Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : corrupció i poder : educació i societat : guerra
PSOE i PP pacten la continuïtat dels militars al Castell de Montjuïc
15 abr 2009
Carregant ... Processant ...
15.04.2009 ! 05.00h
castell montjuïc
! Flickr
Avui mateix la Comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona aprovarà un acord per posar en marxa el Centre Internacional per la pau del Castell de Montjuïc de Barcelona. Serà possible després que el PSC barecloní hagi pactat amb el PP que el Ministeri de Defensa formarà part del Consorci de Gestió del Castell de Montjuïc. L’Ajuntament tindrà només majoria al Consell Rector. Aquest acord, però, no comptarà amb el suport de la resta de grups municipals. CiU i ERC han retret a l'alcalde Jordi Hereu que hagi acceptat una cessió condicionada del castell. D'altra banda, ICV també s'ha desmarcat del seu soci de govern.

Segons aquest text, al qual ha tingut accés Catalunya Informació, el nou ens estarà presidit per l'alcalde, i la ministra de Defensa en serà la vicepresidenta primera. L'Ajuntament tindrà majoria al Consell Rector, i la resta de membres se'ls repartiran a parts iguals el Ministeri de Defensa i la Generalitat. Per a decisions estratègiques determinades, però, hi caldrà unanimitat.



Suport del PP

La portaveu del PP, Àngels Esteller, ha afirmat que ‘les forces armades són, actualment, un valor de pau’ i ha reivindicat ‘que tots els elements històrics i de referència siguin presents al castell de Montjuïc’.



Ni ERC, ni CiU ni ICV

ICV s'ha desmarcat dels socis de govern socialistes. Els ecosocialistes han dit que continuaran treballant pel ‘model de centre de la pau, el desarmament i la gestió alternativa dels conflictes’.

Tant CiU com ERC retreuen a Hereu la cessió condicionada del castell i Portabella , ha assegurat que ‘el que s'obté és només un retorn parcial i condicionat amb el Ministeri de Defensa, amb tota la parafernàlia que això suposa’.
Mira també:
http://www.directe.cat/article/psc-i-pp-pacten-el-futur-del-castell-de-montjuic

This work is in the public domain

Comentaris

Re: PSOE i PP pacten la continuïtat dels militars al Castell de Montjuïc
15 abr 2009
S'hauria d'haver volat el poc temps que no va ser dels militars!
O millor abans...
Re: PSOE i PP pacten la continuïtat dels militars al Castell de Montjuïc
15 abr 2009
"les forces armades són, actualment, un valor de pau"

"La guerra és la pau"
1984- George Orwell
Sindicato Sindicat