Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
(Setmana antitransgènica) Ofensiva Horticola a Plaça Catalunya
16 abr 2009
En el marc de la Stemana Antitransgènica i per la sobirania alimentària avui s´ha realitzat un parell d´intervencions de carrer: Petroaliments al mercat de la Boqueria i una ofensiva hortícola a plaça Catalunya.
Avui dijous tocava el torn a les intervencions d´una extranya aleació de l´Entesa pel Decreixement i Repsol Mata.
A la Boqueria un concurs de petroaliments visualitzava les emissions de CO2 dels productes que la gent voluntàriament mostrava del seu cistell.
Després, a quarts de quatre s´ha plantat un hort simbòlic a plaça Catalunya, davant la mirada atònita de turistes i coloms. Amb aquesta acció, es denúncia a l´Ajuntament la pavimentació sistematica de sòls que podrien ser agrícoles i es proposa l´autoproducció alimentària com a resposta a la crisi energètica i climàtica.

Reproduïm el comunicat de l´Ofensiva Hortícola:



OFENSIVA HORTICOLA A BARCELONA

1. Adjudiquem una notable responsabilitat del canvi climàtic a la imparable urbanització del territori que, a base tones de ciment i quitrà, desertitzen la terra impossibilitzant la vida en un terreny inert i impermeable.

2. La destrucció d'horts periurbans així com petits ecosistemes remanents, és un dany col.lateral prou greu que no justifica el nou ús que els polítics voraços de comissions li han adjudicat.

3. L'Ajuntament de Barcelona, com la majoria de ciutats, és adicte a l'asfalt i no pararà fins que esterilitzi el darrer pam de terra de "la ciutat botiga més insofrible del món".

4. La invasió transgènica, la pèrdua de sòls i pràctiques agrícoles, el canvi climàtic i la propera crisi energètica són motius que ens conviden a deixar de mirar la tele i posar-nos mans a l'obra per acostar la producció agroecològica als nostres barris: ofensiva hortícola!

5. Ens afirmem dins un procès de reconvertir la ciutat en un espai de vida i apostem per mesures radicals per transformar-la: a. Prou cotxes! b. Prou ciment! c. Prou pàrquings! d. Horts i arbres a tot arreu!

6. EPITAFI: Han desallotjat la masia i horts de Kan Kadena a Esplugues després d'una dècada d'autoproducció agrícola. La memòria col.lectiva no oblida.

SETMANA DE LLUITA ANTITRANSGÈNICA I PER LA SOBIRANIA ALIMENTARIA
http://www.transgenicsfora.org/ http://repsolmata.ourproject.org http://decreixement.net
Mira també:
http://repsolmata.ouruproject.org
http://decreixement.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (Setmana antitransgènica) Ofensiva Horticola a Plaça Catalunya
16 abr 2009
MOLT BÉ PENYA!, felicitats per l'acció!!!!
Afegim comunicat de premsa
17 abr 2009
Comunicat de premsa sobre la jornada sobre de ecològic i decreixement

Avui dijous 16 d'abril, els col·lectius Repsol Mata i Entesa pel Decreixement han organitzat un concurs de petroaliments al mercat de la Boqueria, una ofensiva hortícola a plaça Catalunya i un video-fòrum al CSO Barrikarme.

Les accions s'emmarquen dins de la Setmana de Lluita Agroecològica i contra els Transgènics convocada pel grup de Petroaliments. Tenen la
finalitat de crear consciència sobre l'impacte social i ambiental del consum d'aliments globalitzats, i la dependència que aquests tenen del petroli.

Al matí, al mercat de la Boqueria els compradors participants deien quins productes havien comprat, i a partir d'unes taules de conversió es
calculaven de forma aproximada els grams de CO2 que s'havien emès en el transport d'aquesta compra. S'explicaven els impactes ambientals i
socials que provoca aquest model de consum a llarga distància, controlat per grans empreses transnacionals, i també el fet que, en el context
actual, la dependència del petroli ens fa extremadament vulnerables a la crisi econòmica i energètica. Al final, es convidava als participants a menjar pa amb melmelada ecològica i local.

Al migdia, el grup s'ha traslladat a plaça Catalunya, traient aixadells de la motxilla i plantant-hi enciams, carabassons i tomaques de penjar. Així, acompanyant l'acció d'un manifest llegit per megàfon i el repartiment d'octavetes, s'ha reivindicat la presència d'horts urbans a la ciutat de Barcelona per aturar la invasió de l'asfalt, recuperar la terra i promoure
la sobirania alimentària.

La jornada s'ha conclòs amb un vídeo-fòrum molt participatiu sobre deute ecològic i decreixement, en què s'ha creat un debat sobre el model
agroalimentari i de consum del capitalisme i s'ha parlat de les alternatives que estem proposant des dels moviments socials.
Sindicato Sindicat