Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: sense clasificar
Comida Can mas deu apoyo a Radio Bronka 26 abril
20 abr 2009
Este domingo 26 habra en can mas deu una comida pro Radio Bronka 104.5 FM con concierto y sorpresas.
Durante la jornada habrá distintas actividades enmarcadas en la lucha por la defensa de collserola
Comida apoyo Radio Bronka.jpg
"COLLSEROLA PARC NATURAL...
REAL?”

Jornada col•lectiva de defensa de la solana de Collserola

26 d'ABRIL al PIC (Punt de Interacció de Collserola) en la vall de Can Masdeu.
Per arribar consulta el map a la nostra web: www.canmasdeu.net

Programa de activitats:

11:00 -14:00
PASSEIG PER COLLSEROLA
Un passeig pels voltans de Can Mas Deu per reconèixer moltes plantes remeieres autòctones i aprendre algunes de les seues aplicacions tant culinàries com per la salut. Compartirem el que cadascun sabem i comptarem amb l'experiència d'una persona coneixedora. Sortirem i acabarem al pati del rurbar-PIC.

<<No hi han males herbes, totes ens poden servir per quelcom, el que hi ha es un profund oblid... i una manca de curiositat>>    
La borraina em-prenyada

12:00
DANSA A LA NATURA
Vine a gaudir d'un recorregut per llocs màgics de la vall de Can Masdeu al ritme de la música. Porta el teu lector de mp3 amb auriculars i espai per omplir de músiques. Sincronitzarem les cançons i anirem fent passes de dansa i altres sorpreses mentre avancem pel bosc...
Conduït per Núria, de Serenarte

14:30-16:00
Menjar i música folk en directe a càrreg dels companys de Ràdio Bronka per a contribuir a financiar aquesta ràdio lliure a Barcelona.
Més info: www.radiobronka.info

17:00:19:00
TAULA RODONA: Collserola Parc Natural... i ara què?
Un nou escenari s'obre amb la inminent declaració de Collserola com a Parc Natural, un objetiu llargament perseguit per nombrosos col•lectius ecologistes y veïnals. Soposarà aquesta declaració una garantia per a una millor protecció de Collserola? Què passa amb les parts que han quedat fora del Parc Natural? Per respondre a aquesta i altres moltes preguntes volem reunir a diversos col•lectius que en els darrers anys han contribuit, amb les seves lliutes, a la defensa de Collserola. Volem analitzar junts la situació actual i donar claus que permetin compendre el significat de la lluita per a la defensa d'aquest hàbitat natural, situat enmig d'una aglomeració urbana de més de 3 milions de persones.

19:00-21:00 o més tard...
FINAL DE FESTA AMB BALL FOLK
Amb música en directe.

DECLARACIÓ

La vall de Can Masdeu...
.... o de com construir una solana de Collserola agroecològica

Des de temps remots, successives generacions de pobladors de la vall han modelat i mantingut un eficaç sistema de mines, canalitzacions d'aigua, basses i terrasses per al cultiu que mig segle d'abandó no ha pogut esborrar del tot. La vall ha conservat també boscos de pins i roures, vessants de ginesta i romaní i abundants zones humides on es refugien esquirols, conills i senglars.
En els darrers set anys la vall ha revifat. Hem rehabilitant la masia, recuperant la finca agrícola i construint una comunitat viva que interactua amb el medi i els seus cicles naturals. Una comunitat implicada amb el teixit associatiu del districte de Nou Barris i amb tots els veins que participen del projecte o venen a passejar per la vall. Aquesta visió de la serra de Collserola com un lloc on seguir practicant un ús social sostenible del territori té el valor afegit de donar-se a dos passes del
polígon de Canyelles, exemple d'un model urbanístic massificador i poc sostenible que lamentablement segueix vigent.
En defintiva, aquesta vall està viva i continua resistint a una ciutat obstinada en devorar-ho tot. La última amenaça? La classificació com a EPRE (Espai Periurbà de Regulació Especial) per part de l'Ajuntament de Barcelona.
Els EPRE's no son més que estats d'excepció urbanística forçats pel consistori per assegurar-se el dret a mossegar la serra, ja que permetran construir equipaments i ajardinar la vall independentment de la declaració de Parc Natural. Resulta irònic pensar que els que hem estat lluitant per conseguir aquesta protecció... acabem sent-ne els primers exclosos.
El mateix podem denunciar a altres punts negres de la solana: El pla Caufec-Porta BCN a Esplugues, víctima de l'exclusió de les zones de transició al nou parc natural. El Tunel d'Horta, que segons el conseller Baltasar és plenament compatible amb un Parc Natural (sic). I altres conflictes que pots trobar a la web www.collserola.org.
És doncs temps de plantar cara i recordar un cop més que el territori no és ni una mercaderia ni un postal.

Lluitem per una solana realment protegida i lliure de EPRE's!
Defensem una Vall de Can Masdeu pública, autogestionada i agroecològica!

Des de la masia, 18 abril 2009.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comida Can mas deu apoyo a Radio Bronka 26 abril
20 abr 2009
visca la barcelona nord en lluita, visca collserola, visca Radio Bronka, molts anims! quina llastima no poder ser-hi..
Sindicato Sindicat