Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
[Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
06 abr 2009
Per Marià Miró, membre de la CUP de Berga

Després del clímax que va suposar l'elegant i multitudinària manifestació del passat 26 de març pels carrers de Barcelona va arribar l'inevitable desmoralització col·lectiva. Tots els milers de manifestants que aquella nit havíem recorregut els carrers vam tenir, l'endemà, una sensació de desconsol i d'impotència observant que tota aquella braó no traspassava, un cop més, l'hermètica bombolla política parlamentaria. El poder polític va tornar a decidir que enlloc de traçar vies de diàleg i donar resposta a les demandes de la societat civil ens dedicaria la censura i en el millor dels casos una minimització dels fets, la ridiculització dels manifestants i el menyspreu més absolut a la causa.
2078403025_c0dfc90a8a.jpg
És a partir d’aquests fets que em vaig plantejar una sèrie de reflexions:

- Serà molt difícil avançar en les llibertats nacionals i socials si aquests són els polítics que ostentaran i administraran el poder a llarg termini.

- La imposició sense diàleg s'ha repetit, es repeteix i es repetirà en conflictes futurs, només caldrà veure com es desenvoluparan els nombrosos conflictes actualment oberts que atempten contra el territori.

- Ens trobem en una oportunitat i conjuntura històrica ideal, que difícilment es repetirà, amb la pèrdua de referencialitat independentista d'ERC, i el desprestigi constant d'ICV.

- L'àmbit de desenvolupament natural del procés revolucionari és el carrer, però aquest procés no té un altaveu clar pel conjunt de la societat. El Parlament és un altaveu i una caixa de ressonància mediàtica indiscutible, i a més, és la institució on es decideixen les qüestions més importants pels nostres pobles i comarques.

- Cal trencar d'una vegada per totes el parany desinformador al que ens tenen acostumats, complementat hàbilment pels grans mitjans de comunicació. Un fet imprescindible per tirar endavant i poder guanyar qualsevol lluita és ser present a la opinió pública.

- El Parlament és una plataforma propagandística de primer nivell que ajudarà a augmentar per una banda, la presència territorial de l'Esquerra Independentista i per l'altra, la fortalesa allà on ja té presència, potenciant així la pròpia activitat als municipis.

- És fàcilment detectable un important creixement de conflictes territorials. La política de submissió unànime de l'arc parlamentari actual davant dels interessos especulatius i dels poders financers així ho evidencia (transvasaments, línies de molt alta tensió, nous abocadors, noves instal·lacions d'incineració, nuclears, urbanitzacions, destrucció d'espais protegits, massificació eòlica..).

- La sola presència de l’opció rupturista i de base d'una candidatura que representi l'Esquerra Independentista al Parlament serà un revulsiu en l'independentisme i accelerarà el desprestigi dels partits polítics tradicionals generant una nova cultura política, fet que ens afavorirà.

- Captarem part del vot de la majoria desil·lusionada i últimament abstencionista situant l'Esquerra independentista en una millor posició pel que fa a l'explicació de quin espai polític ocupa.

El quid de la qüestió és la sobrevaloració que es fa de la lluita institucional i del joc electoral. La gran majoria de la societat ho acaba abocant tot a la conjuntura parlamentària, perquè és en aquest ens on, al cap i a la fi, s'acabarà decidint el sí o el no.

Tot i no estar organitzativament preparats podem assumir el risc d'embarcar-nos-hi sent conscients que caldrà treball i capacitat, des de la diversitat que ens caracteritza, de calibrar, consensuar i bastir les intervencions i que, per fer-ho possible, caldrà la dedicació d'esforços per part de tots els militants.

Tot això, però, només pot ser efectiu si comptem amb un treball fort al carrer i emmarcat en el projecte global d'aliances amb els sectors més conscients del nostre poble.

Hem de ser-hi i podem ser-hi!
Mira també:
http://llibertat.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Article d'opinió] Aquesta gentussa fora de l'IMC BCN ja!
06 abr 2009
Son com gossos pataners barallant-se per les escurrialles que els hi deixaran els gossos amb 'pedigri' [CiU, PSC, ICV i ERC...]
Com cada any, quan arriva la primavera o torna l'atardor, es posen negitosos i gemegan:
[una mica de poder, si us plau, que aixi tocarem calerons dels impostos...]
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
06 abr 2009
Vagi per davant: més que parlar de EL Parlament, hauria de parlar del Parlament de la CAC, ja que al nostre país hi ha altres parlaments autonòmics.

És una opinió respectable com qualsevol, però no estic d'acord. No en els arguments en concret, sinó de que sigui el moment (el 2010) per presentar-se. L'alternativa política independentista i socialista encara no és prou madura, encara fa falta consololidar molt més la xarxa social que tenim i sumar molta més gent abans de plantejar-se un repte d'aquesta embergadura. Perquè una cosa està clara: en el suposat cas que s'obtingués representació (que ja és molt suposar), aniran a per nosaltres. Que farà l'EI per exemple quan ETA faci un atemptat i tots els partits facin el típic teatre de condemna? que farà quan tot el "peso del estado de derecho" se li tiri al damunt?¿?¿ i com aquesta, 1000 qüestions més que no estem preparats/des per assumir ARA. Reforcem més la implantació del projecte polític als municipis, i ja parlarem més endavant de fer el salt.
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
06 abr 2009
Ni cas al de dalt. Hi ha molt d'anarquista de barra de bar (que dóna, sia dit de pas, mal nom als anarquistes de veritat que s'ho treballen, que són la gent de CNT).

Jo crec que hi ha votants que no fan efectiu el seu dret perquè no esteu, i n'hi ha d'altres que, perquè no esteu, vota ERC o ICV tapant-se el nas. Després del 18-M, després de Bolònia, ERC i ICV han espantat a molta d'aquesta gent que els votava, i que no ho farà a les pròximes. Alguns estàn pensant en votar blanc o nul. Altres potser als trotskistes: Esquerra Anticapitalista o En Lluita. Si us presenteu hi ha possibilitats.

Construïr-ho no serà fàcil, l'EI no tindrà -hem de ser realistes amb això- un resultats aclaparadors, però si treballeu, obtindreu resultats, d'això no hi ha cap dubte. A les municipals us van ningunejar de manera vergonyosa, i quan van sortir els resultats els mitjans de comunicació es van veure obligats a reconeixer quatre veritats doloroses. A ERC encara estan curant-se les ferides. I no sé si ho vau veure, pero Público va publicar una enquesta demoscòpica: ERC va de capa caiguda. És el que passa quan votes a favor de Bolònia i a favor d'apujar el sou a la Guàrdia Civil i tantes altres coses. Hi ha un espai electoral per a EI. Si ho sabeu aprofitar, tindreu resultats favorables vosaltres, i de retruc, tota la ciutadania, perquè a hores d'ara al Parlament, poques opcions dignes...

Força i ànims.
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
06 abr 2009
Per "ni cas al de dalt" em referia al primer comentari, no al de dalt, que és una contribució interessant al debat, naturalment.
Re: [Article d'opinió] Fora de l'IMC BCN aquesta gentussa
06 abr 2009
Aixo es apologia del terrorisme;Que farà l'EI per exemple quan ETA faci un atemptat i tots els partits facin el típic teatre de condemna...
pero aixo no el lo pitjor. Lo pitjor es que volen imposar el model balkanic a la peninsula per obtenir ells una porció de poder.
Cal recordar-vos que la ETA fou fundada en un seminari? Qui profit?
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
06 abr 2009
Un article que mostra la maduresa del nostre moviment

Endavant amb la CUP!
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
06 abr 2009
Mai em deixarà de sorpendre la "inteligència espanyola" que quan es parla de l'aparició d'ETA, en comptes de fer-se i intentar respondre la pregunta més normal (per què?) es queden amb una altra (on?).

Ja ho diuen que quan el savi assenyala la lluna, l'idiota mira el dit.

Respecte al tema aquest de dalt, penso que evidentment hi ha altres temes delicats (no només aquest) però sens dubte, aquest també és pot constituir com a cavall de batalla.

Per veure el que ha fet la CUP fins ara en aquest tema (i que li ha costat una campanya de criminalització i obrir la porta de l'amenaça d'una futura il·legalització)


La CUP no participa de la concentracio de condemna a ETA:
http://www.youtube.com/watch?v=0dk02KMYLg0
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
06 abr 2009
Vaja, per moments SÍ que sembla que hi ha un debat interessant a Indymedia BCN i no la intoxicació habitual.

Tema ETA: sí és pot convertir en un cavall de batalla si es porta bé. Jo de lo de Mataró ni m'havia assabentat! Clar que al Parlament encara farien més sang... És cert que cal ampliar la base de les CUP, sobre tot a les ciutats. Si s'aconseguís establir una representació a BCN (i això podria començar a construïr-se des dels barris on l'EI té força arrelament, com Gràcia O Sants), ja tindríeu la meitat del trampolí al Parlament.
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
06 abr 2009
bons arguments

amunt l'esquerra independentista!
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
06 abr 2009
Vaja, per moments SÍ que sembla que hi ha un debat interessant a Indymedia BCN i no la intoxicació habitual.

Tema ETA: sí és pot convertir en un cavall de batalla si es porta bé. Jo de lo de Mataró ni m'havia assabentat! Clar que al Parlament encara farien més sang... És cert que cal ampliar la base de les CUP, sobre tot a les ciutats. Si s'aconseguís establir una representació a BCN (i això podria començar a construïr-se des dels barris on l'EI té força arrelament, com Gràcia O Sants), ja tindríeu la meitat del trampolí al Parlament.
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
Jo crec que si la CUP va al parlament s'estavellarà i això si no l'ilegalitzen abans. El municipalisme és el que trobo més interessant. encara no és el moment de pujar (ara mateix per la via institucional no es pot fer res si no es té una majoria absoluta). anarquistes de barra de bar?? municipalisme llibertari! prou de xovinisme i collonades que l'anarquisem ja no és al segle XIX!! unitat dels moviments socials anticapitalistes!!
Re: Nacional-socialistes fora de l'IMC BCN
07 abr 2009
REPETICIO DE LA JUGADA:
Son com gossos pataners barallant-se per les escurrialles que els hi deixaran els gossos amb 'pedigri' [CiU, PSC, ICV i ERC...]
Com cada any, quan arriva la primavera o torna la tardor, es posen neguitosos i gemegan:
[una mica de poder, si us plau, que aixi tocarem calerons dels impostos...]

Mai tant pocs havien fet tant per putejar a tanta gent...
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
L'EI no és només les CUPs, i aquestes es defineixen per ser MUNICIPALISTES. L'esperança que un moviment polític tingui representació per a legitimar-se en el joc intitucional no canviarà res sense una inquietud consensuada.

La unitat popular no s'aconesegueix al parlament. Per a això aneu a ERC o a ICV, i no introdiu debats que a molts nuclis ni ens plantejem, doncs prouta feina tenim de enfrontar-nos al mostre administratiu, als seus tentacles i a la seva repressio.

El dia que les CUps tinguin alcaldies, parlem-ne, a viam quina CUP ara per ara tindria les eines per a tirar-ho endavant, més quan els òrgans que representa que estructuren les candidatuires a nivell de països Catalans NO ENS FACILITEN FORMACIÓ, NI TANT SOLS MATERIAL AGITATIU.

Tenim molta feina a fer.
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
Municipals sí, autonòmiques no! construïm l'unitat popular des dels municipis!
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
sunsun, per desgràcia, molta part d el'anarquisme (o almenys la que fa més soroll) sí que està al XIX, o més que que aquí s'ha quedat al 36 (emborratxada del seu èxit). No postulen receptes, no cal, esperen una insurrecció popular espontànea que no acaba d'arribar...

I no, jo també crec que és molt prematur presentar-se a unes eleccions autonòmiques ara. No ho rebutjo més endavant tampoc, però em sembla que alguns us deixeu emportar per l'optimisme generat i les il·lusions. Als que penseu que el poble "és valent" votant, recordeu per exemple el referèndum de l'estatut o el de la constitució europea, on malgrat tenir-ho tot a favor (pel que fa a legitimitat) i no fins i tot partits oficials com ERC (i ICV-EUiA, en el cas de la CE) també demanaven el NO.

PS: Es nota a indy quan la brigada està de vancances i només queda algun que altre "animaló"... XD
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
Em decepciona com gent dins de l'EI aspira a vots. Vots? vots de quina democràcia? de la seva democràcia! acatant les seves normes, participant dels seus pactes i tot per què? Només crec que sortirien unes bones candidates al Parlament si el sou íntegre d'aquestes persones anés destinat al moviment de l'EI o a la mateixa CUP, i la CUP pagués amb un salari mitjà (mileurista) a les persones participants de la CUP del parlament si no, hi ha molta rata de l'MDT i entorn, que s'aprofitarà per fer un partit de quadres i avançar paral·lelament a la societat, la resta de l'EI no permetrem que destrosseu la CUP.
Cup=Islam
07 abr 2009
Ni Espanya ni mesquites! I les CUP no representen això.
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
els anarquistes no esperem una insurrecció popular instantània, és més molts tot i volent arribar als obrers, percaris, etc. sabem que hem de ser també autònoms del sistema o de la societat. La revolució que proposem és lenta i llarga (potser ni ho veurem) és una revolució de les consciències, una revolució permanent, que perdura al llarg dels anys. les revoltes són un altre tema, són legítima agitació. L'anarquisme no és caos, és organització i federació, és socialisme sense estat. Entre tant anem recorrent aquest camí, sóc del parer que fora bo usar totes les eines i lluites, fins que deixin de ser-nos útils i, en tot cas, si hi ha aspectes que es contradiuen amb els nostres principis, expressant-ho. Per altra banda, per arribar al poble precari ens haurem de "disfressar" una mica i introduïr el discurs als espais de socials, de forma planera i no dogmàticament.
Visca la terra! independència sense estat!
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
Companya, respecto i admiro la lucidesa d ela teva posició, però li veig una incongruència: si ja es difícil definir altres espais polítics de manera més o menys homogènia, especialment en l'anticaitalisme, ja que sempre hi han 100 tensions per un o altre tema, fer-ho amb els anarquistes ja és el colmo.

I es que sí en l'independentisme o el scialisme cada organització o capelleta és un món i els hi costa arribar a acords, en l'anarquisme ho és cada individu, i costa trobar grups majors a 20 pesones, i que aquests puguin traçar estratègies amb d'altres afins.

Vaja, jo amb el teu plantejament firmava (sóc una cosa rara ideològicament), el problema és que aquest és el teu i no el d'una part substancial ni molt menys del món llibertari a ca nostra.
Re: Nacionanistes reinventen el conte de la lletera a l'IMC BCN
07 abr 2009
D'on venen? qui son? que volen?
Venen dels esplais, dels casals, de les esglèsies.
Son quatre gats però pensen que poder repetir una i mil vegades la jugada del timbaler del Bruc i que si va funcionar amb els gabatxos napoleonics [centralistes, liberals, il·lustrats] els hi tornará a funcionar amb els 'espanyols' que es un enemic difus, que ningú no sap on és. Com si els seus cognoms no hi hagués Gomez, Lopez, Pérez, Garcias, etc.
I a més es pensen que no ho hem comprés, després de 22 anys de pujolisme redentor quin és el objectiu del nacional-sobiranisme-independentisme.
Dos sistemes d'opresio que es complementen i es retroalimenten.
I a més, s'estan carregant la parla románica provençal, que estan fer odiosa per a la majoria dels pobladors d'aquesta regió europea.

Té pebrots que la penya d'IMC BCN no els hi tanqui la geta...
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
Ara que el meu partit i el sel Saura van malament, és el millor moment per fer oportunisme polític i començar a establir lligams amb la gent amb la que ens movem la classe política.

Jo també vaig ser rebel a la meva joventut i mira ara, em va bastant bé gràcies als vots del poble català.

Ni sigueu tontes i no us deixeu amoinar pels quatre que es creuen allò de la revolució des de baix, veniu amb nosaltres al parlament que també fem una vida social bastant activa. I sinó mireu els de Esquerra Anticapitalista que bé s'ho estan muntant per venir amb nosaltres.

Atentament,
Conseller Huguet
d'esquerres de debò des que era petitó
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
El problema de tot plegat és que no us adoneu de fins a quin punt us esteu equivocant. Les CUP són municipalistes i no un partit polític.

Aquest debat ja es va tenir en l'anterior assemblea general, i si bé tothom pot dir el que pensa, també podríeu acceptar que per ara la tesis majoritària no és la vostra i que fer un debat públic sobre el que està cridat a ser la fi de la CUp és una bestiesa.

Deixeu de forçar al màquina, o això de les CUp acabrà com tot el que s'ha fet abans. A poc a poc i bona lletra. Teniu menys visió que una mula cega!
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
com a persona de l'EI que dubta de posició, demano a aquells que estan clarament en contra d'anar a les autonòmiques del 2010 que m'expliquin (si pot ser de manera àmpliament argumentada) en què beneficarà a la lluita el fet de no concórrer a aquestes eleccions.

gràcies
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
totalment d'acord amb el comentari de sobre

i si ens és un benefici ser-hi, endavant les atxes.
Per les CUPules
07 abr 2009
És curiós que l'article que obre aquest debat demani diàleg i apeli a la diversitat de la militància per encarar el repte parlamentari. És curiós perquè ve firmat per un membre de les CUP de Berga, els mateixos que han aprovat una ordenança cívica a l'ajuntament. Els mateixos que no han tolerat la diversitat i han acabat expulsant companys d'una ràdio lliure per tenir un posicionament crític. Els mateixos que us autohomenatgeu als grans teatres.

Ah!, i em descuidava de la vostra afició a apedregar cases okupades o intentar cremar ateneus llibertaris. A Berga no sou res més que els socis de govern dels convergents a l'ajuntament. Tot un referent revolucionari per la comarca.

De fet, potser millor que aneu al Parlament. Més lluny, a Estrasbourg. Perdó pel lapsus, no recordava que a les europees em de votar l'Oriol Jonqueres.

Sou els reformistes d'Iniciativa vestits d'independentistes, una colla d'autoritaris amb set de poltrones.

Que us aprofitin!
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
dubtaire i gent sana mentalment (el perroflauta entre altres del B és una llàstima que no es cremés ell a dintre en el suposat incendi):

La gràcia del debat estratègic, precisament per evitar la tensió que suposa està envoltat de tarats, és que és intern. Això vol dir que fonamentalment és desenvolupa a dintre el conjunt del moviment polític. Això no exclou que gent individualment puguin fer aportacions al debat amb la seva opinió, i jo he vist gent contraria a això (de fet la ponència que proposava presentar-se a les eleccions autonòmiques de la CAC, va quedar última de les 3).

No obstant, no convertim els espais de contrainformació en eines de "campanya electoral" pel sí o pel no a la presentació en aquestes eleccions (a mi particularment em sembla una autèntica bogeria, però bé).

Els debats polítics, en els espais polítics. I a indy a fer "fieshta", que amb la de criatures farlopaires i mossos aborrits no e spot fer massa més cosa.

Catalunya socialista!
Re: [Article d'opinió] Ni sou d'esquerra ni sou independents
07 abr 2009
Doncs si això es un debat intern, aneu a cagar a llibertat.cat que vos financia en Carod -ave maria putisima-. A l'IMC BCN no teniu res a dir, com no fos que os heu dissolt i que os afegiu a la guerra social contra els opressors: casta sacerdotal, plutocracia, burocracia, oligarquia, xarlatans nacionalistes i mafiosos de tota mena...
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
Ai senyor, marxa tu a drogar-te i deixa'ns al nostre espai, a indymedia, al dels moviments socials.
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
Amic Pepe,

Si algú dels favorables al "sí" exposa els seus arguments públicament, i no veig quin mal hi ha a fer-ho, bé que algú contrari podria fer el mateix, no? Tampoc no passa res per debatre obertament sobre aquest tema. Si creus que hi ha algun argument de consum intern, doncs no el fas servir i prou. Però dic jo que n'hi deu haver més d'un.

Josep Saragossa, per servir-lo.
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
Company Saragossa,

Evidentment que no es correcte traslladar debats d'aquesta importància a l'esfera pública, perquè la gent es va esclafant, parla per rumorologia més que per coneixement, els "voltors" aprofiten per buscar carnassa i finalment no acaba aportant res productiu.

La qüestió és més senzilla: qui ha de decidir la tàctica a adoptar per l'MCAN?¿?¿?¿?¿?¿?¿
premi! el amteix MCAN, la resta de gent no n'ha de fer res. Així doncs, allò productiu de veres és aquells debats que amb diferents punts de vista (tots amb voluntat constructiva) s'acaba arribant a conclusions. No veig la productivitat (ans el contrari!) d'un debat on qualsevol intoxicador pot participar, on els mossos pararan l'orella i on finalment no s'acabarà treient cap conclusió (ja que la gent que no és d el'EI per mi no és subjecte a decidir sobre aquesta, com ja he dit).

Una salutació del teu amic:

Jose, "el cordobés"
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
Pepe,

En primer lloc, si volem construir la UP de debò és útil socialitzar el debat en espais on treballen els moviments socials, com aquest. L'estratègia l'ha de decidir l'MCAN però hauria d'estar oberta a la reflexió conjunta amb els moviments socials.

En segon lloc, els Mossos ja saben tot el què han de saber, i més sobre debats que són públics a internet, revistes, pamflets, diaris, etc.

Finalment dir-te que ens hem d'anar acostumant a torejar els intoxicadors. I això d'Indymedia és un bon entrenament.

Josep Sara-gossa
Re: [Article d'opinió] Ni sou d'esquerra ni sou independents, pero voleu sous oficials de jerarques
07 abr 2009
REPETICIO DE LA JUGADA:
Son com gossos pataners barallant-se per les escurrialles que els hi deixaran els gossos amb 'pedigri' [CiU, PSC, ICV i ERC...]
Com cada any, quan arriva la primavera o torna la tardor, es posen neguitosos i gemegan:
[una mica de poder, si us plau, que aixi tocarem calerons dels impostos...]
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
Company i amic Saragossa,

el problema del teu plantejament és partir de la base que els moviments socials són entitats neutres, o que així ho són le spersones que el conformen, que són "orfes" de referent polític i de que n'estan buscant un. Jo no ho crec. Tothom que aprticipa a un moviment antiespeculatiu, ecologista, cultural, veïnal, feminista,... té unes preferències (quan no directament una militància) polítiques o unes altres, per tant sí li tenen "tírria" a l'independentisme, li tindran facis el que facis. L'actuació (que pot ser equivocada, no hi ha dubte) molts cops només és l'escusa per deixar anar allò que pensem de tal o de qual espai ideològic que no compartim.

D'altra banda, evidentment els mossos saben els plantejaments si f ano fa de tot moviment polític "rupturista", però està clar que amb un debat "públic" es deixen anar detalls que segurament no coneixen i que els ajuden a tenir més informació. I jo personalment passo de col·laborar-hi implícitament. No cobren tant? doncs que treballin, jo no els hi faré la feina.

Ens veiem demà al carrer Nicaragua, company XD
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
http://www.racocatala.cat/forum/llegir.php?idf=1&fil=81781
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
Senyors de la CUP, recordeu que la cocaina tambe es una droga.
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
Tots els qui esteu en contra que l'EI tingui es presenti a les eleccions autonòmiques,

1) No esteu pas en contra que es presenti a les municipals, i per a mi és el mateix.

2) Després us solidaritzeu amb als bascos quan no els deixen presentar. Què passa? Que si els bascos s'hi presenten són uns megarevolucionaris i si ho fan els catalans són uns venuts al sistema? No teniu una mica d'autoodi????
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
goga2, els vascos tenen la ETA, una forma de lluita que de ben segur és INASSUMIBLE per l'estat, a diferència de la lluita institucional, que presenta moltes contradiccions permanentment (si bé també ajuda per mediatitzar i fer conèixer la teva opció política).

No comparem contextos si no hi ha els mateixos fronts oberts (i que en certa manera, un es garantia de l'altra).

I que costi que sóc partidari de que algun dia la CUP estigui a les autonòmiques, com la majoria de la gent de l'EI. El debat, doncs, no és aquest. El debat és: s'ha d epresentar al 2010 o s'ha d'esperar a les seGüents?

En la meva humil opinió, fer presentar la CUP és com aquells pares que tenen ganes de tenir un fill, es tornen bojos i provoquen el naixaent del fetus amb 4 mesos, i lògicament aquest mor. Tornar-se a quedar embarassada, doncs, no és una tasca tan fàcil...
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
«Catalunya va tenir el primer Parlament, molt abans que Anglaterra. I fou a Catalunya on hi va haver un principi de "Nacions Unides". Totes les autoritats de Catalunya es van reunir el segle XI a Toluges ­una ciutat que avui pertany a França però que abans era de Catalunya­ per parlar de pau. Sí, al segle XI! Pau al món, perquè Catalunya ja estava contra la guerra, contra allò que les guerres tenen d'inhumà. Sí, al segle XI. Això era Catalunya! I jo estic tant content d'ésser aquí, amb vosaltres, content i commogut..."».
Pau Casals i Defilló


som-hi!
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
si la CUP es presenta al parlament ha de ser amb uns ideals clars. no es pot fer el doble joc de condemnar eta si o condenmar eta no.

com a militant de la EI crec que la cup hauria de consolidar-se als municipis, que aqui sembla que per treure uns quants vots ja som la revolució, fem com en guardiola i siguem prudents, el moviment li falta estructuració i coordinació. crec que ho ha de decidir la cup en assamblea nacional.

ah, i als que nomes fan que criticar la gent que es mou i que lluita, només una cosa, de veritat nomes opineu a indymedia? o fins i tot algun cop heu nat a una mani?

apa!

salut i revolta!
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
He llegit amb atenció el text de la Maria Mitó i només em sembla que explicita una raó que justifiqui presentar-se: "accedir a una plataforma propagandística de primer nivell"

Jo penso que això és molt relatiu, i sinó mira els de Ciudadanos que pràcticament no surten mai a enlloc.

Per mi un alteveu seria dotar-nos d'un mitjà de comunicació. Encara que no sigui de cap partit, sinó expressió de la unitat popular. Fusionar per exemple l'Accent, la Directa, l'Avenç, Illacrua...

Aquest és un exemple només de la terrible debilitat en la que estem, ens volem presentar al Parlament i no tenim ni tant sols un mitjà de comunicació, per no parlar de tantes altres mancances, començant, per descomptat, pel buit escandalòs que tenim en el moviment obrer i el sindicalisme de classe.

Inclús des d'un punt de vista estrictament institucionalista, em semblaria una decisió precipitada, abans hauríem de tenir algún regidor a alguna capital de província, no et sembla?

Penso que ara mateix el principal perill del projecte de l'EI no és ni la Guardia Civil, ni els Mossos, ni l'Estat, sinó nosaltres mateixos.

A poc a poc i bona lletra.
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
07 abr 2009
Canvio diputat al parlament per un bon mitjà de comunicació de l'esquerra transformadora.
Centrem-nos una mica, i anem per passos.
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independen-polles hauria d'anar a prendre pel cul
08 abr 2009
i potser aixi espabilaven...

pero també s'en podrien anar a la merda
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
08 abr 2009
Doncs Berguedanes... perquè no munteu un espai de reflexió de la militància on ens poguem parlar i escoltar?

Generar debats en un espai com aquest sense anar més enllà ens deixa a totes a mitges.

Al final aquesta lluita institucional acabara sent rebutjada pel moviment si es converteix finalment en una representació del moviments socials descafeïnats, i no una estratègia de lluita per a evidenciar la mugre de la democràcia formal.
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
08 abr 2009
Doncs es una bona idea! A Berga teniu un bon espai obert com l'Ateneu llibertari que seria un bon lloc per organitar unes jornades llibertaries nacionals a la que es podrien debatre aquestes questions i d'altres relatives l'EI.
Re: Aneu, aneu
08 abr 2009
Eso, eso...
A cascal-la!
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
08 abr 2009
Anem molt malament tinguent aquests debats a una pàgina com indymedia! Així segur que arribarem molt lluny! Ensenyant les nostres mancances com a moviment a tothom que ho vulgui veure!

Visca la maduresa de les CUP!
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
08 abr 2009
Maduresa no te res a veure amb sectarisme. Jo trobo que portar el debat a la resta de la societat que pugui simpatitzar, ilusionar-se i dir la seva es vital per qualsevol projecte popular. Tambe serveix per prendre la temperatura de la societat sobre questions tan delicades com la de anar a les eleccions autonomiques o no, o al menys de la part de la societat sensible al nostre missatge.
Visca la democracia de les CUP!
Bon article, berguedans!
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
08 abr 2009
Que indymedia serveix per "pendre a la temperatura de la societat?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿

Una cosa és estar o no equivocat, i l'altre és ser idiota. Reflexiona si el que acabes d'afirmar entra en la primera categoria o en la segona (jo ho tinc molt clar).
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
08 abr 2009
Doncs Joan, em sembla que tal com parles d'una fusió de diaris per fer de portaveu d'una opció com la CUP que pel que veig només vol ser referent de l'EI i punt, és diu apropiacionisme. Per que entre aquests diaris hi ha més referents i arriben a més sectors que l'estricta EI, la gent que els forma i hi participa són de molts ventalls i no només d'un.

Si la CUP és de l'EI única i exclusivament, i aspira a ser la veu parlamentària d'aquest grup concret, només representarà això extrictament. Si hi ha obertura de mires i es busca el recolzament d'altres moviments socials, tu ho dius, en temes laborals i molts d'altres llocs (en àmbits i geograficament) la realitat de l'EI és nula, possiblement haureu de deixar aquest llenguatge de que som l'EI i adoptar d'altres que siguin més inclusius i d'unió real, no de fagocitació sota un suposat paraigues de l'EI com moltes vegades sembla.

A mi el que em sembla és que es vol tenir tot sense cedir absolutament res, i es busca ser referencials i en certa manera avantguardistes, això en aquesta terra sempre condemna al fracàs a qui ho fa.

Soc llibertari, no soc de l'EI i trobo en el municipalisme llibertari una possible eina de lluita més, ni la més important, ni la més decisòria, una més des d'on donar-los pel sac, ara si m'han de vendre que les CUP són exclusives d'alguns, i no dic que no ho sigui ara que comencen, sinó en un futur creixement, buscant només sinergies amb els que ja pensen d'una forma ben concreta, doncs com que no fem res i mai m'hi podre sentir inclòs. Aquest per mi és el problema.

Si la CUP és de l'EI aquesta estarà lligada al creixement de la mateixa i viceversa. Si realment vol donar veu als moviments socials i totes les formes de lluita el seu potencial és molt més gran però hauria de deixar de marcar paquet i començar a entendre d'altres realitats. Un fet interessant en aquest sentit ha succeit a la creació de grups municipalistes adherits o propers a la CUP en segons quines poblacions on han hagut de deixar el nom i l'estelada com a logotip a casa, que no com a idea oju, per ser el que són. Aquest camí per mi és el bo. De la capacitat d'adaptació a aquestes realitats i de l'obertura de mires una CUP potent pot reixir o no.
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
08 abr 2009
Vale, doncs si es comença per deixar la estelada a casa, ja veurem per on s'acaba.Jo amb gent que no vulgui lluitar per arribar a tindre el nostre propi estat independent i socialista no se si vull anar de la ma enlloc. Malgrat aixo que he dit, estic d'acord que aqui no es on s'han de decidir aquestes coses.
Re: [Article d'opinió] L'EI ja 'canta'
08 abr 2009
Abans hi era en Franco. Manava amparat per l'esglèsia i per l'oligarquia. Desprès va venir el Pujol, que manava amparat per l'esglèsia i la plutocràcia [i el PP]. Desprès varen venir els del tripartit, que manen amparats per l'esglèsia i amb el vistiplau del gran capital. Ara ens hem d'empassar que vosaltres voleu manar però sense tocar la casta sacerdotal i sense capitalistes, que fareu fronteres on no hi ha fronteres però que no hi haurà cap mena de neteja etnica ni sistema piramidal... i els gossos els lligareu amb llonganisses, oi?
Aneu a pastar als vostres casals i esplais!
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
08 abr 2009
Joana, tothom té claríssimes les mancances de l'EI molt abans que les traieu a passejar per indymedia.

I pels qui ho pregunteu: La CUP és el nacionalisme estatista de sempre disfressada de no sé què (una disfressa molt rara, val a dir).
Siusplau, presenteu-vos a les autonòmiques, que riurem.
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
08 abr 2009
Si, si. I feu jornades nacional llibertaries al ateneu de Berga, que tambe riurem!
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
09 abr 2009
Algunxs encara han d'aprendre molt de les experiències dels Zapatistes o de pobles com Casas Viejas. Col·lectivització i autogestió de la vida!
Sóc de lluny, però crec que m'arriba certa ferum de sofre i autoritarisme procedent de Berga. La llibertat no es demana, s'agafa. La via instituicional està esgotada.
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
09 abr 2009
tot i q no cal ser gaire llest x veure q una cosa es el municipalisme i l'altre a nivell autonòmic i que són dos àmbits de treball molt diferents i per tan les actuacions i plantejaments tmb són mlt diferents
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
09 abr 2009
la brigada d'informació s'estarà posant les botes amb els comentaris sobre els bascos...
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
09 abr 2009
Acabo d'entrar a la web de la CUP de Berga i em faig una idea de com seria la CUP Autonomica... Futur esgarrifos!
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
09 abr 2009
CUP, CUP, CUP, CUP, TURURUT...
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
10 abr 2009
respecte el tema de les condemnes a ETA: no entrar a la condemna institucional per hipòcrita, com si ETA fos l'única forma de violència política que hi ha.
Fórmula a estudiar:
"No condemnarem en aquesta condemna parcial i partidista de la violència, al costat de partits que passen per alt, toleren i fins i tot neguen l'existència de persecució política de l'EI, les tortures i la connivència de la policia amb les bandes nazis, a les que encobreixen".
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
10 abr 2009
Al municipalista,

Tens rao, no m'he expressat be, demanava un mitja de comunicacio d'esquerres, en un sentit ampli.

Salut!
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
11 abr 2009
carta del regidor de vilanova de la cup

"Des del moment en què vaig acceptar ser cap de llista de la nostra agrupació vaig deixar molt clars dos punts a l’assemblea: en primer lloc, no volia cobrar per la meva tasca, i per tant volia que el sou que hagués de rebre com a regidor municipal a l’oposició anés a parar íntegrament al nostre grup municipal. La raó és molt senzilla: a la CUP hi ha moltes persones treballant que, sense ser regidors, hi dediquen un nombre molt important d’hores d’implicació."

a aquells que tan criticeu a la cup, calleu una mica la boqueta va home, que segur que nomes criticant a la gent que es mou aconseguireu uns objectius polítics, seguiu així home!
Re: [Article d'opinió] L'esquerra independentista ha de ser al Parlament
11 abr 2009
I l'altre punt que va deixar clar a l'assemblea quin va ser???
Que volia secretaria, dietes i cotxe oficial??
O que potser volia un parell d'escortes que puguin en un moment donat trencarli-li les cames (o els vidres de casa) a algu que critiqui els errors que fa la CUP??
Au, vinga!!
No callarem la boqueta mai!!
Sindicat