Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Crònica acció de bloqueig del CRAG
14 abr 2009
Aquest matí a primera hora unes 40 persones convocades pel col·lectiu Transgènics Fora! han bloquejat durant una hora i mitja l’accés al CRAG – Centre de Recerca Agrigenòmica, un institut d’investigació pública - amb l’objectiu d’assenyalar que cada vegada hi ha més evidències científiques que demostren que els cultius transgènics són tòxics per la salut i per al medi i que aquestes no séstan tenint en compte per les institucions polítiques i científiques de Catalunya. Al contrari, el director d’aquest centre d’investigació pública, el Dr. Pere Puigdomènech, és un dels principals responsables de la promoció acrítica dels transgènics en la societat catalana.
_G1C6734_internet.jpg
_G2C7247_internet.jpg
Transgènics Fora! acusa públicament al Dr. Puigdomènech de treballar exclusivament al servei dels interessos de les multinacionals biotecnològiques, d’ignorar les evidències científiques sobre els riscos i impactes dels cultius transgènics i acusa a la Generalitat de Catalunya d'actuar de manera totalment irresponsable i temerària, posant en perill la salut pública i el medi ambient i deixant en total indefensió als productors i consumidors catalans que no volen transgènics ni als seus plats ni als seus camps. La Generalitat de Catalunya és responsable d'haver promogut l’expansió dels transgènics a Catalunya sense cap tipus d’informació ni debat; així mateix, és responsable d'haver incomplert les normatives europees relatives al seguiment, control i prevenció dels seus possibles impactes i d'haver convertit Catalunya en el laboratori transgènic europeu.

Transgènics Fora! exigeix a la Generalitat que rectifiqui la seva política protransgènica i que, en lloc d'invertir ingents quantitats de diners en investigacions públiques encaminades a legitimar l'agricultura transgènica, inverteixi en la conservació de la biodiversitat agrària, així com en agricultura ecològica i agroecologia, doncs aquests són els pilars de l'agricultura que pot donar resposta a la degradació ecològica, alimentària i ambiental en curs.

Aquesta acció enceta en la setmana de lluita en contra dels transgènics i a favor de la Sobirania Alimentària que a Barcelona organitza el grup de treball de Petroaliments (format per el Col·lectiu Repsolmata, el Col·lectiu Transgènics Fora!, Entrepobles, Grup de Suport al MST, Campanya “No et Mengis el Món”, Campanya “Supermercats No, Gràcies”, Som Lo Que Sembrem, Ecologistes en Acció, Educació per a l’Acció Crítica, Enginyeria Sense Fronteres, Entesa pel Decreixemet i Grup de Bionegocis).

A més, aquesta setmana de lluita catalana s’enmarca en el context de la convocatòria de setmana de lluita estatal, de manera que col·lectius de cada Comunitat Autònoma estan organitzant accions i activitats relacionades amb la Sobirania Alimentària. El punt i final es farà amb una manifestació antitransgènica conjunta a la ciutat de Saragossa.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica acció de bloqueig del CRAG
14 abr 2009
Avui mateix, el govern alemany ha decidit prohibir el cultiu de blat de moro transgènic MON 810, l’únic autoritzat a Alemània i a la Unió Europea, pels riscos per al medi ambient que comporta.
Politics, ..són transgènics?
14 abr 2009
Si definim un transgènic com un organisme genèticament manipulat... els polítics s'inclouen a la definició, oi?
Re: Crònica acció de bloqueig del CRAG
14 abr 2009
la soja em fot fàstic. devasten terres dels indígenes, que els prenen per a fer-hi els seus podrits cultius i especular am la terra. Sobirania alimentaria i lluita per la terra! la terra pere qui la treballe!
Re: Crònica acció de bloqueig del CRAG
14 abr 2009
endavant!!!
res, q des de mexico lindo....m energia a la gent de Transgènics fora!!!!
i m energia per la setmaneta!!!!
video
15 abr 2009
Hi ha un bon VIDEO de l'acció penjat als comentaris de la noticia que està una mica més avall a la columna de la dreta..
Sindicato Sindicat