Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Illacrua 166
20 abr 2009
Illacrua 166 (abril de 2009)
166.jpg
Economia solidària, una alternativa en marxa

Molt abans que esclatés la crisi econòmica i es tornés a parlar de reestructurar el capitalisme, ja hi havia moltes organitzacions i moviments socials que treballaven per avançar amb un model econòmic més juts i participatiu. Amb aquest article coneixem algunes d’aquestes propostes de la mà de la Xarxa d’Economia Solidària (Xes)


El full de ruta de les Cup

El passat mes de gener l’assemblea general de les Candidatures d’Unitat Popular (Cup), amb tot el llegat de l’experiència adquirida des dels anys vuitanta, va aprovar una mena de full de ruta per intentar convertir les pràctiques que actualment ja desenvolupa en molts pobles i ciutats en una alternativa a gran escala.


Les claus de l’avortament, a debat

Tot i que la Ue fa temps que exigeix la despenalització de l’avortament, encara hi ha estats de tradició catòlica que s’hi resisteixen. A l’Estat espanyol s’està intentant avançar, però les demandes dels moviments emancipadors sovint topen amb les actituds reaccionàries de petits grups i les dificultats d’aplicar els drets a través de la sanitat pública.


Galícia “non se vende”

Amb el record de la catàstrofe del prestige encara ben a prop, el Pp torna a governar a Galícia. Malgrat tot, els moviments socials encara hi tenen molt a dir, tal com ho demostra l’existència de plataformes com Galiza non se vende, que denuncia temes com ara la contaminació dels rius, la privatització de zones agrícoles i els irracionals plans de carreteres i ports esportius.


Boaventura de Sousa Santos: idees al serveis de l’emancipació social global

Conversem amb aquest sociòleg portuguès, que fa poc ha participat activament del Fòrum Social Mundial (Fsm). Autor de diversos llibres, ens aporta un primer balanç de l’esdeveniment i la seva visió sobre les possibilitats de l’altermundisme enfront les receptes de sempre del capitalisme neoliberal.


Geografia actualitzada de les amenaces ambientals

Durant els últims mesos la crisi global ens pot fer pensar que s’aturi la sobreexplotació dels recursos naturals. Amb tot, cal estar ben alerta, perquè aquest context també pot servir perquè les empreses busquin la rendibilitat a qualsevol preu i accelerin la depredació de les zones naturals americanes, asiàtiques i africanes que tradicionalment han alimentat el mercat dels països rics.


El nou impuls creatiu de la música en català

El món de la música en català s’ha obert camí molt més enllà del rock de principis dels anys noranta. Actualment, arreu dels Països Catalans conviuen un bon grapat de grups desacomplexats i creatius, que es prenen la seva feina més com la de l’artesà que no pas com la del fabricant industrial.

Més informació: www.illacrua.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat