Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
[Dijous 16 - EI] Ocupen sucursals bancàries a diverses poblacions catalanes
16 abr 2009
La crisi l'han provocat els rics, els bancs i les caixes. Que la paguin ells!
Avui, dijous 16 d'abril, durant tot el dia s'han ocupat diverses sucursals bancàries a Sabadell, Vilafranca del Penedès, Tarragona i diversos barris de Barcelona, a banda dels campus de la UB i la UAB.

Els diferents col·lectius de l'Esquerra Independentista (Endavant, Maulets, la CAJEI i el SEPC) i les diferents plataformes locals en contra la crisi econòmica han entrat a les seus dels principals bancs i caixes, causants de la crisi actual. Un cop allà han penjat pancartes, han enganxat cartells i han repartit fulletons informatius dins de les seus, rebent una bona resposta de la gent que s'hi acostava, que s'ha interessat pels motius de l'ocupació.

Amb aquesta acció es vol denunciar aquestes institucions, principals culpables de la crisi i les que més diners han rebut del govern espanyol. Davant la situació actual de recessió econòmica denunciem que:

Els bancs i caixes són els primers responsables de la crisi econòmica.

Aquesta crisi ha servit a les empreses per acomiadar massivament els treballadors i precaritzar les condicions laborals dels que encara tenen feina.

Com a conseqüència d'aquests acomiadaments, ja hi ha més de 900.000 aturats arreu dels Països Catalans.

Centenars de milers de catalans i catalanes tenen greus problemes per pagar les hipoteques i milers ja han estat desallotjats de les seves cases.

Davant d'aquesta situació, el govern estatal i la Generalitat del Principat de Catalunya han subvencionat als culpables de la crisi, han rescatat entitats i empreses responsables de l'actual situació econòmica i fan pagar els plats trencats als treballadors i treballadores catalanes.

Per això, nosaltres, l'Esquerra Independentista, les plataformes en contra de la crisi i els diferents moviments socials d'arreu del país continuarem denunciant aquest sistema, el capitalista, com un sistema injust en el qual els beneficis es privatitzen i les pèrdues es socialitzen.

Al mateix temps sabem que per lluitar en contra de la crisi econòmica l'única solució és organitzar-nos i avançar conjuntament, al carrer, a la feina, a les escoles i universitats i en tots els àmbits de la societat cap a un sistema social i econòmic més just, igualitari i solidari.

Si ells provoquen la crisi...que la paguin!

This work is in the public domain
Colera camping CNT