Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Estudiants contra Bolonya i la manipulació
21 abr 2009
Companys,

El darrer període de vacances ens ha servit per analitzar en profunditat la campanya contra el pla de Bolonya i veure el que s'ha fet bé i el que cal millorar. Només un exercici d'autocrítica ens permetrà albirar els nostres objectius.

No som pocs els companys de diverses assemblees que compartim la mateixa opinió: ha estat clau per a les nostres reivindicacions aconseguir un ressò mediàtic, però a quin preu...?

No ens ha afavorit gens que vinculin la nostra lluita contra la privatització de la universitat amb el comportament de certs grups violents que ni tan sols sent universitaris hem acollit entre nosaltres. No ens hem de dixar arrosegar per aquesta vesant i així amb encert va actuar el servei d'ordre en alguna mani per evitar aquestes actituds.

És cert que certs col·lectius tenen experiència en la lluita al carrer, però ens cal seguir aquesta línia i deixar que persones externes a la universitat, per molt que simpatitzin amb la lluita contra Bolonya, intentin encapçalar les nostres mobilitzacions?

Si algú utilitza la protesta legítima i compartida contra la implantació del pla de Bolonya per aconseguir d'altres objectius que no tenen res a veure amb els interesos dels universitaris això és un problema. I si a més persones d'aquests grups defensen l'ús de la violència com a eina de lluita això és un problema greu per als universitaris de veritat.

Evidentment que agraïm tots els recolzaments rebuts de diversos grups i col·lectius que ens han donat suport en les nostres reivindicacions, però no volem que aquest suport es transformi en un intent de lideratge per part de persones d'aquests col·lectius o que es tinguin actituts sucursalistes envers els mateixos. Ja som prou grandets per saber el que volem hi per decidir-ho nosaltres.

Per altra banda, he llegit algunes crítiques ferotges contra el paper de la CAE a la que s'etiqueta de tova al frenar algunes propostes contundents impulsades molts cops per aquests grups no universitaris o universitaris -sucursalistes. Potser el que passa és que molts dels integrants de les diferents assemblees i de la mateixa CAE estem veient que certs lideratges amb aires externs no tenen res a veure amb les nostres legítimes reivindicacions.

És una llàstima que certs suports que hem rebut contra el Pla de Bolonya en definitiva ens hagin fet més mal que bé. Per no parlar del clientalisme d'algun sindicat universitari envers la seva organització "revolucionaria" de referència.

Cal estar atents a possibles ingerències externes i deixar clar que algunes lluites, per molt legítimes que puguin ser, no són les nostres.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Estudiants contra Bolonya i la manipulació
21 abr 2009
La "lluita" contra Bolonya no té sentit si no es veu la relació que té amb d'altres problemàtiques actuals, forma part de la lògica del sistema, si no t'agrada, ves a fer acampades a la uni, que està molt bé, pot ser divertit, ara bé, prepara't per acollir la reforma als teus braços, aillant la lluita no aconseguirem res.

Si encara vols ficar l'altra galta, tú mateix.

Et recomano la lectura dels articles publicats sobre la lluita estudiantil a l'antisistema d'aquest mes, potser així entendràs per on vaig..

Salut, reflexió i lluita!

Per cert, marc, m'agradaria acabar de comentar-te citant la teva pròpia frase, potser així queda més clar per on vas tú:

"amb encert va actuar el servei d'ordre en alguna mani per evitar aquestes actituds."

apa
Re: Estudiants contra Bolonya i la manipulació
21 abr 2009
Quines lluites no són les nostres??? Això va pels llibertaris i els indepes? Aclareix-ho si us plau.
Re: Estudiants contra Bolonya i la manipulació
21 abr 2009
Quina sarta de tonteries.

El que ve a dir això en resum és:

1. Tots els universitaris som pacifistes perque jo ho dic. L'única resposta ha de ser pacífica perque jo ho dic.

2. Ajudem a criminalitzar respostes que puguin sortir del políticament correcte i de l'única via que jo us mostro com a valida, que és unicament la pacífica. Reforcem així el llenguatge del poder i la manipulació que parla de violents i antisistema. Segreguem estudiants bons de delinquents violents, aliens a la universitat. I tot això quan és evident qui van ser de forma brutal els únics violents: els uniformats del sistema. El dret de defensar-se de ser apallissat també et fa violent. Cap crítica al paper d'aquests autèntics violents en aquest test.

3. El problema de privatització de l'universitat no té res a veure amb d'altres lluites ni problemes, ni s'han de barrejar, encara que l'arrel sempre sigui la mateixa: el sistema econòmic neoliberal. Els recolzaments de grups aliens a la univeristat són simplement per fer bulto, per pur interès, que ens recolzin però calladets davant l'avantguarda que ens marcarà el camí. Que a ningú se li acudeixi donar-se compte que la lluita d'uns és la lluita de tots, la mateixa lluita.

4. Els estudiants podem decidir el que volem, i per suposat marquem el camí de les mobilitzacions, però hi ha coses que no es poden decidir perque jo ho dic. Si una assemblea decideix utilitzar d'altres mitjans que no siguin pacífics, automàticament deixaran de ser estudiants. Els grups o sindicats que defensen aquests altres mètodes és perque estan infectats per organitzacions revolucionàries de referència, l'etern complot judeomaçònicokuparevolucionariantisistema.

Apestes a madero o a gilipolles menjaflors super lider espiritual de masses cíviques i domesticades. No se qui em fa més fàstic.

Fora "hippies" i mossos de la universitat. Sou tal para qual.
Re: Estudiants contra Bolonya i la manipulació
21 abr 2009
"servei d'ordre"?

FUERA LA POLIZÍA ROJA DE LAS UNIVERSIDADES!
FUERA LA POLIZÍA DE LA UNI!

x una universidad libre y libertaria!
Re: Estudiants contra Bolonya i la manipulació
21 abr 2009
Us heu fixa't que aquest comunicat no va signat per ningú. Es veu clarament que és una intoxicació.
Si algú pensa això que es diu en el comunicat ho podria dir sense problemes assumint-ho públicament, però no és el cas. Em sembla que es tracta d'una intoxicació pura i dura.
Re: Estudiants contra Bolonya i la manipulació
21 abr 2009
Si és una intoxicació, malament. Si és una aportació individual, malament també: IMC BCN no és el lloc per fer-la. A més, es dedica a parlar de "grups", "lluites que no són la nostra", etc., sense mencionar-los ni anar més enllà en la crítica. Tot superficial. En efecte, fa pudoreta a intoxicació.
Re: Estudiants contra Bolonya i la manipulació
21 abr 2009
"Recogiendo las migajas del prestigio de la Universidad, el estudiante todavía está contento se ser estudiante. Demasiado tarde. En el momento en que accede a ella, la enseñanza mecánica y especializada que recibe está tan profundamente degradada como su propio nivel intelectual, con la particularidad de que la realidad que domina todo eso, el sistema económico, reclama una fabricación masiva de estudiantes incultos e incapaces de pensar."
"La famosa 'crisis de la Universidad' parte de una crisis más general del capitalismo moderno; sigue siendo el objeto de un diálogo de sordos entre diferentes especialistas."
"Las diversas facultades y escuelas, todavía adornadas de un prestigio anacrónico, han pasado de dispensadores de la 'cultura general' a la medida de las clases dirigentes, a criaderos de engorde rápido para los cargos inferiores y medios."

Estos fragmentos estan extraidos del texto "de la miseria en el medio estudiantil considerada bajo sus aspectos económico, político, psicológico, sexual e intelectual"; de Mustapha Khayati que fué publicado en noviembre de 1966 en la Universidad de Estrasburgo por estudiantes y miembros de la Internacional Situacionista.

Parece mentira que estas palabras escritas hace 43 años conserven tanta vigencia. Me fascina que aquel movimiento estudiantil apuntara tan alto, aunque no consiguiera ningún cambio cualitativo pues tampoco era su objetivo. Por otro lado me entristece profundamente que el movimiento estudiantil actual apunte tan bajo. Hasta el punto de sostener que las protestas relacionadas con la reforma universitaria no tienen nada que ver con el contexto político actual y los movimientos sociales que se pueden derivar de él. ¿Servicio de orden?, ¿personas externas a la universidad? Tiemblo pues no se si el texto ha sido escrito por un estudiante en lucha o por el conseller de Universitats. Nadie en absoluto es externo a nada de lo que acontence en nuestra sociedad y miedo me dan todos los servicios de orden. ¿No sereis vosotros los que estais determinados a acabar con el movimiento estudiantil en sentido amplio y plural?
Desconfio de la burocracia que se autodenomina asamblearia y no deja de ser un circo parlamentario dirigido fundamentalmente al espectáculo.

Ahí va otra cita:
"El estudiante, más que cualquier otra persona, está contento de estar politizado. Sin embargo, ignora que participa del mundo moderno a través del espectáculo. [...] La falsa conciencia política del estudiante se encuentra en estado puro, y es él quien constituye la base ideal para las manipulaciones de burócratas fantasmales de organizaciones moribundas."
Re: Estudiants contra Bolonya i la manipulació
21 abr 2009
Què vol dir "integrants de la mateixa CAE"? És que hi ha gent que "milita a la CAE"? Quina mena de COORDINADORA D'ASSEMBLEES és aquesta?
Re: Estudiants contra Bolonya i la manipulació
21 abr 2009
quan els mossos et fotien d'hosties, alguns van anar a llençar pedres perque retrocedissin, en aquell moment segur que no et vas queixar dels "violents antisistema politicament incorrectes encapuxats i aliens a la universitat"
Re: Estudiants contra Bolonya i la manipulació
21 abr 2009
Es pot estar d'acord o no amb el que exposes. Per mi és evident que si no actuem de forma activa res no canviarà, però respecto el teu punt de vista i sé que n'hi ha uns quants que pensen com tu. Això no treu que la resposta activa crec que s'ha de decidir des de les assemblees de les diferents universitats i no des d'altres llocs.
Re: Estudiants contra Bolonya i la manipulació
21 abr 2009
CC.OO Federació Ensenyament parla sobre Bolonya a un monogràfic amb articles de Moreso (rector UPF), Alber Recio (prf UAB) i albert Claret (AEP-UAB).
Títol: "Redrecem Bolonya"
Per a qui l'interessi conèixer de primera mà l'opinió del sindicat del règim

http://ccoo.uab.es/images/documents/te-universitat.pdf
Re: Estudiants contra Bolonya i la manipulació
21 abr 2009
El de l'AEP-UAB diu en lletres enormes al títol que Bolonya és "l'autèntica amenaça contra la universitat pública". Menys intoxicació si us plau.
Re: Estudiants contra Bolonya i la manipulació
21 abr 2009
enriquidor de debat, segurament ets tu qui no s'ha llegit l'article de l'Albert Claret.

Acabes de quedar en l'evidència més ridicula que podries quedar.

Entoxicadors professionals, retireu-vos, vosaltres si que no feu cap falta.
Re: Estudiants contra Bolonya i la manipulació
21 abr 2009
http://www.youtube.com/watch?v=NdyIlxlufhg&feature=related
Re: Estudiants contra Bolonya i la manipulació
21 abr 2009
b

http://www.youtube.com/watch?v=NdyIlxlufhg&feature=related
Sindicato Sindicat