Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
[insubmissió a les penes-multa] diferents casos repressius amb condemna de pena-multa
18 abr 2009
Des de 1995 col·lectius i individualitats actives dels moviments socials pateixen una nova forma de repressió: les penes-multa. Des dels moviments socials estem cansades de centrar els nostres esforços en fer front a les penes-multa i és per això que hem decidit engegar aquesta campanya d’insubmissió a les penes-multa.
pres.jpg


http://alespenespunyalades.blogspot.com
Després de la manifestació antifeixista del 12 d’octubre de 1999, 26 persones van ser detingudes i 14 d’elles van ingressar preventivament a la presó. El 2003 i després de 5 dies de judici, 16 persones són condemnades a dos anys de presó per desordes públics i atemptat a l’autoritat a 16 persones i a una altra a 4 anys de presó. A més, totes han de pagar una pena-multa de 1800 euros en concepte de danys. Avui dia hi ha tres persones que no han pagat la pena-multa i esperen les conseqüències de la seva insubmissió.


http://mesquinkalla.blogspot.com
cartell_quinkalla_blog.jpg

Un any després del desallotjament de la Quinkalla (gener 2006), vivenda okupada al barri de Sants, el jutjat penal número 7 de Barcelona va condemnar a una de les ocupants a pagar una Pena-multa de 4 mesos a raó de 6€ per dia. ascendint a un total de 720€. Aquesta sentència ja ha estat traspassada al jutjat d’execució i la persona condemnada està a l’espera que aquest la faci efectiva. La persona condemnada no pagarà la quantia econòmica i ens enfrontarem a la possibilitat de que ingressi a presó.http://alespenespunyalades....
El novembre passat van ser detinguts Pablo i Martin, del sindicat CNT, i traslladats a La Model per una condemna de pena multa de 50 euros per una falta de desobediència fruit de la participació a una manifestació. La negativa a pagar la multa es va convertir en un ingrés a presó de cinc dies.
http://alespenespunyalades...
Tres persones solidàries amb la lluita dels buseros de Barcelona han estat condemnades per una pintada en un bus durant els dies del conflicte laboral. Dues persones són condemnades a 45 dies de pena-multa per danys i lesions a 10 euros diaris i una altra a 15 dies a 10 euros per danys. A més s’hauria de pagar 250 euros d’indemnització al guardia urbà lesionat, 67 euros a TMB per la pintada i totes les despeses del judici. Finalment han sigut absolts d’una falta de desobediència i de dos faltes més de danys (se’ls volia implicar en dos sabotatges més que van succeir aquell mateix matí). També ha sigut absolt el policia denunciat per lesions a un del companys. (proupenes ARROBA gmail.com)http://300anys.cat/
El 25 d’abril de 2007, 300 anys després de la batalla d’Almansa, es va substituir la bandera espanyola del Castell de Montjuïc per una estelada. Arran d’aquests fets dues persones van ser detingudes pels Mossos d’Esquadra acusats del “delicte” d’ultratges a Espanya. Per la via penal, la Fiscalia demanà una pena-multa de 8 mesos a 10 euros per dia i persona. El desembre del 2008, durant el judici, es denuncià la naturalesa política d’aquest i l’anacronisme del delicte pel qual se’ls jutjava. La sentència condemnava els dos imputats a 8 mesos a 6 euros per dia. Actualment s’ha interposat un recurs d’apel·lació i s’està a l’espera de la seva resolució.


http://www.noalplacaufec.net
w_logo_10dies_pistacho.jpg

Un total de 57 persones han acumulat gairebé 200 denúncies fruit d’accions relacionades contra el pla Caufec a Esplugues de Llobregat, entre delictes o faltes imputats pels mossos d’esquadra i expedients administratius promoguts per l’ajuntament. Molts d’aquests processos poden desencadenar en una pena multa.

El jutjat número 1 d’Esplugues ha decretat ordre de presó durant 10 dies a un veí del poble per negar-se a acceptar una pena-multa de 60 euros per una falta de desobediència. (paremoselcaufec ARROBA rusc.net)
http://alespenespunyalades....
Els dos joves acusats de sabotejar el toro d’osborne van rebre la sentència que els condemnava a una pena multa de 16 dies a 12 euros diaris per cadascú. Els joves ja van deixar clar en la roda de premsa a Manresa que no reconeixien la sentència i que per tant no estan disposats a pagar la multa. Conseqüentment van anunciar que si havien de complir vuit dies de privació de llibertat així ho farien.http://suport-karim.bloc.cat/
El Jutjat d’Instrucció núm.13 de Barcelona ha condemnat en Karim, manifestant detingut en la manifestació contrària a la gestió econòmica que el Govern fa de la crisi. El considera culpable de faltes de desordres públics i una falta de lesions a un Mosso d’Esquadra, pels quals el condemna a 50 dies de presó, eludibles pel pagament de 400€. Com indemnització al policia, el jutge imposa una quantia de 300 €. A més, carreguen a les esquenes de l’activista el cost d’un transmissor dels Mossos i les despeses del propi judici.

mili i pm2.jpg
Mira també:
http://alespenespunyalades.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [insubmissió a les penes-multa] diferents casos repressius amb condemna de pena-multa
18 abr 2009
Insubmissió a les penes-multes fins a fer-les desaperèixer. tenim l'exemple de la merda mili, que la gent insubmissa anava a presos, doncs ara ho fan amb una multa fins que en sigui tants que hagin d'eliminar les penes-multes.
Absolució i llibertat per totes!
Pressumpció d'innocensia per tothom!
No als empresonaments sense proves
Sindicat