Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
El poble de Viladecans jutja a l'especulador Paz Dorado
20 abr 2009
Ahir 19 d'abril, el poble de Viladecans va ser convocat a la Plaça Sant Joan en qualitat de víctima de les actuacions de l'especulador Paz Dorado. Allà se'l va jutjar i condemnar. A continuació passem el document enviat pel taquígraf:
"Jutge: Atenció a tothom! Anem a donar pas al judici popular “Viladecans contra Paz Dorado”. Es prega silenci, si us plau! El fiscal te la paraula.

Fiscal: Gràcies. Acuso el Senyor Paz Dorado de quatre delictes. Que anirem desenvolupant un per un. Se l'acusa de:

Destrucció de l'entorn natural.
Malversació de diners públics.
Corrupció amb complicitat de la classe política.
Desconsideració vers el patrimoni arquitectònic i cultural de Viladecans.

Jutge: Advocat defensor. Com es declara l'acusat?

Advocat: El meu client es declara innocent de totes les acusacions.

J: Donem pas als arguments del fiscal.

F: Acuso el senyor Paz Dorado de voler destruir espais naturals tals com
zona agrícola del poble lleidatà de L’Albi,
la zona agrícola forestal de la muntanya de Sant Ramon a Viladecans,
l’espai agrícola forestal de Mas Lluí a Sant Feliu,
parc natural de Collserola, a Sant Esteve de Sesrovires,
Masia Can Mansó a Cornellà, a Sant Andreu de la Barca, a Castelldans, a Corbera i Pallejar, al Pla del Penedes, a Sorvilan (Granada), a la Plana Deltaica de Viladecans, a Almenar (lleida), a Hostalets de Pierola, a Sant Boi de Llobregat, a Sant Fruitos del Bages, a Sentmenat, i a Sant Vicenç dels Horts.
Les proves son irrefutables, ja hi ha evidencies palpables de projectes i negociacions polítiques que projecten la destrucció dels ecosistemes. No conforme amb la destrucció d'aquests espais, aquest home ha venut els seus immobles a preus astronòmics, generant un endeutament insuperable per a molta gent que s'ha vist obligada a pagar per cobrir una necessitat bàsica, com és un sostre per viure-hi. Els resultats d'aquesta irresponsabilitat és l'empobriment de la població i l'enriquiment d'ell i els seus companys d'ofici.

J: Que diu la defensa?

A: Els espais naturals que diu el fiscal en realitat son terrenys desaprofitats. S'ha d'urbanitzar el màxim possible per progressar i arribar al benestar general. Els espais naturals no donen diners, no son rentables, i en el món que vivim el que no es rentable desapareix. El meu client només ha participat de les lleis de l'economia de mercat, és que això és un delicte?. El capitalisme és així.

J: Quin és el següent delicte, senyor fiscal?

F: L'acusat, en la seva febre enriquidora, i considerant no haver guanyat prou diners, va apropiar-se d’un milió tres-cents vuitanta mil euros mentre era president de la Confederació d'empresaris del baix llobregat. Pel que sembla ha fet un pacte extrajudicial amb un jutge de l'Estat, la Generalitat i el Govern central, en el que tornant els diners apropiats eludia la seva responsabilitat penal i tot i ser condemnat a dos anys de presó, no hi ingressarà per no tenir antecedents. Aquests diners els ha tingut durant mes de 10 anys. Aquests diners eren els nostres diners, diners a la formació dels treballador i expropiats per l'Estat i concedits per aquest a gent ambiciosa de poder.

J: Advocat defensor.

A: Be, no cal posar-se així. Aquests diners van ser guardats pel meu client a l'espera de tenir l'oportunitat de retornar-los. Tothom sap que quan una persona té molts diners no està desesperat per tenir-ne més. Aquesta quantitat s'ha tornat i aquí no ha passat res. El judici, el que li correspon a l'Administració Pública ja s'ha resolt. Penseu, a més, que és molt difícil per al meu client recordar que fa amb tans Euros. Un despiste el té qualsevol.

J: Continuem, senyor fiscal.

F: El delicte número 3 és el de corrupció amb complicitat de la classe política. Tinc proves, que a més estan penjades a internet i tothom les pot consultar, que el senyor Paz Dorado ha comprat terrenys no urbanitzables per sobre de la ronda de cornisa, a la falda de la Muntanya de Sant Ramon, a un preu molt baix. Però resulta què, tot i no poder edificar segons el plànol municipal, té penjat a la seva web un projecte de construcció de pisos i diu buscar inversors.
Que potser té informació privilegiada?
Com sap que aquests terrenys seran urbanitzables en el futur tot i el compromís de l'Ajuntament a no construir per sobre de la ronda de cornisa?
Quantes vegades l'acusat ha comptat amb informació privilegiada per especular amb terrenys?
Respongui'm: Per què l'acusat consta com a administrador únic d'una vintena d'empreses catalogades com a Societats Limitades?
Que ha fet al poble de l’Albi? Existeixen proves que:
Va Convèncer als polítics de torn.
Va Vendre fum a la població amb dibuixos de xalets i indústria.
Va Citar els propietaris dels terrenys en qüestió per separat.
Va Fer opcions de compra a preus ridículs al·legant un bé pel poble amb el suport dels polítics citats.
Va Redactar un nou pla urbanístic pel poble, beneficiant les zones que ells controlaran i perjudicant la resta.
Va Implicar els seus tècnics i empreses en la gestió urbanística i jurídica de l’Ajuntament.
Va Amenaçar, a la gent que no vol vendre a baixos preus.
Va Pressionar a tots els organismes oficials per aprovar el POUM i els seus plans parcials i utilització dels polítics a nivell provincial i Cambra de Comerç per presentar la “gran inversió, indústries de recerca agroalimentària...”
Va Signar convenis amb entitats locals, utilitzant-les amb finalitats electorals: les que no van cobrar abans de les eleccions, no han cobrat el que se’ls va prometre.
Va Vendre molt fum durant les eleccions el partit que estava a govern i al seu costat, prometent fins hi tot que construirien una residència i un CAP amb els seus diners!!! (son 850 habitants).
Va Enviar factures a l’Ajuntament en concepte de participació dins del polígon. A ell no se’l va cobrar més de 10000€ per tràmits que va realitzar l’Ajuntament!!! Quina cara!

J: Què respon la defensa?

A: Nego rotundament que el meu defensat compti amb informació privilegiada. No té res a veure que el meu client es mogui dins el cercle d'afinitat del Partit Socialista i quedi habitualment per sopar amb alts càrrecs d'aquest partit polític. En tot cas es podria dir que el meu client és un gran empresari amb visió de futur i ha sabut on invertir els diners.

J: Senyor fiscal, pot argumentar l'última acusació?

F: El senyor Paz Dorado ha actuat amb desconsideració vers el patrimoni arquitectònic i cultural de Viladecans. Ha deixat caure edificis històrics i promogut la destrucció d'espais d'horticultura urbana d’un gran valor. A més, amb el seu model d'arquitectura, s'ha dissenyat una ciutat on s'aïlla a l'individu de la resta de la societat tant físicament com psicològicament. Però el cas més il·lustratiu és la Masia de Cal Menut, considerada patrimoni històric, comprada pel senyor Paz Dorado l'any 2003. Segons una sentència judicial està obligat a mantenir l'edifici en bon estat i, segons les investigacions que s'han dut a terme, la masia es troba en un estat deplorable, amb els sostres caiguts i l'aigua podrint l'estructura. Això demostra una greu desconsideració vers el que es considera patrimoni, i tot i ser incongruent que una masia d'interès popular estigui en mans privades, aquest senyor no ha invertit ni un Euro a reparar els desperfectes de l'abandó irresponsable de l'immoble. Tenim també antecedents al poble veí de Sant Feliu, on l'acusat , va comprar la sala d’espectacles IBERIA, amb el pur objectiu d’especular amb ell, cobrant un lloguer de 12.000 euros. I promovent una venda milionària del immoble, a l'ajuntament de Sant Feliu, per un valor de 2.700.000 euros, un valor molt per sobre del preu actual.

J: Senyor advocat defensor, té la paraula.

A: Considerar patrimoni arquitectònic a edificis vells és una percepció subjectiva. El meu client ha edificat nous i lluents edificis moderns allà on hi havia runam. Aquesta masia que diu vostè data del segle XV, no troba més coherent fer una construcció nova que mantenir una antiga? A més, aquí estem parlant de Viladecans, el que passi a altres pobles no procedeix en aquest judici.

J: Passem a les al·legacions finals.

F: Poble de Viladecans. Ens han venut un progrés que no es tal. El model de desenvolupament capitalista busca el benefici a curt termini, està exempt de responsabilitat ètica i no es veu afectat per la voluntat de decisió del poble. El disseny de desenvolupament es crea als despatxos a porta tancada. El resultat salta a la vista. Tenim un entorn degradat, les butxaques dels grans empresaris plenes i un poble que no pot pagar els seus deutes. El capitalisme és desordre, caos, destrucció i injustícia. I el senyor Paz Dorado és un fidel seguidor d'aquest model. Però n'hi ha milers com ell i algun dia hem de dir: Prou!
I crec que aquest dia ja ha arribat!

J: Procedeixi a l'al·legació, advocat.

A: El meu client és un home bo que vol el benestar de la societat. No pot haver injustícia si votem cada quatre anys als nostres representants. Ells decreten les lleis pensant en nosaltres, el poble, i si d'això en treuen benefici és un efecte fortuït i casual. Els catastrofismes sobre la insostenibilitat, destrucció d'espais naturals i tal són només teories de les que encara no hem vist resultat. Gracies a persones com el meu client vivim en el món que vivim, i li hem d'agrair.

J: Vistes les al·legacions, alguna de les persones aquí presents vol dir alguna cosa?

Poble: (Espontanis criden "especulador", "monstre", "qui la fa la paga"...)

J: Si no hi ha res més a dir, passem a veredicte. Sobre el primer delicte, destrucció de l'entorn natural, què considera el poble?

Poble: CULPABLE

J: Sobre malversació de diners públics?

P: CULPABLE

J: Corrupció amb complicitat de la classe política?

P: CULPABLE

J: I finalment, sobre la desconsideració vers el patrimoni cultural i arquitectònic?

P: CULPABLE

J: Les parts han exposat els seus argument a favor d’inculpar a en Paz Dorado, i en contra, per tant, si ningú te res mes a dir.... El poble de Viladecans, amb el poder que en ell es reconeix sentencia:

Degut a la successió continuada de delictes es consideren il·legítims els beneficis obtinguts mitjançant el tràfic d'influències, obtenció d'informació privilegiada, abús de poder, xantatge i altres estratègies empresarials per part de l'acusat. El poble, com a màxim perjudicat de les seves malifetes ha de recuperar des d'ara mateix de tots els seus bens i immobles.
Condemno al Senyor Paz Dorado a l'expropiació de totes les seves propietats. La primera expropiació serà la masia de Cal Menut, on el poble en prendrà possessió abans de migdia en una cercavila que sortirà d'aquí en acabar de llegir la sentència.

Aquesta execució ha de servir com a revulsiu per a que el poble recuperi el seu poder mitjançant l'autogestió dels seus afers. L'acció directa és la nostra arma més eficaç per combatre les injustícies del sistema capitalista, ja que les vies democràtiques són vies mortes que no porten enlloc més que al pur teatre parlamentari.
Recuperem els carrers, recuperem les nostres vides.
Salvem Oliveretes!
Marxem a Cal Menut!"


Acte seguit, part del poble assistent va fer complir la sentència i, després d'una ruta sobre punts històrics de Viladecans, es va recuperar la masia de Cal Menut per a fer un dinar popular. Allà es va poder observar l'estat ruïnós d'aquest patrimoni històric. Desprès del dinar es va visitar a l'antic masover expulsat per l'empresari, que va explicar la història de Cal Menut, com el van fer fora i la situació actual de la masia i les seves terres.

Seguirem lluitant contra l'especulació i la corrupció.

This work is in the public domain

Comentaris

octavetes a viladecans
20 abr 2009
resized_fiscal, jutge i advocat.jpg
resized_gremi destructors.jpg
resized_IMG_0387.jpg
De que Coneixem en Paz Dorado a Viladecans?:
Doncs és el propietari de la Masia de Can Menut a Viladecans (declarada patrimoni local que s’està deixant caure a trossos) per mitja d'una empresa del entremat de Global Inversiones Europeas, és el propietari del 31’67 % del terrenys forestals de la vessant viladecanenca de la muntanya de Sant Ramon, per mitja de tres de empreses relacionades amb ell, Construccions Sant Ramon Viladecans, Global Inversiones Europeas, i Immobiliaria Cal Simon S.l., On projecte un pla urbanístic il.legal per ser zona forestal.
I és propietari de terrenys a la plana deltaica de Viladecans per mitjà de l’empresa Promotora de imagen y comunicacion. És el president de la patronal, Confederació d’empresaris del Baix Llobregat, que com heu llegit acaba de confessar la apropiació indeguda de mes de 1,2 milions d'euros de les subvencions europees per cursos de formació, i ha negociat tornar els cales desprès de mes de 8 anys per no anar a la presor...
A més també ha deixat petjada a Cornellà, Sant Boi, Sant Feliu de Llobregat, Sant Esteve de Sesrovires, L’Albi, Sant Andreu de la Barca , Castelldans , Corbera i Palleja , al Pla del Penedès , a Almenar ( Lleida ) , Hostalets de Pierola , Sant Boi de Llobregat , Sant Fruitós del Bages , Sentmenat i a Sant Vicenç dels Horts.

I com que ara a Catalunya , ja el coneixem , comença a actuar fora com és el cas de Fuente Ovejuna ( Córdoba ) , Murcia i a Sorvilan ( Granada ), i segur que en deixem algun de mes......
Mira també:
http://salvemoliveretes.blogspot.com
Re: El poble de Viladecans jutja a l'especulador Paz Dorado
20 abr 2009
Felicitar per l'acte al poble de Viladecans. A més crec que és una iniciativa molt bona a tenir en compte en els diferents municipis on aquest personatge ha fet i fa mal, i on altres elements com en Paz Dorado fan i desfan impunement. Com a mínim que to@ts siguin jutjats, encara que sigui simbòlicament!

Sigui endavant!
Salvem Olivaretes i tots els territoris que ens expropien!!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more