. Dos dies després, el divendres 24 d'abril, Estaleiro portarà el seu projecte a l'Espai Social Magdalenes, on la presentació de Máquina de guerra donarà pas a un recital gallec–català obert a totes les persones interessades. Aquest segon acte està organitzat per l'Espai Gallec dels Països Catalans. L'últim esdeveniment d'aquesta intensa agenda tindrà lloc el dia següent, dissabte 25 d'abril, al Centro Galego de Barcelona, entitat històrica de l'associacionisme gallec a la capital catalana que, amb iniciatives com aquesta, demostra la seva voluntat d'obrir-se a les propostes més innovadores de la cultura gallega.

Máquina de guerra representa el primer llibre publicat per Raida Rodríguez Mosquera i dóna continuïtat a una enèrgica activitat literària desenvolupada a revistes, a recitals i a la xarxa, espai en què l'autora manté el blog http://puntodefuga.blogaliza.org/. El 2005 aconseguí el primer premi del XIX Certame Rosalía de Castro amb un breu conjunt de textos inclosos ara en aquesta publicació. Máquina de guerra pretén donar compte de les amenaces que collen la condició humana en la contemporaneïtat i desenvolupa, en aquest sentit, una acció reflexiva i rebel que aspira a qüestionar i repensar les grans categories del pensament i de l'acció política, sigui el gènere, la nació, la llengua, el poder o la memòria. Com la resta d'obres d'Estaleiro Editora, es podrà descarregar de forma lliure i gratuïta des del web www.estaleiroeditora.org.

La presència d'Estaleiro a Barcelona en la setmana en què se celebra la multitudinària Diada de Sant Jordi serveix per a materialitzar l'interès que el col·lectiu editorial sempre ha tingut per fer arribar el seu discurs a un espai cultural que considera privilegiat, ja sigui per la seva representativitat com a enclavament de referència per a la cultura gallega a l'exterior, o bé per la seva rellevància com a emplaçament de dinamització político-cultural, social i editorial fonamental en el conjunt de l'Estat.

Agenda completa d'actes:
Dimecres 22 d'abril (16:30 h). Facultat de Lletres, Universitat Autònoma de Barcelona. Organitza el     Lectorat de Gallec.
Divendres 24 d'abril (19:30 h.). Espai Social Magdalenes (C/ Magadalenes, 13-15). Organitza l'Espai Gallec del Països Catalans.
Dissabte 25 d'abril (18 h.). Centro Galego de Barcelona (Rambla Caputxins, 35-37)
Mira també:
http://www.estaleiroeditora.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat