Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Es radicalitza la lluita estudiantil a l'Estat Francès
07 abr 2009
Avui a Strasbourg, Orleans i Paris centenars d'estudiants segresten els seus rectors per exigir més fermesa contra els atacs capitalistes del govern de Sarkozy!
Ahir va a ser a Rennes, avui a Strasbourg, Orleans i paris centenars d'estudiants han ocupat oficines dels rectorats i segrestat (en Orleans i Paris) alts càrrecs de les seves universitats per protestar contra la política del govern i exigir a les administracions de rebutjar aquestes polítiques!

En el cas de Paris va ser primer una acció "restaurant gratuït" al Crous (oficina que gestiona els menjadors universitaris i les residencies universitàries)" per denunciar les noves polítiques liberals dels menjadors(exigien baixar els preus de tots els serveis del Crous, més beques, més personal). La direcció ha tancat el Restaurant i la cinquantena d'estudiants han retingut durant dos hores el director i subdirector. Després de dos hores de "retenció" tranquil·la al policia nazional ha entrat a l'edifici i fet fora els estudiants amb molta violència tot i que els estudiants havien decidit no resistir. Un cop a fora s'ha produit més altercats quan es van negar a identificar-se. En aquest moment, el personal del menjador ha increpat la policia per la seva actuació.

En Orléans, son membres de la Coordinadora Nacional d'Estudiants que han protagonitzat l'ocupació del despatx del rector i la seva retenció.

En Strasbourg 150 estudiants han entrat al ple per denunciar el bloqueig per part del rector de les aules més gran a on es feia les assemblees!


Aquí les fonts d'aquesta informació, tret dels mass medias!
Mira també:
http://www.liberation.fr/societe/0601806-sequestration-et-evacuation-musclee-au-crous-de-paris
http://www.liberation.fr/societe/0101560767-les-facs-debordees-par-leurs-etudiants

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Es radicalitza la lluita estudiantil a l'Estat Francès
08 abr 2009
the spring has come

fight now
Sindicato Sindicat