Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
9 de maig. Concert a Korneyà. - RESCAT- Presos i Preses al carrer!
15 abr 2009
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS CATALANS !
rescat.jpg
El proper 9 de maig, Rescat organitza un concert al CSO La Forsa de Cornellà, a partir de les 22h, amb Igitai-a, Opció K-95 i Kop.

El CSO La Forsa està a l’Av de la Fama 41, s’hi arriba amb els FFCC (Riera o Almeda), autobusos 153, 57, 67 i 69 i amb la L5 del Metro (Gavarra o Cornellà) i aquí podeu veure un mapa amb la localització.

http://rescat.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: l per qué no RESCATEU a L'AMADEU lo primer!?
15 abr 2009

colla d'hipocrites fariseus!

Re: 9 de maig. Concert a Korneyà. - RESCAT- Presos i Preses al carrer!
16 abr 2009
hi·pò·cri·ta

Singular hipòcrita
Plural hipòcrites
persona que diu una cosa i fa una altra
fals, persona que no es mostra com és
persona que canvia de moral i actuació segons la situació
persona que critica els altres quan no són presents.

HIPÓCRITA
En castellano hipócrita es el que deliberadamente y como hábito pretende ser bueno cuando sabe que no lo es. Pero el término mismo es una transliteración del gr. hypokriteµs, que en general significaba actor teatral. Aunque en el gr. eclesiástico adquirió pronto su significado moderno, parecería imposible demostrar que en el ss. I d.C. tenía este sentido. En la LXX se lo emplea dos veces para traducir el heb. h\aµneµf, ‘sin Dios’, ‘infiel’.
En el NT la palabra hipócrita se usa solamente en las narraciones sinópticas, en relación con los juicios de Jesús sobre fariseos y escribas. Aunque las fuentes “farisaicas” (Sot\ah 22b) reconocen y condenan la hipocresía en sus filas, el tenor general del NT, los testimonios del ss. I sobre la enseñanza de los fariseos en el Talmud y el Midrás, y el apoyo que les prestaba la masa del pueblo (Jos., Ant. 13.298), contribuyen a hacer que resulte difícil aceptar un cargo general de hipocresía contra ellos. Un estudio de los cargos reales contra los fariseos nos mostrará que sólo en los casos más raros podemos tomarlos como hipócritas.

Els fariseus eren una comunitat jueva que va durar fins al segon segle de la present era i es considera successora dels hassidim (devots). Van ser coetanis de saduceus, essenis i zelotes. El grup va tenir el seu inici durant la captivitat babilònica (587 - 536 aC). Després es definiren com a partit durant la revolta dels macabeus contra els invasors siris (167 – 165 aC). Els zelotes, més que un grup separat en la religió o la doctrina, eren fariseus que consideraven que l'única forma de desfer-se de l'ocupació romana era a través d'una revolta armada, tal com van intentar amb fatal resultat. La rebel·lió va acabar amb el suïcidi col·lectiu dins l'assetjada Massada (any 73 aC).

Advocaven pel compliment rigorós de l'Halajà, la llei oral mosaica, que va anar després codificada en el Talmud. S'enfrontaven amb l'opinió dels saduceus que negaven la validesa de la llei oral. Segons els evangelis, la seva minuciositat i casuisme els va valer la condemna de Jesús, qui els va acusar de respectar més la lletra que l'esperit de la llei. S'hi van enfrontar, rebutjant la doctrina dels cristians primitius que pregonaven que era el Messies promès a la Bíblia.

Els fariseus, després de la caiguda del Temple, van prendre el control del judaisme oficial, i en van transformar el culte. El més alt representant del judaisme era el Summe Sacerdot, càrrec que a la destrucció del temple es va tornar innecessari; així el culte va passar a la sinagoga (בית כנסת, beit knesset, "casa de reunió" en hebreu). Dels antics fariseus va sorgir la línia rabínica ortodoxa dels doctors de la llei que va ser la que va redactar els diferents Talmudim.

(1984) el gran hermano ha llegado

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more