Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat del Grup de suport a ENRIC DURAN davant la desestimació del recurs i crida a l'acció (CAST/abajo)
07 abr 2009
COMUNICAT DEL GRUP DE SUPORT A ENRIC DURAN DAVANT LA DESESTIMACIÓ DEL RECURS I CRIDA L'ACCIÓ (CAST/abajo)

(adjuntem àudio de l'Enric des de la presó ahir dilluns)

Avui dia 7 d'abril de 2009, el jutjat d'instrucció nº 29 ha desestimat el recurs presentat per l'advocat Àlex Solà a la mesura de presó preventiva sense fiança que va acordar el mateix jutjat el passat 19 de març per l'Enric Duran, imputat de pressumpte delicte d'estafa. Ara caldrà presentar un altre recurs, aquest cop davant de l'Audiència Provincial.

La resolució del jutge es fonamenta en el risc de fuga per una suposada manca d’arrelament pel temps que ha estat fora, i disposició de mitjans (econòmics) per evadir-se. La resolució no té en compte que l'Enric és una persona àmpliament coneguda com a membre destacat dels moviments socials catalans, en els quals ha invertit tot el temps que tenia des del l'any 2000 i també els diners que ha obtingut en l'acció de desobediència a la banca. No és contradictori al·legar manca d'arrelament?

A més, considerant que tan va estar-se un mes i mig a l’estranger per donar més difusió a la campanya política, que un dia abans de la detenció va comparèixer públicament en roda de premsa, que mai se'l va intentar citar a declarar ni abans ni després del seu viatge, i que d'altres autoritats judicials van contactar-hi sense dificultat restant ell a la seva disposició, com es justifica que es trobava en situació de fuga?

L'Enric Duran és a la presó per motius polítics. El poder aparta de l'escena pública així, una persona activa i reivindicativa, que proposa alternatives. Tenint-lo a la presó, s'assegura que el seu missatge tingui molt menys ressó i es moralitza a la població sobre el bé i el mal.

Són els bancs els qui ens estafen dia rera dia, quan creen diners del no res, en forma de deute amb interessos que no es podràn pagar mai. Són els bancs els qui incompleixen un contracte, quan presten el que no tenen. Són els bancs els qui viuen a costa del nostre endeutament i l'expoliació dels recursos del planeta. És aquest sistema finançer en busca del creixement infinit, el que ens aboca a tots al desastre. L'Enric ha volgut posar de manifest aquest model pervers i ara és a la presó. El poder té por d'allò que no pot vènçer i la repressió és la seva única arma.

L'Enric ha extret dels bancs 492.000 euros aprofitant-se del sistema d'endeutament pervers, i els ha donat la volta. Els ha utilitzat per a denunciar el sistema i per a promoure alternatives de societat a través de moviments de base. Mentrestant, els cinc grans bancs espanyols (Santander, BBWA, La Caixa, Banco Popular i Caja Madrid) guanyaven el 2008, dos milions d'euros la hora, cosa que significava un benefici conjunt de 17.590 milions d'euros. Les grans ajudes de l'estat a la banca es justifiquen perquè aquestes xifres significaven pèrdues per ells, doncs el 2007 havia estat un any prolífic on guanyaven un 18'5% més. I què en fan de tant de benefici? Engreixar els sous dels alts directius, especular, tenir contents els accionistes, fiançar empreses amb pràctiques escandaloses que contaminen i promouen guerres.

Qui és el lladre? Qui hauria de ser a la presó?

Grup de suport a Enric Duran

Per més informació:
premsa|@17-s.info
605823343




CRIDA A L'ACCIÓ

Davant d'aquesta situació, el Grup de suport a l'Enric prepara algunes accions:

Dijous 16 d'abril performance teatre al carrer a la ciutat de Barcelona (a concretar)
Dijous 23 d'abril lectures públiques del llibre de l'Enric “Abolim la Banca” per diversos indrets de Catalunya

Del 27 al 30 SETMANA DE BOICOT A LES ENTITATS FINANCERES que han denunciat a l'Enric per la via penal, a nivell estatal diverses accions

Us mantindrem al corrent d'aquestes accions i per informació actualitzada consulteu el web:
17-s.info o podem.cat.

ENRIC LLIURE!!

COMUNICADO DEL GRUPO DE APOYO A ENRIC DURAN ANTE LA DESESTIMACIÓN DEL RECURSO Y LLAMAMIENTO A LA ACCIÓN

(adjunto audio con declaraciones de Enric ayer lunes desde prisión)

Hoy, dia 7 de abril de 2009, el juzgado de instrucción n.29 ha desestimado el recurso presentado por el abogado Àlex Solà a la medida de prisión preventiva sin fianza que acordó el mismo juez el pasado 19 de marzo para Enric Duran, imputado por presunto delito de estafa. Ahora se presentarà otro recurso, esta vez ante la Audiencia Provincial.

La resolución del juez se fundamenta en el riesgo de fuga por una supuesta falta de arraigo por el tiempo que ha estado fuera, así como la disposición de medios (económicos) para evadirse. La resolución no tiene en cuenta que Enric es una persona ampliamente conocida como miembro destacado de los movimientos sociales catalanes, en los que ha invertido todo el tiempo que tenía des del año 2000 y también el dinero que ha obtenido en la acción de desobediencia a la banca. No és contradictorio alegar falta de arraigo?

Además, considerando que estuvo un mes y medio en el extranjero para dar más difusión a la campaña política, que un día antes de la detención compareció públicamente en rueda de prensa, que nunca se le intentó citar a declarar ni antes ni después de su viaje, y que otras autoridades judiciales le contactaron sin dificultad estando él a su disposición, cómo se justifica que se encontraba en situación de fuga?

Enric Duran está en prisión por motivos políticos. El poder aparta de la escena pública así, una persona activa i reivindicativa, que propone alternativas. Estando encerrado en prisión, se asegura que su mensaje tenga mucho menos difusión y se moraliza a la población sobre el bien y el mal.

Son los bancos los que nos estafan día tras día, cuando crean dinero de la nada, en forma de deuda con intereses que no se podran pagar nunca. Son los bancos los que incumplen un contrato, cuando prestan lo que no tienen. Son los bancos los que viven a cuesta de nuestro endeudamiento y la espoliación de los recursos del planeta. Es este sistema financiero en busca del crecimiento infinito, el que nos lleva a todos al desastre.Enric ha querido poner de manifiesto este modelo perverso y ahora está en prisión. El poder tiene miedo de lo que no puede vencer y la represión es su única arma.

Enric ha extraido de los bancos 492.000 euros aprovechando el sistema de endeudamiento perverso, y les ha dado la vuelta. Los ha utilitzado para denunciar el sistema y para promover alternativas de sociedad a través de movimientos de base. Mientras, los cinco grandes bancos españoles (Santander, BBWA, La Caixa, Banco Popular i Caja Madrid)ganaron el 2008, dos millones de euros la hora, cosa que significaba un beneficio conjunto de 17.590 millones de euros. Las grandes ayudas del estado a la banca se justificaban porque estas cifras significaban pérdidas para ellos, pues el 2007 fue un año prolífico donde ganaron un 18'5% más. Y qué hacen con tanto beneficio? Engordar los sueldos de los altos directivos, especular, tener contentos a los accionistas, finanzar empresas con prácticas escandalosas que contaminan y promueven guerras.

Quién es el ladrón?
Quién tendría que estar en prisión?

Grupo de apoyo a Enric Duran
Para más información:
premsa|@17-s.info
605823343

LLAMAMIENTO A LA ACCIÓN

Ante esta situación, el Grupo de apoyo a Enric prepara algunas acciones:

Jueves 16 de Abril: performance teatro en la calle en la ciudad de Barcelona (a concretar)

Jueves 23 de abril: lecturas publicas del libro de Enric “Abolim la Banca” en diferentes sitios de Cataluña (el libro se está traduciendo al castellano)

DEL 27 AL 30 DE ABRIL: SEMANA de BOICOT A LAS ENTIDADES FINACIERAS QUE HAN DENUNCIADO A ENRIC POR LA VÍA PENAL, a nivel estatal diferentes acciones

Para información actualizada consultad la web:
17-s.info/es

ENRIC LIBRE!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat del Grup de suport a ENRIC DURAN davant la desestimació del recurs i crida a l'acció (CAST/abajo)
08 abr 2009
... amb tots els meus respectes per aquest noi, però crec que la jugada no ha anat per on ell volia, i de repercussió, més aviat poca...
Re: Comunicat del Grup de suport a ENRIC DURAN davant la desestimació del recurs i crida a l'acció (CAST/abajo)
08 abr 2009
nomes contant els repartidors de diaris ja som mes que vosaltres, es un clam!
Re: Comunicat del Grup de suport a ENRIC DURAN davant la desestimació del recurs i crida a l'acció (CAST/abajo)
08 abr 2009
Feia molt temps que l'Enric acceptava el perill d'anar a presó. Algú que coneix les estratègies de repressió perquè hi treballa dia a dia, sap al que s'enfronta quan desobeeix.Tot i així mai ha flaquejat.
El debat públic que s'ha obert entorn aquest cas és impressionant.Els bancs ja no són intocables...ara estan a judici popular i acabaran pagant per la seva mala bava.De moment han necessitat el nostres diners (diner públic) per salvar el cul. Cauran.I qui riu últim, riu millor.
Volem l'Enric lliure!
Re: Comunicat del Grup de suport a ENRIC DURAN davant la desestimació del recurs i crida a l'acció (CAST/abajo)
08 abr 2009
A mi encara em segueix sorprenent els collons d' aquest noi, ànims!!
Re: Comunicat del Grup de suport a ENRIC DURAN davant la desestimació del recurs i crida a l'acció (CAST/abajo)
08 abr 2009
comunismo libertario o muerte¿?
Empezemos a empujar de arriba a abajo de este a oeste...el gran circo del kkkcapital cae, sus perros y mercenarios deben caer con el...date prisa:EMPUJA. Vamos en el mismo bus pero en diferentes asientos res mes.
Bajo el asfalto de la ronda, esta la arena de la playa.
Vijca Mordavia lliure.

P.d.- Mad sin Max; Max!!Yep Max!ª!: taS por ahí...¿?
aGur
Re: Comunicat del Grup de suport a ENRIC DURAN davant la desestimació del recurs i crida a l'acció (CAST/abajo)
08 abr 2009
Indignant. Siguem la mosca cojonera de polítics i banquers. Campanya a tope contra bancs i caixes i per la llibertat de l'Enric.
Re: Comunicat del Grup de suport a ENRIC DURAN davant la desestimació del recurs i crida a l'acció (CAST/abajo)
08 abr 2009
quins bancs an denunciat lenric???
Re: Comunicat del Grup de suport a ENRIC DURAN davant la desestimació del recurs i crida a l'acció (CAST/abajo)
08 abr 2009
Doncs, jo no es per res, pero de debat public contra la banca no n'he vist per en lloc. De gent que fa mesos deia:''oh! ese chico a timado a los bancos, yo tambien quiero'',si, pero ara... no se, al meu poble i al barri on he viscut, de debat ben poc...
Pero bueno... que hi farem, cadascu amb lo que cregui
Re: Comunicat del Grup de suport a ENRIC DURAN davant la desestimació del recurs i crida a l'acció (CAST/abajo)
08 abr 2009
Potser el debat no ha sortit prou als mitjans de comunicació oficials (la detenció de l'Enric va coincidir amb el desallotjament dels estudiants i les càrregues policials), però qui més, qui menys ha sentit a parlar del cas i s'ha plantejat el funcionament de la banca i la legitimitat de l'acció de l'Enric. En una societat de la sobreinformació com la d'avui, cap notícia es comenta o debat més d'una setmana.
A més, moltes caixes s'anuncien i donen peles als mitjans oficials...per tant no seran ells qui transmetran el missatge que es vol donar, és lògic, sabem de part de qui estan; volen les peles.
Tranquil·litat i calma que no pararem, ni callarem, fins que les persones usuàries de bancs acabin convençudes que els qui haurien d'estar a la presó són els banquers i no l'Enric.
Aquest debat tot just acaba de començar.Cal tenir paciència.

(Bancs denunciants: Cetelem, Caixa Sabadell, La Caixa, Bancaja i Bankpime, entre d'altres que ara no recordo. De 39 entitats bancàries, només han denunciat 19)

Salut i judici popular als bancs!
Re: Comunicat del Grup de suport a ENRIC DURAN davant la desestimació del recurs i crida a l'acció (CAST/abajo)
09 abr 2009
au va, prou contra-revolució. jo tmb sóc d'un poble rònec i la publicació ha arribat i als barris tmb nhi ha a quasi tot arreu. cal seguir obrint el debat teòric a la societat, a tothom i a totdon!!
cooperatives...parlem?
Re: Comunicat del Grup de suport a ENRIC DURAN davant la desestimació del recurs i crida a l'acció (CAST/abajo)
09 abr 2009
a gaya:
sobre lo de ''però qui més, qui menys ha sentit a parlar del cas i s'ha plantejat el funcionament de la banca i la legitimitat de l'acció de l'Enric'', dintre del guetto segur, pero fora, ho dubto, i ho dubto bastant, ja que tu mateixa t'has respost dient lo de la setmana. I el comentari sobre que son ells els que haurien de estar a la presó, em sembla BASTANT xungo, perque si l'unica idea que es platneja alguna gent es aquesta, em sembla que anem BASTANT malament.
I de contrarevolució res, ja que, a veure, jo, no estic en contra del que ah fet ni em sembla malament, el que passa es que crec que se li ha donat molta importancia i s'ha esperat que pases algo que no passarà (lo del judici a la banca i tot aixó). Creus que la gent que esta tot el dia dabant la tele (cuan no curra) o dabant una revista del cor, es ficara a pensar sobre quin es el problema de aquesta societat nomes perque l'enric hagi estafat als bancs i aixo hagi sortit per la tele, la radio i s'hagi fet un diari que dubto que aquesta gent llegeixi? perque aquesta gent son la majoria, i si a i el primer diari ja em va costar una mica llegirlo perque es feia una mica pesat i tecnic, imaginet aquest tipus de gent.
DOncs aixó, que aquesta es la meva opinió, i no vui que es prengui com algo destructiu, sino com una critica constructiva
Sindicato Sindicat